用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果本身已經讀名幼(近屋企), 會唔會為龍校過海讀書? ...
樓主: pollywcw
go

如果本身已經讀名幼(近屋企), 會唔會為龍校過海讀書? [複製鏈接]

引用:住西九龍PN會讀LH,+眼見好幾間女龍校係港島

原帖由 pollywcw 於 16-07-22 發表
住西九龍PN會讀LH, 眼見好幾間女龍校係港島區, 諗緊報唔報K1? 值唔值得為龍放棄LH
...
客觀條件,有 band 1龍, 讀  band 1 龍,但預左英數普通話亦要另外教,或外補。。。利申:當年 LH pn, 考到聖心,st Clare , 但無轉校,現在要係公海爭水泡

引用:Quote:原帖由+DevilPig+於+16-07-26+發表客

原帖由 pekovian 於 16-07-26 發表
嘩,你好勇!好想知做咩唔轉,聖心、St Clare都係band 1A
純個人感情,pn 讀起太鍾意,太唔捨得,但以客觀條件,轉走係好事

引用:+本帖最後由+Forgetmenot999+於+16-8-1+01:

原帖由 Forgetmenot999 於 16-07-31 發表
真係無辦法,見住囡囡返 LH 有感情,我囡怕羞型,要佢識新朋友,重新適應完全唔同教學模式,我好心痛。sh 還好,st Clare 係傳統中再傳统,我好唔慣。。。十幾年既教學模式,要我係 pn 時選擇,亦唔知自己囡係龍係鳳,我唔識揸車。亦無錢搬中西區。。今年唔知考唔考到,如果我有好消息,我諗我會係 EK 燒炮竹

引用:如果心儀個幾間女龍,就吾好唸LH,+由kg開始

原帖由 Ctswa 於 16-08-01 發表
如果心儀個幾間女龍,就吾好唸LH, 由kg開始上去讀。好多揀LH都未必係想去傳統女龍。有批係想去考新派直資私 ...
岩,接觸完 LH, SH, St Clare, 我依家好清楚自己好 like 活動教學,新興直資雖然升學成績無傳統咁好,但童年一定比傳统學校輕鬆愉快,而且語境亦好好。。。不過我既問題係,我鍾意,唔等於岩個女

‹ 上一主題|下一主題