用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2010 K2 大召集
go

創價 2010 K2 大召集 [複製鏈接]

大家 2010 K2 家長過黎呢邊繼續傾啦~!

樂澄將會升讀 K2 下午第一組~!
   0    0    0    0

Hi,報到!!
我個囡心悠係下午第二組。

仲有三個幾星期就放完暑假喇! 好似開始咗唔係好耐。我個囡Yoyo升上午第三組, 佢好期待唔知邊位老師做班主任。各位家長, 你地D囝囝囡囡暑假參加咗什麼暑期班, 請大家一起分享吓!

我個囡上午參加咗英文班, 下午有papa跳舞班, 畫班和音樂班。佢樣樣都學得很開心, 最緊要佢係開心, 因為佢係屋企得印印姐姐一個, 會好悶。

我個女雪敏都升上K2喇!但係我仲未知道佢讀乜野班喎??

大家好, 好開心加入創價這個大家庭,
我個女彤彤將會插班升讀 K2 下午第二組

請多多指教

ccangie,

我初時都唔知架,多得其他媽咪教路, 原來家長日派發果大本學習檔案, 最後粉紅色果頁, 有寫住小朋友將會升讀K2邊一組架~! 妳睇下啦~

原帖由 ccangie 於 10-8-8 23:26 發表
我個女雪敏都升上K2喇!但係我仲未知道佢讀乜野班喎??

大家好!

樂樂會升上 - 上午班第2組呀

heiyiumama,

我都覺得暑假讓佢地參加興趣班, 佢地當係一個節目, 開心好多~
樂澄都好期待快d返學呀! 佢成日問我, 係咪下星期一返學校開生日會呀? 哈哈.....
至於暑期興趣班, 我俾佢參加左一星期2日英文班+普通話班,2日游水, 溜冰 & 體操堂; 不過暑假之後要重新編排時間了,因為平日返學, 唔想太多活動, 多數留返星期六,日至參加興趣班囉~

原帖由 heiyiumama 於 10-8-6 15:24 發表
仲有三個幾星期就放完暑假喇! 好似開始咗唔係好耐。我個囡Yoyo升上午第三組, 佢好期待唔知邊位老師做班主任。各位家長, 你地D囝囝囡囡暑假參加咗什麼暑期班, 請大家一起分享吓!

我個囡上午參加咗英文班, 下午有papa ...

珈珈升K2 第二组...
星期日家長日可以同同學仔見下面.

原帖由 carfoon 於 10-8-17 16:34 發表
heiyiumama,

我都覺得暑假讓佢地參加興趣班, 佢地當係一個節目, 開心好多~
樂澄都好期待快d返學呀! 佢成日問我, 係咪下星期一返學校開生日會呀? 哈哈.....
至於暑期興趣班, 我俾佢參加左一星期2日英文班+普通話班, ...

樂樂(成俊樂)由下午幼兒班第三組升上午幼低班第一組, 星期日見了!

暑期興趣班方面, 他只參加了一星期3日游水和1日溜冰.

回復 1# bolam02 的帖子

想問下星期日家長日, 小朋友需要穿校服嗎?

回復 11# carfoon 的帖子

上個星期日新生家長日無提要穿校服, 應該唔需要, 明天見

回復 10# heiyiumama 的帖子

hi!我個女都係上午班第三組呀
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

回復 2# Pekya 的帖子

Thanks Pekya~

今日返學校參加家長日, 真係好開心呀~!
見到樂澄嘅一班新同學仔, 有相熟嘅, 有平日一齊坐校巴嘅, 亦有新相識嘅.....佢都話好開心~!
另外終於知道自己係邊組 ( 樂澄係龍蝦組 ), 同埋認識幾位新老師~!真係太好嘞~
我覺得今日安排得好好, 家長上去聽家長會, 小朋友留喺課室玩, 有得畫畫, 仲有茶點食, 好似平日上堂咁, 之後去接佢地放學, 佢仲即刻戴住頂海綿寶寶太陽帽, 好得意~

真係好期待開學呀~!

琴日嘅安排真係好好, 聽完家長會又可以上天台參觀, 戴住頂海綿寶寶太陽帽嘅彤彤真係好得意
另彤彤係海馬組

我囡囡(綽彥)都係升讀K2 下午班第1組.
原帖由 carfoon 於 10-8-3 23:30 發表
大家 2010 K2 家長過黎呢邊繼續傾啦~!

樂澄將會升讀 K2 下午第一組~!
[

果日樂澄都有同我講呀, 鄧綽彥同佢同一班呀~ 真開心~!

原帖由 Win0501 於 10-8-30 15:53 發表
我囡囡(綽彥)都係升讀K2 下午班第1組.

想問下大家, 粉紅色果兩份暑期作業, 是否要交返學校架? 抑或只需帶回最後果一張工作紙回校分享呢?
many thanks~

原帖由 carfoon 於 10-8-30 22:45 發表
想問下大家, 粉紅色果兩份暑期作業, 是否要交返學校架? 抑或只需帶回最後果一張工作紙回校分享呢?
many thanks~

應該是兩份帶回校分享的, 之前通告有提及。

thanks~

原帖由 heiyiumama 於 10-8-31 17:08 發表

應該是兩份帶回校分享的, 之前通告有提及。
‹ 上一主題|下一主題