用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 羅氏基金vs滙基東九vs 大抽獎
樓主: Rubyng429
go

羅氏基金vs滙基東九vs 大抽獎 [複製鏈接]

我的意見是如老師確定是b2那匯基好。因為如大抽獎。可能只抽到b2中學。匯基之後再叩門。比較保險。只是我個人意見。

Rubyng429 發表於 17-4-8 12:14
唉,擒日返學校聽升中講座後再見老師,老師話佢係band 2, 明明上次老師話佢係B1b,呈3後成績比呈2有進步, ...

全港屬B1,但響九龍城屬B2  ,<=====呢句意思是在九龍城抽只當BAND2,咁個全港BAND 1  有咩意思?

另,請問老師點解叫放甲2是華英? 不是華英勁D咩?  不是應銀禧放甲2安全D?  若是BAND2, 咁選得不得,

回覆樓主:

如果萬一大抽獎真係去咗band2中中,你願唔願意?比我寧願要匯基,放榜後再去叩銀禧,叩到最好,叩唔到都冇損失,匯基好多人想入,難得收你小朋友,好好珍惜機會。

yeewaibb 發表於 17-4-8 21:21
全港屬B1,但響九龍城屬B2  ,

咁又係喎,多謝建議

yeewaibb 發表於 17-4-8 21:21
全港屬B1,但響九龍城屬B2  ,
呢句意思是在九龍城抽只當BAND2,咁個全港BAND 1  有咩意思? <----甲部有用...全港B1抽先 ~~~

另,請問老師點解叫放甲2是華英? 不是華英勁D咩?  不是應銀禧放甲2安全D?  若是BAND2, 咁選得不得, <---點放都影向不大...甲部位少...全港抽...放埋乙2 B1A中學...基本上係無機會 ~~~

ANNA222 發表於 17-4-8 21:52
如果萬一大抽獎真係去咗band2中中,你願唔願意?比我寧願要匯基,放榜後再去叩銀禧,叩到最好,叩唔到都冇 ...

我知道滙基是不錯的學校,但最終係佢讀,所以要以佢的意願為先

回覆樓主:

想請問樓主小朋友在校內大約排級幾多名, 因小女也是這校較低年級的學生, 以便早作準備, 例如考直資等等, Thx !

Rubyng429 發表於 17-4-8 12:14
唉,擒日返學校聽升中講座後再見老師,老師話佢係band 2, 明明上次老師話佢係B1b,呈3後成績比呈2有進步, ...
老師的意見, 明顯只係想保住學校派頭三志願的%.  你真係要諗清楚.  B1學生, 派陳瑞祺, 胡兆熾 , 五旬節, 我諗你都唔會甘心.
[信念] 這東西是在您最脆弱的一刻能幫您堅持下去, 戰鬥到底.
‹ 上一主題|下一主題