用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 請教K2/K3家長
樓主: mermaidmom
go

請教K2/K3家長 [複製鏈接]

仲想問吓, 如果自己送/接返放學, 家長係喺學校門口交收,定係可以上埋去課室架呢?

原帖由 mermaidmom 於 11-8-30 01:51 發表
仲想問吓, 如果自己送/接返放學, 家長係喺學校門口交收,定係可以上埋去課室架呢?

送返學應該可以帶埋入校園,但我幾次都係由得阿仔自己上去,至於可唔可以上埋課室就唔知呢
返學就家長o係大閘出面排隊,校車走哂就入去逐個call 名接

醒目開學勳章

原帖由 marcuscyrus 於 11-8-30 08:18 發表

送返學應該可以帶埋入校園,但我幾次都係由得阿仔自己上去,至於可唔可以上埋課室就唔知呢
返學就家長o係大閘出面排隊,校車走哂就入去逐個call 名接 ...

送返學同接放學都唔可以上課室的.

醒目開學勳章 貢獻勳章

今日,老師話雖然無show and tell, 不過會安排小朋友多d講嘢,如果小朋友有帶嘢返學校,係會俾佢講吓嘢.. 唔知係咪咁易呢?

另外,有無師兄師姐可以話我知,小兒am班,但助教老師係舊年教pth嘅老師,但又唔係今年個pth老師,咁佢出現嘅時候,係咪都係講pth嘅呢?咁係咪班班都係咁?
恐龍家

原帖由 小曳人 於 11-8-29 22:50 發表

thank you.. 我成日搞錯..

嘩,你又誤導咗我啦,等我行經O海城3期間補習社放咗本letterland就同老婆講,呀女本phonic書呀,老師問我讀邊間,我答咗令我有少少擔心,因為佢話KM好深.......

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 25# LL222 的帖子

對唔住,打打!
恐龍家

大家會唔會參加學校d課外活動呢? 幾多人一班同係咪幾好架? d時間撞咗自己d活動... 另外,係咪自行接送架?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 mermaidmom 於 11-9-3 09:16 發表
大家會唔會參加學校d課外活動呢? 幾多人一班同係咪幾好架? d時間撞咗自己d活動... 另外,係咪自行接送架?

係自行接送架
我過去兩年都無參加,唔知好唔好,但今年應該會參加,特別係合唱團,因為阿仔個鋼琴老師建議佢學埋唱歌~
恐龍家

I remember my son did shoe and tell in k2 also.
He was asked to bring a toy to school.

啱啱同呀囝報咗個出嘅合唱團, 早知呢度有就唔駛自己去搵,我只係揀咗phonics,但唔知有冇位.

原帖由 小曳人 於 11-9-3 20:35 發表

係自行接送架
我過去兩年都無參加,唔知好唔好,但今年應該會參加,特別係合唱團,因為阿仔個鋼琴老師建議佢學埋唱歌~

星期六日已經book咗出面D興趣班, 所以上唔到KMd課外活動
下學期先報

小曳人,

真有緣,呀囝話同你個囝坐隔離呀!

回復 2# LL222 的帖子

K3 好多時候星期六要考學校,而大部份校外classes 都係星期六,真係唔見好多$$$$...

‹ 上一主題|下一主題