用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上中
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上中 [複製鏈接]

原文章由 sneezy 於 07-11-1 17:17 硐表
Jam,

J仔做了中文堂課未, 用"自己, 已經"造三句, 是否一句中要有"自己,已經"呢

佢剛去完美孚返來, 一坐吓, 就見到你post, 即係問咗佢;

佢話: 係....包含這兩組詞語, 一個都不能少。

現在, 佢都開始做佢功課!

Jam,

得閒打電話比我呀.

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-1 17:01 硐表
JAM,

有兩個小朋友o的通常都係咁,就係細仔知要"自强不息"(即自己執生),所以你咪話佢懵,就係呢o的最jet-so (人家冇太大防犯之如又醒目 )

計我話靜靜觀察佢o既潛能吧!就是那句"勤力媽媽懶惰兒, 懶惰媽媽勤力兒"。咁不如你咪扮懶啦

我應該學你咁諗, 可能會開心d! 我有d內疚的是, 在英華 2nd in時, 沒好好在校長面前講出細仔的長處 (我無咁做, 因為怕好sell!), 只一心說他乖 (真的...我只覺得乖係每個孩子首要的和最重要.....), 其實, 現在想起來, 我應該可以講得更加多......不過, 算了....要做的已經做了, 沒有得再回頭想太多! 現在, 又要收拾心情, 預備第二間的2nd in, 暫時做不到你說的"扮懶惰的媽媽"了 (我還在想....應否我由出征, 因為父母和仔女分開都要in!)

分開in都好, 原來細仔有我在身旁, 有壓力的....剛問返佢上次點解林校長問佢嘢, 佢要諗咁耐.....佢居然答我話: 驚我話佢答得唔好, 唔應該係咁答......我聽到, 個心都實埋....原來我真係令佢無形中有壓力在

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-11-1 19:08 編輯 ]

原文章由 sneezy 於 07-11-1 17:14 硐表
Sorry, 我有事要辦, 不來了

What is more important than dining with us?
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

原文章由 Anthea 於 07-11-1 18:13 硐表

What is more important than dining with us?

我知與你們的約會是十分重要. 但是, 我家的公子亦都十分、超及重要呢  所以, 非常抱歉今次未能出席

醒目開學勳章

呢排公司好忙...閃唔到上來
追唔切版....差d迷路....

I'm busy for these 2 days.
I report NOW.

勤力媽媽懶惰兒, 懶惰媽媽勤力兒me 可能是 both lazy
原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-1 17:01 硐表
JAM,

有兩個小朋友o的通常都係咁,就係細仔知要"自强不息"(即自己執生),所以你咪話佢懵,就係呢o的最jet-so (人家冇太大防犯之如又醒目 )

計我話靜靜觀察佢o既潛能吧!就是那句"勤力媽媽懶惰兒, 懶惰媽媽勤力兒"。咁不如 ...

原文章由 sneezy 於 07-11-1 17:14 硐表

Sorry, 我有事要辦, 不來了

Sorry, I also cannot join.

原文章由 莎莉EE 於 07-11-1 23:29 硐表

Sorry, I also cannot join.

早晨 !!

www, 今晚繼續嗎 還是改期

原文章由 wwwmama 於 07-10-31 23:10 硐表

各位靚太,

咁快又要開新版,証明各位都好勤力緊守崗位,有見及此現先發放每位勤工獎一個 ,遲D又會有長期服務金 等等...,現請大家繼續努力多多發表。

好開心呀, 有勤工獎攞. 多謝晒

原文章由 YMMON 於 07-11-2 09:00 硐表

早晨 !!

www, 今晚繼續嗎 還是改期

點解其她靚太, 去唔去得, 都唔講聲呀 ? 這樣會好傷www的心架  如果改期就下我都唔錯喎  (不過, 我講下咋 )

JAM,

Congratulations to your younger son

[ 本文章最後由 KLLP 於 07-11-2 09:19 編輯 ]

原文章由 sneezy 於 07-11-2 09:10 硐表

點解其她靚太, 去唔去得, 都唔講聲呀 ? 這樣會好傷www的心架  如果改期就下我都唔錯喎  (不過, 我講下咋 )

唔洗返工都咁早

原文章由 KLLP 於 07-11-2 09:12 硐表
Anthea,

但係到我地升P2 時, 你地都係比我地識多www 1 年 架啦  
不過, 我都明多一年的友誼真的是很不同的...
希望www 發花紅時, 最多係你地有10萬9千時, 我地都有10萬8千啦:loveliness: :loveliness:

...

你們一班P.1靚太是沒機會領取www所發的花紅了, 因你們的版主是010, 你們要向她爭取到底  至於, 我們多你們一年的友誼, 真是非筆墨所能形容

原文章由 KLLP 於 07-11-2 09:12 硐表
JAM,

Congratulations to your younger son

其實你兩個仔都好叻, 大又叻, 細又叻, tsl 都好多人考, 佢都入到2nd interview, 全靠佢有番咁上下實力, 你可以放心啦, 英華冇理由唔收佢

原文章由 YMMON 於 07-11-2 09:23 硐表

唔洗返工都咁早

今早無再瞓番, 咪早起床囉. 已經煮埋早餐食啦

原文章由 sneezy 於 07-11-2 09:28 硐表

你們一班P.1靚太是沒機會領取www所發的花紅了, 因你們的版主是010, 你們要向她爭取到底  至於, 我們多你們一年的友誼, 真是非筆墨所能形容

www,

你開新版, 又唔post條link比我, 你知我好鬼蠢鈍, 揾唔到架, 好彩有010, 晒你

原文章由 sneezy 於 07-11-2 09:30 硐表

今早無再瞓番, 咪早起床囉. 已經煮埋早餐食啦

jam今日返工

原文章由 YMMON 於 07-11-2 09:49 硐表

jam今日返工

Jam今早返工啦, 不過下午去覆診. 跟住就收拾心情去生b女啦:)
‹ 上一主題|下一主題