用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 第29屆國際兒童繪畫比賽
樓主: 蘋果
go

第29屆國際兒童繪畫比賽 [複製鏈接]

舊年亞囡都有參加,係透過畫室報架.呢個比賽都好大型,個晚我見晚間新聞都有講.
記住要帶帽,傘,畫板及飲品,因為未必會選到有瓦遮頭架地方,要做足防曬準備.

chrwan,

我係透過畫室報名,而且畫室有好多支援,我囡囡帶左鑞筆,咁畫室架哥哥姐姐就準備左好多架水彩,有教佢地要加多d顏色做background.

我囡囡上年4歲,佢表姐10歲都可以參加到.

原文章由 chrwan 於 08-3-10 15:55 發表

請問是否需報名 & 是否有age limit?

禧媽媽,

恭喜晒!上年囡囡個表姐都攞左良好獎,都係去浸會大學領獎.

原文章由 禧媽媽 於 08-3-11 10:11 發表
我上年都有去, 真係好大型, 周圍都見到小朋友努力畫, 但係有d家長會幫埋手 :;pppp: 其實評審多數睇得出.

亞囝~上年羅左個"良好獎"
原來唸住冇份的, 後來7月初, 畫室導師通知我, 7月尾有個係"浸會大學"的頒 ...

chrwan & femme,

pm左比你地!
而且畫室會選小朋友架作品去參加不同的繪畫比賽,好似上年暑假,畫班姐姐選左囡囡架圖畫去參加"星星河"比賽,仲攞左獎添,今年農曆年假後仲可以去北京領獎,不過囡囡要番學,所以無去到.

禧媽媽,

係畫室d姐姐哥哥教得好就真.我見過佢地上堂最初段時間同小朋友講下d理論,畫畫比例咁,而家囡囡d畫唔會頭大身細.最近2次我去學校,都見佢d畫比老師貼左出壁報版,算係有小小成績.

你囝囝好犀利,學左1個月,就有獎攞.佢一定好有興趣&天分,佢係邊間學?我將囡囡架畫室資料pm左比你.

4月6日見,囡囡會著綠色t-shirt,有大大個畫室架名!離遠就見到,真係唔驚會走失.

原文章由 禧媽媽 於 08-3-11 13:57 發表
femme
會場招待處~有畫紙取的, 但顏料要自備.
佢地分3組別 ~ 幼兒, 小童, 少年 (唔知有冇記錯呢)
去玩下啦 !!

fyeung
你囡囡好叻~可以去北京領獎  
係呢, 你地係邊到學 ? ...

Bubuchu,

I sent you the information by pm.

原文章由 Bubuchu 於 08-3-18 17:46 發表
Dear fyeung,

I also want to partcipate the "Sing Sing Hor".  How to apply?  Or you can pm me the details at [email protected].  Many thanks!
‹ 上一主題|下一主題