用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇家長子弟讀石圍角小學?好氣憤!想轉校!!!邊間好 ...
go

有冇家長子弟讀石圍角小學?好氣憤!想轉校!!!邊間好 [複製鏈接]

引用:好多學校一樣係咁,+睇下你知唔知姐.我在6月

原帖由 jesswong1029 於 14-07-08 發表
好多學校一樣係咁, 睇下你知唔知姐.
我在6月尾, 去祖天in, 當我的仔面前修路佢.
我的兒子in時, 自己1個對住 ...
如果間學校老師係咁,就算收我小朋友都唔會讀

irenelwl  x2  發表於 14-7-8 21:44

引用:Quote:洋蔥頭媽咪+發表於+14-7-8+21:24+如

原帖由 jesswong1029 於 14-07-08 發表
我事後有跟幼稚園校長講,這間祖天教育方針唔好,就算收我都未必去讀。因幼稚園校長好關心我們是否叩門成功 ...
小朋友會逐漸失去自信,呢個就係重點,雖然而家要遇到有良心,責任嘅老師已經唔容易,但如果要用到羞辱去對待小朋友就完全不能接受。正如樓主小朋友學校老師,對待小朋友嘅方法已過時,除非小朋友已小五,六要呈分升中,怕比老師劃花,否則我一定會向校長反映,就算唔係投訴都必須要校長正視,作為家長不可以坐視不理,雖知道老師呢d方法好被羞辱嘅小朋友黎講影響可以好深遠,就算係單—位老師方法都不能接受。

引用:石圍角小學推廣關愛文化,可是,我女女近日

原帖由 wongkelvinwong 於 14-07-07 發表
石圍角小學推廣關愛文化,可是,我女女近日同我傾計,講返一些學校發生的攪笑事,我才發現校內老師經常羞辱 ...
樓主,你小朋友學校有冇家教會?一係由家教會出面同學校頃,作為家長唔可以唔理,做被羞辱或取笑人果個都唔好,點會咁教小朋友??害左佢地

引用:學校有家教會,但我冇加入,好少去學校,因

原帖由 wongkelvinwong 於 14-07-10 發表
學校有家教會,但我冇加入,好少去學校,因為要返工,而且同d家長唔熟
你可以致電學校查詢家教會人員聯絡方法,或許學校網頁應該都會有資料,再唔係亦可以E-mail形式去信家教會或校長,冇理由完全冇人理掛。

‹ 上一主題|下一主題