用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對崇真小學暨幼稚園好失望
go

對崇真小學暨幼稚園好失望 [複製鏈接]

我女女個日表現都好好,個日係Daddy帶佢去面試。見完後Daddy話覺得TT會收,不過Daddy話唔係咁鍾意TT,因為面試個日(27/10)既安排太混亂,反映出學校行政唔得,加上佢係TT n 年前的小學校友,但以前TT根本一d都唔出名,所以佢對我咁緊張TT收唔收覺得出奇(其實係我想女女入到一間有口碑有外籍老師又係基督教既學校)。

結果係TT唔收,我兩公婆都係專業人士,應該唔係背景問題,所以我都好想知佢既收生標準。

我女女依家係Victoria 君匯港讀緊PN,York 已經收左K1 AM,上星期係St. Catherine in 完後個外籍老師話"she has done a very good job"。但經過TT一役,我只可以話隨遇而安...

如果係因為女女面試表現唔好唔收,就無話可說...

好似佢上星期六 in 啟思,佢唔係幾睬個老師又唔肯答問題,因為老師用廣東話 in佢,而佢平時講英文多,我都冇計。雖然未收到信,但都預左啟思唔會收。

呀女係慢熱人...初見陌生人會表現得怕怕羞羞,即使見St. Catherine 既表現唔錯,都冇平時既一半。

不過我對佢有信心,即使係咩學校,只要熟習環境後就好快可以盡情投入,希望各位小朋友都一樣,最緊要讀得開心。
‹ 上一主題|下一主題