用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2010 K2 大召集
樓主: carfoon
go

創價 2010 K2 大召集 [複製鏈接]

Hello, 我係靖彤媽媽, (下午第一組螃蟹組) 好高興係度同大家傾計。

彤彤佢成日都有提起卓霖同樂澄..今年佢地仲同一班,好開心呀!

回覆 1# carfoon 的文章

樂澄媽媽, 唔緊要。
昨日參加樂澄的生日會好開心呀!
多謝您們既邀請!

希望樂澄鍾意份生日禮物啦...彤彤其實都好鍾意呢份禮物架。但佢話佢自己已經有,所以佢話送比樂澄喎...

咁就好啦, 樂澄鍾意份禮物!!

我前日仲問彤彤坐校車時有冇問樂澄鍾唔鍾意份禮物? 佢幾好笑呀! 話: "呀!我唔記得左問,咁聽日問囉!再唔記得就後日問囉!哈哈哈"

係呀! 彤彤都好好動,冇時停!佢好鍾意表演自己 (有表演慾),都係一件好事來架!唔怕羞麻!

我地住得咁近,可以約多d去玩架!
星期日下午我地比較得閒,可以去下戶外活動,公園呀!沙灘呀咁....等小朋友見多d大自然既野,連身體都好d啦!

有呀!
佢有同我講佢呢二日做"組長", 我都有問佢咁要做乜家? 佢就話: (1)要幫同學仔檢查書包有冇拉好拉練,如果冇要幫佢地,拉好。(2)收拾玩具啦 !(3)仲要照顧一個剛轉校既同學,教佢創價學校既規則咁喎..!!!
幾好笑!

我問佢係你自已舉手話要做"組長"定係老師叫你做架?佢話老師叫喎! 然後,佢仲好唔開心咁話聽日冇得做啦! 唉!

回覆 40# carfoon 的文章

係呀! 彤彤都有帶d環保物料返學校做圖工。
佢第一個製成品係用4個厠紙筒做既望遠鏡呀!... 仲有圖案做裝飾架....宜家都放左係屋企...

今日,學校仲有水果日,彤彤昨日帶左楊桃同水晶梨返學...我諗今日一定好開心...
‹ 上一主題|下一主題