用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 想知這些是A仔獨有的動靜嗎?
樓主: muimui5
go

想知這些是A仔獨有的動靜嗎? [複製鏈接]

引用:咁私家診所的"四痘混合針"有冇誘發A基因的

原帖由 muimui5 於 13-05-29 發表
咁私家診所的"四痘混合針"有冇誘發A基因的問題?

同細B約咗一星期後一打六合一跟四痘,好驚呀! ...
唔好一次打咁多支!!!

一支針越混合得多種藥物就越易出事,以前健康院係一針一款,而家啲藥廠只為謀利,宣傳混合針令BB受少啲皮肉之苦,又減小發燒機會!但又有幾多媽媽知道,打針後發燒係好事呢?

我識朋友係私家打都有事,所以我覺得政府同私家打都無關係。

引用:Quote:原帖由+muimui5+於+13-05-29+發表咁

原帖由 why-me 於 13-05-31 發表
一支針越混合得多種藥物就越易出事,以前健康院係一針一款,而家啲藥廠只為謀利,宣傳混合針令BB受少啲皮肉 ...
可唔可以講多少少點解打針後發燒係好事?大仔從來打針後都冇發過燒,佢依家都只係不斷被評為“擇界”!

aa1117hk 發表於 13-6-4 14:51
可唔可以講多少少點解打針後發燒係好事?大仔從來打針後都冇發過燒,佢依家都只係不斷被評為“擇界”!

...

打針都係打D菌入身體, 個腦發覺有外來野, 啟動體內免疫系統打仗, 我都係跟人學野先知,我唔係專家,只知皮毛.

同老公傾過,都係拖多幾個月先帶細B去打針。

佢已經好少撞頭,模仿仲幾好,已經識行,我暫時唔太擔心。
‹ 上一主題|下一主題