用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上中
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上中 [複製鏈接]

原文章由 Eva 於 07-11-26 02:07 硐表

係啦!那天在你家,你一句說話,細仔就立即去做;又,同學仔霸住佢部nds玩,佢又肯聽你勸,大方讓人玩,真是很乖巧,睇到我羡慕不已。有時調轉頭諗,學校唔收佢,可能是學校的損失! ...

無錯, 係學校的損失!

原文章由 JAMmama 於 07-11-26 02:09 硐表

Eva, 010 & YMMON,
多謝你們在這個難過的晚上陪我和長老....(陪埋我等喂b女食奶)....都已成事實了, 為有再等吓有無waiting啦.....

講正, 我唔會再寫信去的....因為校長真係講咗唔再睇ga啦.....加上, 都係嗰句, 佢 ...

唔係喎, 大仔果年, 佢都會收會睇gar, 我覺得要去信, 證明你仲好想入英華嗎, 你唔去信, 校長可能覺得你唔再需要英華gar, 去又冇壞既, 或者校長會睇呢

原文章由 YMMON 於 07-11-26 02:16 硐表

唔係喎, 大仔果年, 佢都會收會睇gar, 我覺得要去信, 證明你仲好想入英華嗎, 你唔去信, 校長可能覺得你唔再需要英華gar, 去又冇壞既, 或者校長會睇呢

各位,

goodnight !!

原文章由 sneezy 於 07-11-26 09:33 硐表

Jam, 長老,

希望在明天, 比你地唔開心一陣好啦, 快些笑返呀:)
我們一班人一定陪伴你們左右的

Jam, 長老,

希望在明天:)

原文章由 KLLP 於 07-11-26 09:39 硐表
JAM & mcheung,

今早先見到呢個消息, 我的心情和你們一樣, 真係如江水流入一個無底的深淵, 深不見底:cry:

希望你們可以快點振作起來, 繼續為小弟而努力, 事情可能會有柳暗花明的一天, 願神保守看顧!!

(剛在另一處見到有媽咪表示會放棄YW個位!)

你地兩位睇吓, 幾快已經有人要放棄, 支持你地gar !!

原文章由 sneezy 於 07-11-26 11:05 硐表

就是因為大家由互不相識, 再一同進入此校, 直至現在, 大家在此平台上的互助互愛, 每次有誰發生問題, 大家就立即以行動在此(我們的天地)出來關心, 慰問對方。所以, 你的事, 即是大家的事.

無論如何, 希望曙光盡 ...

ZZ 講得好啱, 你的事即我地的事, 由唔識到識咗年幾, 呢年幾真係好多謝你, 你有事我地一定撐你的, 最多一齊返學校同校長求情, 一定有轉機的

原文章由 JAMmama 於 07-11-27 20:08 硐表

其實今天的心情已好了一點....但因為仍是只有我一個在家裏呆....所以.....又想多了! 我的小孩們已像沒事了, 我對他們說, 會為弟弟找過一間好學校....不過佢地問我係邊間, 刹時講不出口....

剛收到一個pm鼓勵我之 ...

今天心情會好啲嗎? 唔敢打電話比你, 怕你接太多安慰電話, 仲唔開心, 所以都由得你休息吓.

明天可以的就出來同我地班c9傾吓計, 唔好留係屋企再諗咁多, 我明天都會全日在運動塲, 無論你有咩決定, 我都會支持你的

原文章由 JAMmama 於 07-11-28 22:47 發表

你又點會係路人甲呢, 你是英華家長的一份子 (我估你係高年級家長來的, 而且還很清楚學校的事, 不如就讓你出頭, 幫我們這班苦主, 好嗎? )

我個女張相係剛出院影的, 所以包到實, wwwmama話阿女張相好似俢女做型 ...

Jam,

算吧啦, 今日已經第四天, 結果都已定咗, 日日提住只會令你唔開心, 現在只可以向前望, 或者waiting有機會, 沒有的話, 都要為細仔作打算, 希望下一步的計劃順順利利, 願望成真.

原文章由 雯雯 於 07-11-29 14:57 發表
下星期默書有冇Fun Dictation呀!

下星期有默書咩, 我仔手冊仲未寫

原文章由 JAMmama 於 07-11-29 16:19 發表

今天YM仔去了邊處? 我個仔跟了Anthea老公去濕地公園 天氣咁好, 只是乾燥了一點, 我比咗部相機佢, 叫佢影d相返來給我看!

sneezy和佢個仔去咗迪士尼, 出年叫佢地買張Ocean park 的年票, 等我可以同佢地一齊去:mr ...

呢兩日佢都有咳, 噚日叫咗姐姐帶佢睇醫生, 所以全日要留係屋企休息

運動會我聽到anthea老公同你仔講話噚日會去濕地公園, 我都想ym去, 不過見anthea冇邀請我仔去, 所以都唔敢自己開聲:(

見到你同長老噚日識得講笑, 真係皆大歡喜, 個個都開心晒

明天ym會照樣去上堂, 我要6:30 am到kwun tong, 所以又要麻煩你honey啦

[ 本文章最後由 YMMON 於 07-11-30 09:24 編輯 ]

原文章由 JAMmama 於 07-11-29 17:23 發表

你地一班靚太真係好得意, 我唔出來, 你們便沒有人出來! 今早部電腦開住, 但我出街去了, 點知返來你們都無post過! 我出來了, 跟住見到你們的回覆, 我又回應到手仔軟 ...

係呀, 冇你呢到係開唔到飯的, 所以你的地位好重要, 每日都要準時上班呀, 免得大家口嗅啦

原文章由 sneezy 於 07-12-12 09:52 發表
Good Morning

乞....嚔......
乞....嚔......

我都 say hi 先
‹ 上一主題|下一主題