用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 馬灣基慧2009-2010年度小一新生俱樂部
樓主: Gabrielma
go

馬灣基慧2009-2010年度小一新生俱樂部 [複製鏈接]

我又過來say hi 先! 大家就快係同學仔啦!
睇左學校俾的資料, 都想問有關校服, 鞋, 書包和中普班...., 等我溫返你地之前講d 野先!

原帖由 nokpa 於 09-6-11 10:33 發表
恭喜各位馬基的新家長!:D

若想買Chiropak書包, 最好當日買, 因為會比商場買平好多.
金綸的校服用料比較好, 但也比較貴.
買書時, 我建議不要買書套, 上年我買了覺得很後悔,
結果都是買了包書膠, 用傳統方法包.

...

請問你地有冇買白色運動鞋, 質料和舒適度點睇呀, 我見都幾平..!

外套係唔係冇校徽的呢, 如冇係唔係可以買街外的呢??!!

Chxxx 好唔好用呀?? 我見冇公仔, 呀女可能唔多鐘意, 因為佢見小學生的書包有好多唔同的公仔, 佢成日話見買有hello kitty/melody公仔的...., 女孩子真係好貪靚!  

原帖由 nokpa 於 09-6-11 13:09 發表
由明天起,所有小學及幼稚園停課兩星期!

外套要買, 因有冷氣.
書套不好用, 因尺寸唔Fit, 仲麻煩過包書膠.

你地買左校服未呀?

原帖由 tramtram 於 09-7-15 17:28 發表
囡囡下午班同學仔都有幾位 但末問晒...

我都諗住去金X買, 請問果店近邊度呀?

原帖由 YeungSiuB 於 09-7-23 16:42 發表
我去左金x買!

creamymami,

thanks! 等我去找找先! 見你咁講, 我都會考慮去金記買!

我有黑鞋, 白鞋就未買, 書包和筆袋就在千色店買了!

ckbbq,

如果你想在金記買, 睇吓我可唔可以幫到你!

原帖由 creamymami2007 於 09-7-24 13:04 發表
因為我1個人揹住個細牛囡手拖住大牛囝,所以我在維記買了校服貪佢近, 質地真係唔係太理想, 因為大牛幼稚園是用金記所以有比較, 此外, 我去了y記(愉城)買了書包及鞋, 因為我有兒童街會員証有8折,

金記係新新世紀廣場對 ...

我想問有冇需要買藍色外套呀? 如果冇校章, 係唔係街外的藍色外套都可以呀? 但又唔知係咩藍色! 唔好意思好多問題!

原帖由 tramtram 於 09-7-25 11:46 發表
唔要掛校章

我會貼d名字紙貼落件衫

仲未收到分班信, 不過學校已update左在網上啦, 我囡囡係D班, 請多多指教!

1A

1B

1C - cyhk (仔仔)

1D - Gabrielma (囡囡)
       tramtram (囡囡)
       moon 11 (囡囡)
        mandymfl (囡囡)

1E [/quote]
‹ 上一主題|下一主題