用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 訂飯還是帶飯?
樓主: Bluecat
go

訂飯還是帶飯? [複製鏈接]

我仔仔說飯比較硬, 不過我仔仔一向係鍾意食較軟的飯, 唔知你地的小朋友有冇同感呢?

想問下食過pizza的小朋友, 四川雞pizza 係唔係spicy的? D pizza 又硬唔硬呢? (我個仔想試下食pizza 喎!)

原帖由 AFSL2007 於 08-9-21 12:34 發表
我仔仔一路是訂飯,不過佢應該冇乜要求,我問過佢G1的飯盒好味啲定G2的飯盒好味啲,佢話兩個都好味!但G1時我聽過有其他的家長話小朋友覺得飯盒唔好味!

...

原帖由 musemuse 於 08-9-21 16:41 發表
我仔仔說飯比較硬, 不過我仔仔一向係鍾意食較軟的飯, 唔知你地的小朋友有冇同感呢?

想問下食過pizza的小朋友, 四川雞pizza 係唔係spicy的? D pizza 又硬唔硬呢? (我個仔想試下食pizza 喎!)

...

四川雞pizza 聽聞唔辣,skye話下個月要order
點知下個月既飯單無pizza選擇,佢有d失望

阿仔係一個鍾意食野同唔多擇食的小朋友
佢對飯盒既comments係蘿蔔好難食(可能煮得較生及硬)同埋白飯既份量太多。

家長日當晚老師都有講過班上大部份同學食唔晒d飯,每個吃剩大半=每日浪費大量食物
老師建議我地家長只需預備少量小吃比佢地
唔使等佢地小息開完大食會後無晒意欲吃正餐

咁唔知Curry 又辣唔辣呢? *Ryan冇食開Curry的, 如果係好似Curry 咁既色但唔辣既, 佢就ok lor!

pizza... 佢都想試, 不過10月冇! 唔通唔受歡迎? 但Ryan好似話好多人食四川雞pizza!

原帖由 balltsang 於 08-9-21 20:31 發表

四川雞pizza 聽聞唔辣,skye話下個月要order
點知下個月既飯單無pizza選擇,佢有d失望

阿仔係一個鍾意食野同唔多擇食的小朋友
佢對飯盒既comments係蘿蔔好難食(可能煮得較生及硬)同埋白飯既份量太多。

家長日當晚老師 ...

原帖由 musemuse 於 08-9-21 23:23 發表
咁唔知Curry 又辣唔辣呢? *Ryan冇食開Curry的, 如果係好似Curry 咁既色但唔辣既, 佢就ok lor!

我就無訂過
但如係用日式咖喱煮就應該甜甜地甘香之餘不太辣

睇下有無其他人知:)

照咁睇今年既午飯都OK喎, 安樂晒。
‹ 上一主題|下一主題