用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上中
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上中 [複製鏈接]

原文章由 JAMmama 於 07-12-3 10:15 發表

星期三無問題, 我一定到!
大禮訊息收到, 但入唔到, 你地唔好留低我!
(咁這裡如何........唔通我地執包伏走??   我怕P.1靚太掛住我地喎 )

再唔得話, 你請www公老去你家坐一坐, 順便.......

原文章由 matthew_mama 於 07-12-2 22:57 發表
我打2個月嗰支羅,我D朋友都話呢支反應最大! 衛生署嗰支四合一無包乙肝在內!
你老公係同你同行yes,佢在公司買瓈打!佢話佢手勢無問顋喎!打嗰日個囝咪又係大哭!
...

唔係喎, 健康院第一個月係支肝炎針來ga, 係我醫生同我講, 所以叫我第一個月在健康院, 另外五合一又好, 六合一又好, 在第二個月返私家到打喎......

Oh....原來你honey真係同你同行, 唔怪得啦 咁你又唔好咁講.....始終打針, 個個細佬都會哭的.......

醒目開學勳章

打左咭啦....但我要努力清貨啦....得閒再上來

原文章由 sneezy 於 07-12-3 10:19 發表

再唔得話, 你請www公老去你家坐一坐, 順便.......

我無問題, 只是怕地方"屈質"咋......順便d咩丫  講清楚d啦.....

原文章由 Anthea 於 07-12-3 10:08 發表

不用等, 咁辛苦的包袱越早放下越好. 令你會提高警覺的事, 日日新鮮日日有, 只怕多到招架不住!

咁都比你估到.....你真係太犀利啦

我又嚟打咭先 !
好開心見到你地收拾心情係到快樂傾計!

願每個人都開開心心!

醒目開學勳章

email又無pm又無...
係咪唔關我地事嫁.
吓....要執包伏走? 咁我使唔使執嫁????

原文章由 JAMmama 於 07-12-3 10:29 發表

我無問題, 只是怕地方"屈質"咋......順便d咩丫  講清楚d啦.....

你想了去那呀   順便幫你睇睇部電腦囉

原文章由 010 於 07-12-3 10:59 發表
email又無pm又無...
係咪唔關我地事嫁.
吓....要執包伏走? 咁我使唔使執嫁????

010,

check pm la

原文章由 010 於 07-12-3 01:36 發表
趁而家發埋個post先

arm
真係好高興你呢位"高手"再次留言.
實在令我得益不少.也令我汗顏
出埋呢個post都怕要學下eva一齊藏拙囉

咁你又唔使藏拙, 大家都係講事實, 是有point的!

原來迎新會係咁由來...你地唔講我都唔知.
咁看來又係有需要既,來年係直資第一年,
該批小朋友係千七人挑選出來,
應該都算係精英中的精英啦掛...
所以為佢地家長開迎新會以解釋校外d流言,都合理既.
唔係真係比流言嚇走晒就弊囉

JAM/長老
之前兩晚我做左01088(四周八),原來出面話:
>我地有成30個特殊兒童學生分佈各級嫁....
-->咪住, 係30個特殊兒童, 定係30個特異功能丫, 唔好攪錯喎.....
>p2-p6的客人都是深水步街坊。
-->咪住, 住深水埗有咩問題先? 我都係喎, 咁又點丫?

>亞叔著拖鞋就來開家長會,亞嬸拿著菜籃取成績表
-->咪住, 拖鞋款式. 是不是最流行的涼鞋來ga, 亞嬸僲著菜藍取成績表? 我無見過, 就算係真....咁買餸後取成績表有咩問題丫

>小小太空人的弟弟08年都會入讀YW
--> 我之前講過, 係d家長講返比我地知, 阿哥表現-係計出面的威水史....
>08年收左好多KV學生
(看來對手真係好強喎)
--> 但係長老個仔都係KV, 我唔相信佢個仔的能力會係差嗰隻...都係嗰句....佢想收你咪收你囉....唔係介意小朋友讀邊間kinder.

>好多”新客”等緊DBS的結果,可能到時又會走緊d”客”...
--> 這個係人都知, 亦係人之常情, 只是佢地唔明這個道理, 約新生家長咁早開個家長會
(我以訛傳訛嫁咋...唔知真假嫁...)
下次, 你再聽到人家咁講我地間學校, 你記住要澄清, 因為我們還是熱愛我們的校園, 不可以給人家看低我們的小王子.....

其實校方轉左直資,的確有權選學生,
問題只係校方無做好公關,
唔識點安撫對被摒棄的一群...
我唔需要佢安撫, 真的, 只是佢地唔好再好似在SECOND IN 時咁樣去傷人心就可以了......

有一點好同意:
好希望校方可以都跟全校召開一次會議,
好待我們也得明白,特別在將來的日子,
我們該如何接受正在”改變”的校方政策.
好待我們也懂得好好裝備自己的孩子.
希望等佢地攪掂咗班客仔先.....跟住會再想到我地......

以前人家問我何解選英華:
我回答說:學校答允以十二年時間培育英華每一個兒子,
一個都不能少!
如果小朋友成績不達標呢:
我回答說:校長話唔得咪補到得囉....
但原來一切都已改變了嗎?
我從孩子第一天步入校園,便跟他說,
你要在這裡十二年,好好努力啊....
好好愛護這校園...每一位同學...老師
...但今天我都有點茫然...
這個我都唔識答你了......

但我相信神是公義的,神必保守我們的孩子.
要跟大家說的就是:
好好努力,好好加油啦!大家不要放棄啊!
從今天起, 我地要自強

你在那裡8ga? 咁樣講我地d家長 , 我開咁多次家長會都未見過你講ga事發生....啋! 咁你又無澄清丫?

我們將會有個新天地, 在這裡亦不宜久留了, 真係怕有天.....我會被"斬立決"

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-12-3 11:22 編輯 ]

原文章由 EvaFong88 於 07-12-3 10:47 發表
我又嚟打咭先 !
好開心見到你地收拾心情係到快樂傾計!

願每個人都開開心心!

Eva88,
我要請假幾個鐘, 陣間返來再陪你地

遲D你地會見少我們的.....

原文章由 JAMmama 於 07-12-3 11:21 發表

你在那裡8ga? 咁樣講我地d家長 , 我開咁多次家長會都未見過你講ga事發生....啋! 咁你又無澄清丫?

我們將會有個新天地, 在這裡亦不宜久留了, 真係怕有天.....我會被"斬立決"
...

甘仲唔過去, 得我一個人自言自語乍! JAM- 我有野同你講,關於你工人既!

原文章由 雯雯 於 07-12-3 11:34 發表

甘仲唔過去, 得我一個人自言自語乍! JAM- 我有野同你講,關於你工人既!

我入唔到去, 唔知點解.....www幫我check緊.....
我工人 咩事丫, 我要出街飲茶, 我陣間打比你......

妳地留底我 la........

原文章由 JAMmama 於 07-12-3 11:21 發表

...

原文章由 JAMmama 於 07-12-3 11:25 發表

Eva88,
我要請假幾個鐘, 陣間返來再陪你地

遲D你地會見少我們的.....

JAMmama,

遲D會見少你們 !咁你去邊架!唔好啦!會好掛住你地架喎! 今次真係"迫虎跳牆" !
不過去邊到都好, 最緊要你地開心!:D

Eva

你們不要lai低我們這班P1仔呀
你們不會搬離BK吧!否則如何找到你們啊
可以也送上www的大禮給我嗎

Me too, 唔好遺棄我

原文章由 mcheung 於 07-12-3 11:39 發表
妳地留底我 la........

醒目開學勳章

原文章由 dickielam 於 07-12-3 13:46 發表
Me too, 唔好遺棄我

check pm la

各位靚太,

大禮其實未Ready仍在測試中,一經測試合格就會通知各路英雌,英雄頂大會快將舉行,請稍等敬希見諒。

醒目開學勳章

...

個晚四處八.都唔記得係邊到看到呢.
唔使我出手,早已有高人點醒佢地啦.
不過真係知佢地醒唔醒嫁.

又話個面見,影都無隻
‹ 上一主題|下一主題