用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 第29屆國際兒童繪畫比賽
go

第29屆國際兒童繪畫比賽 [複製鏈接]

昨天亞仔間畫室話4月有個比賽參加,你地有無人上年去過?好唔好玩?今年有無人會去?我就打算同亞仔報名,同佢玩下!比幾拾蚊間畫室就有埋導師同埋一齊去,到時亞仔唔識畫都可以有人問下!都放心D!

畫題:【我的家我的夢想】
日期: 2008年4月6日 [星期日]
時間:上午9:00至下午1:00  
地點: 尖沙咀九龍公園露天廣場
如果報名可以問下仔女讀緊間畫室。

[ 本文章最後由 蘋果 於 08-3-9 16:14 編輯 ]
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

舊年亞囡都有參加,係透過畫室報架.呢個比賽都好大型,個晚我見晚間新聞都有講.
記住要帶帽,傘,畫板及飲品,因為未必會選到有瓦遮頭架地方,要做足防曬準備.

原文章由 fyeung 於 08-3-10 13:20 發表
舊年亞囡都有參加,係透過畫室報架.呢個比賽都好大型,個晚我見晚間新聞都有講.
記住要帶帽,傘,畫板及飲品,因為未必會選到有瓦遮頭架地方,要做足防曬準備. ...

請問是否需報名 & 是否有age limit?

chrwan,

我係透過畫室報名,而且畫室有好多支援,我囡囡帶左鑞筆,咁畫室架哥哥姐姐就準備左好多架水彩,有教佢地要加多d顏色做background.

我囡囡上年4歲,佢表姐10歲都可以參加到.

原文章由 chrwan 於 08-3-10 15:55 發表

原文章由 fyeung 於 08-3-10 18:05 發表
chrwan,

我係透過畫室報名,而且畫室有好多支援,我囡囡帶左鑞筆,咁畫室架哥哥姐姐就準備左好多架水彩,有教佢地要加多d顏色做background.

我囡囡上年4歲,佢表姐10歲都可以參加到.

...

Which 畫室? pls PM to me.  Tks!

我上年都有去, 真係好大型, 周圍都見到小朋友努力畫, 但係有d家長會幫埋手 :;pppp: 其實評審多數睇得出.

亞囝~上年羅左個"良好獎"
原來唸住冇份的, 後來7月初, 畫室導師通知我, 7月尾有個係"浸會大學"的頒獎典禮, 送了2張入場卷比我, 叫我到時出席取"証書", 當時開心到

仲有呀, 亞囝當時只係學左 1 個月畫, 所以初時真係唔信~有份羅獎 仲問導師係咪人人有份的, 佢話唔係架, 上年有成 8xxx 人參加.

原文章由 chrwan 於 08-3-10 15:55 發表

如果經畫室參加的, 就有畫室人員幫手 (準備畫紙, 顏料, 地方等...) 但如果自己去的話~都可以架, 去到招待處, 親自羅畫紙咪得囉, 畫完之後, 交番比"港青會"(主辦單位)d人員.

如果自己去就要自己準備畫紙, 顏料, 等...是嗎 ???
我都想去, 你地參加邊間 畫室 呀 ??/ pls tell me. tks a lot !!!

原文章由 禧媽媽 於 08-3-11 10:39 發表

如果經畫室參加的, 就有畫室人員幫手 (準備畫紙, 顏料, 地方等...) 但如果自己去的話~都可以架, 去到招待處, 親自羅畫紙咪得囉, 畫完之後, 交番比"港青會"(主辦單位)d人員. ...

禧媽媽,

恭喜晒!上年囡囡個表姐都攞左良好獎,都係去浸會大學領獎.

原文章由 禧媽媽 於 08-3-11 10:11 發表
我上年都有去, 真係好大型, 周圍都見到小朋友努力畫, 但係有d家長會幫埋手 :;pppp: 其實評審多數睇得出.

亞囝~上年羅左個"良好獎"
原來唸住冇份的, 後來7月初, 畫室導師通知我, 7月尾有個係"浸會大學"的頒 ...

chrwan & femme,

pm左比你地!
而且畫室會選小朋友架作品去參加不同的繪畫比賽,好似上年暑假,畫班姐姐選左囡囡架圖畫去參加"星星河"比賽,仲攞左獎添,今年農曆年假後仲可以去北京領獎,不過囡囡要番學,所以無去到.

原文章由 fyeung 於 08-3-11 13:42 發表
chrwan & femme,

pm左比你地!
而且畫室會選小朋友架作品去參加不同的繪畫比賽,好似上年暑假,畫班姐姐選左囡囡架圖畫去參加"星星河"比賽,仲攞左獎添,今年農曆年假後仲可以去北京領獎,不過囡囡要番學,所以無去到. ...

Tks for your information.

femme
會場招待處~有畫紙取的, 但顏料要自備.
佢地分3組別 ~ 幼兒, 小童, 少年 (唔知有冇記錯呢)
去玩下啦 !!

fyeung
你囡囡好叻~可以去北京領獎  
係呢, 你地係邊到學 ?

想問問如果想自己報名,應該在那裡報呢?謝謝

原文章由 ruru 於 08-3-11 14:31 發表
想問問如果想自己報名,應該在那裡報呢?謝謝

ruru
上年~招待處就係公園之出入口 (近泳池咪有個廣場空地既)
跟住去果度取畫紙, 自己寫上姓名, 年齡, 地址等.....
畫完之後, 咪交番比佢地
至於參加証書, 我就唔知點申請, 你其實~到時可以問下d工作人員, 應該可以申請的

原文章由 禧媽媽 於 08-3-11 16:22 發表

ruru
上年~招待處就係公園之出入口 (近泳池咪有個廣場空地既)
跟住去果度取畫紙, 自己寫上姓名, 年齡, 地址等.....
畫完之後, 咪交番比佢地
至於參加証書, 我就唔知點申請, 你其實~到時可以問下d工作人 ...

禧媽媽,
咁到時係咪即是即場報名呀?唔使一早要報定ka....right?

原文章由 ruru 於 08-3-11 16:30 發表

禧媽媽,
咁到時係咪即是即場報名呀?唔使一早要報定ka....right?

ruru
我唸咋......
要報名~係方便畫室, 預準材料比學生用, 計下要多小(畫室職員)協助學生.
而自己取畫紙果d, 就唔要報名, 就咁行埋去咪得囉
不過, 今年唔知有冇唔同呢 ~ 係咪應該一樣呀
‹ 上一主題|下一主題