用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 六歲驗眼
樓主: bill9191
go

六歲驗眼 [複製鏈接]

我小朋友也有每年check眼, 是私家醫生, 但非常好.

醒目開學勳章

原文章由 Yonniewong 於 08-8-8 07:57 發表
請問陳寶珍地址係邊?淨係check眼要幾錢?

已 pm

can you pm to me!

可否pm dr. 的電話, 地址給我呢? thanks.

原文章由 TobiMom 於 08-8-7 18:13 發表

我囡遠視 , 都係睇陳寶珍, 佢除左眼科 , 都有全科和兒科, 不過係第二間診所 ,其實陳寶珍又係我地既家庭醫生 , 我未嫁已經睇佢 , 佢真係睇住我囡大......

不過佢都幾貴 , 我囡上星期先覆診 , 診金 $600 , 無藥,  ...

醒目開學勳章

sabun & Royston

已 pm

收到啦, 唔該晒.

原文章由 TobiMom 於 08-8-12 12:52 發表

已 pm

原文章由 TobiMom 於 08-8-7 18:13 發表

我囡遠視 , 都係睇陳寶珍, 佢除左眼科 , 都有全科和兒科, 不過係第二間診所 ,其實陳寶珍又係我地既家庭醫生 , 我未嫁已經睇佢 , 佢真係睇住我囡大......

不過佢都幾貴 , 我囡上星期先覆診 , 診金 $600 , 無藥,  ...

你係唔係响佢CHECK眼個度配埋?
我第一次都係敢,勁貴﹗
簡單鏡架(無牌子)+埋鏡要成$1200
2nd 驗完她話若小朋友想換架都ok
亦可以去第2度配,之后我出去88配
架(河馬仔)+鏡 only $500左右
差好遠,她係對小朋友細心就真
個人都nice,收費係貴咗dd la

第二間診所係邊?可唔可以pm我

原文章由 TobiMom 於 08-8-12 12:52 發表

已 pm

我都想要資料, 請PM我, 多謝

Dear TobiMorn,

Pls adv. the tel no. & address to me, I want bring my daughter go to checking her eyes.

醒目開學勳章

pattyw , jena2468, CandiceMaMi

已pm

hi,可否PM陳寶珍醫生資料給我,thanks!
原帖由 TobiMom 於 08-8-8 16:40 發表

已 pm

今日先帶仔仔去完,都CHECK得好仔細喎!那位視光姐姐好好人囉!仔仔檢查到佢其中一隻眼有70度散光呀!暫時無需帶眼鏡呀! 半年後再去睇睇呀!

今日見到簽中銀信用卡仲平$100呀!(費用$300咋)最慘我係無中銀信用卡呀!

廉媽:

請問係咪polyvision呀?
原帖由 廉媽 於 08-9-1 15:54 發表
今日先帶仔仔去完,都CHECK得好仔細喎!那位視光姐姐好好人囉!仔仔檢查到佢其中一隻眼有70度散光呀!暫時無需帶眼鏡呀! 半年後再去睇睇呀!

今日見到簽中銀信用卡仲平$100呀!(費用$300咋)最慘我係無中銀信用卡呀! ...

At TST poly university Tower A, Ground floor

At TST poly university Tower A, Ground floor

Never wear glasses ....
my boy wears glasses for a year.....
Now over 450 degree

原帖由 makfr 於 08-9-4 20:57 發表
廉媽:

請問係咪poly個間呀?
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

原帖由 廉媽 於 08-9-1 15:54 發表

今日見到簽中銀信用卡仲平$100呀!(費用$300咋)最慘我係無中銀信用卡呀! ...

想問講緊邊間?

can u PM to me.

香港盲人輔導會
http://www.hksb.org.hk/Chinese/
‹ 上一主題|下一主題