用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎
樓主: Huisys
go

2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎 [複製鏈接]

各位靚媽型爸,
請pm你地小朋友今年咩班, 小朋友中文名, 校車號碼(如有) 比我 update 個 contact list..:loveliness: :loveliness: :loveliness:

小桃,

pm replied,pls check

mp,

呵呵..我第一個update, pls check pm~~

原文章由 cheungmp 於 07-8-31 18:11 硐表
各位靚媽型爸,
請pm你地小朋友今年咩班, 小朋友中文名, 校車號碼(如有) 比我 update 個 contact list..:loveliness: :loveliness: :loveliness:  

mp,

我 update 緊個 contact list
>> Thanks a lot.

不過冇 carrie06 嘅資料喎, 你有無
>> Neither do I. It is Leona01 told me she is also 1B.

另外, 有好多媽咪好耐都唔上黎
>> Ya, I haven't seen yaumama for long time. I found her daughter will be in 2E too.

咁我好唔好抽番佢地出黎先, 等佢地出現返先加返落個list 度呀
>> I don't have any idea.

師父,

Please check pm. Thanks. :loveliness:

小桃,

唔該哂

mp,

Please check pm.

原文章由 小桃兒 於 07-8-31 18:27 硐表
師父,

Please check pm. Thanks. :loveliness:
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

hs,

903茶敘黎唔黎呀?
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

乖喇乖喇
最緊你家老爺都知你咁叻~
原文章由 小桃兒 於 07-8-31 16:24 硐表
徒兒能得師父此話,於願足矣!

replied.
原文章由 小桃兒 於 07-8-31 18:27 硐表
師父,

hi,

加番小兒個名先,以後多啲天文台啲睇住,安心啲。

原文章由 小桃兒 於 07-8-30 17:30 硐表
各位靚媽~

二年級分班如下:

2A  hs, mj, mp
2B  hb, ttmm, 一丁
2C  9s, hhkk
2D  l01
2E  rc, mc, rn, os, kec, ra
2F  cyrusmom, 洋子, carrie06

有些BK mami 的公子千金名字我不知,所以...對不起 ...

睇黎今年2E最多天文台喎

原文章由 rowenaanson 於 07-8-31 20:06 硐表
hi,

加番小兒個名先,以後多啲天文台啲睇住,安心啲。

原文章由 小桃兒 於 07-8-30 17:30 硐表
各位靚媽~

二年級分班如下:

2A  hs, mj, mp
2B  hb, ttmm,  ...

thanks 美菜子 ^^

原文章由 美菜子 於 07-8-31 01:27 硐表
sw,

問過d doctor, 他們覺得你朋友囝最好盡快去看看皮膚科, 因就咁講好難診斷, 而且近眼及有 pus, 又痕会抓, d 菌入眼就麻煩, 而且面相都唔好看

tks you 小挑兒, 我囝問你囝叫咩名, 很happy同埋一班, kc, 我地又 ...

hs,

真係好鬼煩, 每次 post 完都要去左回顧歷史, 要自己再走返黎最新嗰頁

不如9月開個新版好唔好

小桃,

小事一宗, 無所謂啦,
星期一都會知, easy~
鍚番鍚番~

原文章由 小桃兒 於 07-8-31 16:49 硐表
sac.wen,

Sorry, 我唔知你囝囝全名,未能幫你睇到,好對唔住!

[ 本文章最後由 sac.wen 於 07-8-31 22:20 編輯 ]

mp,

我星期一會將資料腥比你, 麻煩 哂 !

原文章由 cheungmp 於 07-8-31 18:11 硐表
各位靚媽型爸,

sw,

OK, no problem

原文章由 sac.wen 於 07-8-31 22:17 硐表
mp,

我星期一會將資料腥比你, 麻煩 哂 !

903 茶敘點約法好呢 ?
係咪 打鐘後 (0805) 校門口等 ?
定大家有其他好提議 ?

原文章由 rowenaanson 於 07-8-31 19:04 硐表
hs,

903茶敘黎唔黎呀?

小桃,

咁你係咪知道 carrie06 個小朋友名呀, 不如你pm埋比我啦, 起碼其他媽咪都知道係自己人

至於好多媽咪好耐都唔上黎, 不如我將個 list 分做兩 part, 一個係"小蜜蜂, 勤做工", 另一個係"小青蛙, 冬眠中" 等嗰d媽咪瞓醒先至升做"小蜜蜂"啦

原文章由 小桃兒 於 07-8-31 18:24 硐表

mp,

我 update 緊個 contact list
>> Thanks a lot.

不過冇 carrie06 嘅資料喎, 你有無
>> Neither do I. It is Leona01 told me she is also 1B.

另外, 有好多媽咪好耐都唔上黎
>> Ya, I haven't seen yaumama for long time. I found her daughter will be in 2E too.

咁我好唔好抽番佢地出黎先, 等佢地出現返先加返落個list 度呀
>> I don't have any idea.

mp & 小桃,

Really appreciate for your help!

mp,
pm sent, thanks for update.

ra,
星期一我會送仔仔返學,但係要即刻返工,不能 join 你地的茶聚,真可惜!

各位靚媽型爸,

我去唔到903 茶敘呀:(

原文章由 sac.wen 於 07-8-31 22:22 硐表
903 茶敘點約法好呢 ?
係咪 打鐘後 (0805) 校門口等 ?
定大家有其他好提議 ?
‹ 上一主題|下一主題