用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院王余家潔紀念小學 何時有簡介會可以參觀了解學校?
樓主: BABY@CHAN
go

何時有簡介會可以參觀了解學校? [複製鏈接]

littlestar_2009 發表於 12-4-26 17:23
回復 BABY@CHAN 的帖子

多謝你既分享呀~~但我睇陸慶濤家長講而家既 陸慶濤家長話老師有愛心同課程有系統( ...
我小朋友讀 翠茵小宇宙架!!<<極力介紹!! 真係好好,我覺得仲好過kowloon tong個d tim呀!!

係呀,谷唔岩我大女^^

羅氏西走 學生的info<<係我上年同一位bk媽媽傾計時,佢睇及的! 你可以上返羅氏個網睇,佢係有資料每年級數人數! 而佢每級之後都會小左人,唔係西走人,就係讀得唔開心自己走吧?!!
而呢位媽媽講過個point分析,佢地係西人走~

littlestar_2009 發表於 12-4-26 17:31
回復 BSCYL 的帖子

多謝你詳細的解答呀~~其實我唔係好明~~ 為何每間小學 既band1 既數量係點得出來?例如  ...
我都唔係好鐘意將軍澳校網架!! 而且又多新移民!!
不過新呢幾年,多左小學爭上位...所以已經叫好左了!!

其實你鐘意谷,將天都唔錯架,程度又唔會比出面淺!

多謝你推介翠茵比我...我都有 報名,因為口啤唔錯,你是讀新都城定新寶城 呢?因為我仲15,16中~路程兩間都差不多,你是N-K3都在翠茵讀嗎?其實我唔LIKE谷架,只係想TRAIN佢語文好0的~翠茵係咪呢方面做得唔錯呢?
你講個間基顯我都聽聞不錯(我以前是住藍田區),但好以第一志願無揀佢會比較難,SO其實都要決定係用觀塘網定TKO網....我都想搵語文強但又唔係死谷既小學,大家一齊再分享分享..謝^^

littlestar_2009 發表於 12-4-28 00:28

多謝你推介翠茵比我...我都有 報名,因為口啤唔錯,你是讀新都城定新寶城 呢?因為我 ...
我係新都城個間,N班我幫佢地求其報一間炸,唔使甘貴先麻,哈哈~~
我係鐘意佢,學校同家長溝通好好...學校又好多活動! 不過要做PROJECT,做足一個星期架!
學校本身亦好多野學,仲有曬Cert.架,我地d家長真係煩小好多野!!
唔會介紹錯...^^  

觀塘網既話,只可以係 第一輪自行揀~因為唔同區!
但如果將軍澳,將第一輪同第二輪揀同一間,誠意大d..命中機會都會大d~
所以諗住 基顯就試試叩門!

不過我仲未清楚係點,因為無經驗,真係唔知係叫門先定再派位?!!

我聽同學仔媽咪講,讀翠茵的話,大部份小學(將軍澳)都會收的~!
‹ 上一主題|下一主題