用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 馬灣基慧2009-2010年度小一新生俱樂部
樓主: Gabrielma
go

馬灣基慧2009-2010年度小一新生俱樂部 [複製鏈接]

咁我星期日去睇吓

原帖由 creamymami2007 於 09-7-30 14:10 發表
我都好擔心冷氣會好凍, 因大牛係一名弱不襟風又唔愛做運動既書生, 即係成日睇醫生, 醫生一見佢就會話又來探我呀:igiveup: 我係維記買了件藍色外套, 好薄身, 所以想買過一件厚比佢, 我比我c6話我成日浪費$$$:quiet: ...

有無諗過買件背心比佢呢?返學前著定件背心,到學校凍先著埋件長袖。

hi jk923,

我星期日冇去吉x島, 因為我媽媽話要帶我個大牛去睇戲, 多謝你提示我, 咁我去買件背心比佢打吓低先, 謝謝!!!

請問係未男孩校服褲一定要用皮帶???

原帖由 jk923 於 09-7-31 21:59 發表

有無諗過買件背心比佢呢?返學前著定件背心,到學校凍先著埋件長袖。

唔知幾時先有小一編班名單呢?

我都想知呀, 諗住知道咩班先包書, 等極都未有資料!
原帖由 Gabrielma 於 09-8-5 10:25 發表
唔知幾時先有小一編班名單呢?

學校話8月頭寄出, 真係等到頸都長埋

原帖由 creamymami2007 於 09-8-3 13:35 發表
hi jk923,

我星期日冇去吉x島, 因為我媽媽話要帶我個大牛去睇戲, 多謝你提示我, 咁我去買件背心比佢打吓低先, 謝謝!!!

請問係未男孩校服褲一定要用皮帶???

...

要用皮帶的,我無係金x買,係平,但隻料好硬,唔好用,之後係一田買左條幾拾蚊,好好用,好似千色都有得賣,有長短size分的。

希望快D收到啦....

學校會唔會擺上網呢 ?

creamymami2007

校車攪成掂呀 ? 琴日, 同同學仔媽咪傾開, 佢囡囡小學校車停位置唔就腳, 行去上校車都要15分鐘, 佢決定自已接送 希望, 我地校車公司可以就到妳啦.
原帖由 creamymami2007 於 09-8-5 17:26 發表
學校話8月頭寄出, 真係等到頸都長埋

hi jk923,

多謝報料!!!等我去千x睇吓先, 謝謝!!!

原帖由 jk923 於 09-8-5 23:05 發表

要用皮帶的,我無係金x買,係平,但隻料好硬,唔好用,之後係一田買左條幾拾蚊,好好用,好似千色都有得賣,有長短size分的。

hi tramtram,

校車未有通知, 我都好緊張

原帖由 tramtram 於 09-8-6 11:14 發表
希望快D收到啦....

學校會唔會擺上網呢 ?

creamymami2007

校車攪成掂呀 ? 琴日, 同同學仔媽咪傾開, 佢囡囡小學校車停位置唔就腳, 行去上校車都要15分鐘, 佢決定自已接送 希望, 我地校車公司可 ...

大家好,請問有冇人知上年自行收生學校收了幾多表呢?
有冇人自行15分入到呢?謝謝!

原帖由 pingping1128 於 09-8-11 11:47 發表
大家好,請問有冇人知上年自行收生學校收了幾多表呢?
有冇人自行15分入到呢?謝謝!

以我所知呢3年來自行收生15分係入唔到的,舊年入表數我就唔多清楚,應該有2、3佰起碼。

謝謝你!我都知道15分冇機,仲以為上年小人報,最衰都係明報通識網誤導我,佢地個網話馬基:
09/10學年小一班數(學額):5(160)
09/10學年自行收生競爭情况學額(遞交申請表格人數):80(108)

原帖由 jk923 於 09-8-11 14:57 發表

以我所知呢3年來自行收生15分係入唔到的,舊年入表數我就唔多清楚,應該有2、3佰起碼。

09-10年度自行收75個, 收表應該係210左右!20分都要抽!

原帖由 pingping1128 於 09-8-11 15:29 發表
謝謝你!我都知道15分冇機,仲以為上年小人報,最衰都係明報通識網誤導我,佢地個網話馬基:
09/10學年小一班數(學額):5(160)
09/10學年自行收生競爭情况學額(遞交申請表格人數):80(108)

...

回覆 1# YeungSiuB 的文章

我去年最後一日3pm幫囡囡到馬基交自行表, 已排到#203, 明報個網已經幾年冇更新過.

如果係net 62, 就算1st round 唔得, 都有2nd round, 到時唔計分, 大抽獎, 機會均等!

謝謝你常回答我的問題
請問你們試過遲到坐不到校車嗎?怎樣安排回校呢?
知不知道荃灣哪兒補習托管班好呢?
thanks!

原帖由 Gabrielma 於 09-8-11 17:17 發表
我去年最後一日3pm幫囡囡到馬基交自行表, 已排到#203, 明報個網已經幾年冇更新過.

如果係net 62, 就算1st round 唔得, 都有2nd round, 到時唔計分, 大抽獎, 機會均等! ...

我仔仔向荃灣讀緊幼稚園,但住青衣誇區15分,咁样有冇得叩門?叩門位幾多?我還在考慮係咪要搬出黎荃灣
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

RD 1 - 15分無機會
RD 2 - 誇區機會少左好多...

如2次都選馬基叩門都有機會見, 我囡囡同學仔都係誇區, 叩門第一次唔得, 再叩再 IN 佢好有誠意收了.  叩門位就唔會多, 我估都係十零個.

原帖由 easonkinki 於 09-8-13 08:34 發表
我仔仔向荃灣讀緊幼稚園,但住青衣誇區15分,咁样有冇得叩門?叩門位幾多?我還在考慮係咪要搬出黎荃灣

掂解咁耐都無分班信....

問過學校話17號後先寄信呀!
原帖由 tramtram 於 09-8-13 15:32 發表
掂解咁耐都無分班信....
‹ 上一主題|下一主題