用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08年K1~各位小公主小王子 ^o^
樓主: WHY2005
go

08年K1~各位小公主小王子 ^o^ [複製鏈接]

原文章由 babymilkmilk 於 08-7-11 16:08 發表

學校話司機叔叔會係8月中主動聯络我地d家長呀!!

babymilkmilk:
係呀!!因為我見第一頁最尾行,
寫住請家長於開課前與司機聯絡接送時間!!
我以為要自己打比司機
叔叔tim

原文章由 AgnesBB 於 08-7-11 19:03 發表

babymilkmilk:
係呀!!因為我見第一頁最尾行,
寫住請家長於開課前與司機聯絡接送時間!!
我以為要自己打比司機
叔叔tim

係我地緊張姐~~~

3/9陪返學

3/9各位媽媽會請假陪小朋友返學嗎?
當日不設校車接送, 要工人送又不放心........

hello all,

我囡囡都會返下午班呀, 本來想自己接送不過依家剛有咗bb, 應該都會比佢坐校車喇. 唔知8月1個日會唔會知上落車時間呢?如果坐得太耐我真係唔多想呀, 話晒其實我住得好近的. 打過去問校車姨姨佢講明我個位置會係最先上車同坐得幾耐吓的, 最少都半個鐘以上, 原本只係10分鐘都冇的車程. 但叫工人接送好似更唔放心, 都唔知點好.

大家有冇留意剛收個封信最上面有寫: 上/下午班幼x班 xxx家長?我想已經分好班了. 小囡是下午幼信班的, 有冇mami小朋友一樣?

9月3日只得一日夠好似好少......不過佢大個囡咗希望冇問題啦.

原文章由 nibikalea 於 08-7-12 13:21 發表
hello all,

我囡囡都會返下午班呀, 本來想自己接送不過依家剛有咗bb, 應該都會比佢坐校車喇. 唔知8月1個日會唔會知上落車時間呢?如果坐得太耐我真係唔多想呀, 話晒其實我住得好近的. 打過去問校車姨姨佢講明我個位 ...

係喎!!已編班了~~
我女女下午幼望班,多多指教

原文章由 lukluk213 於 08-7-12 10:44 發表
3/9各位媽媽會請假陪小朋友返學嗎?
當日不設校車接送, 要工人送又不放心........

3/9我會陪個女返學呀!!
陪佢返1個小時起碼知上課程序係點,
老師係點.......等
自己都放心d

回覆 #3 nibikalea 的文章

我個仔是上午幼愛班, 雖然大家唔同班, 但都可以互相交流心得, 我都會請假陪個仔返學, 我個仔比較 '嗲', 我驚佢會喊.

回覆 #3 nibikalea 的文章

我個仔是上午幼愛班, 雖然大家唔同班, 但都可以互相交流心得, 我都會請假陪個仔返學, 我個仔比較 '嗲', 我驚佢會喊.

3/9我會陪個女返學呀!!

大家會唔會比小朋友坐校車?會坐幾號車呢?
小囡會坐3號車, 有冇人同車啊?不過據我所知架車係冇扶手又冇安全帶的.

hi....
我都打左俾司機叔叔問, 都幾nice, 佢話8月中會聯絡我地, 通知有關上車既時間或其他資料!

我9月3日都會陪個女返學, 仲叫埋老公一齊放假添, 唔知學校係咪俾一位家長陪入課室呢, 不過一個鐘好快過, 仲有喎, 第二日返學自己要帶定小點心, 都幾傷腦筋!!!

大家不如再updated個list!

名                       地區               班       別
why2005           沙田               上午幼愛班
lukluk213           沙田               上午班
purplerabbit        調景嶺            上午班
dreamma           葵涌               上午班
Aurea 淇淇          葵涌               上午班
小鳳女                Diamond Hill   上午班
suklaic               九龍灣             上午班
魚魚媽                 大埔               下午班
agnesBB             油塘               下午班
晴晴BB                藍田               上午班
CurtisBB             藍田               下午班
FredaBB             觀塘               上午班
babymilkmilk       葵涌               上午班

名                       地區               班       別
why2005           沙田               上午幼愛班
lukluk213           沙田               上午班
purplerabbit        調景嶺            上午班
dreamma           葵涌               上午班
Aurea 淇淇          葵涌               上午班
小鳳女                Diamond Hill   上午班
suklaic               九龍灣             上午班
魚魚媽                 大埔               下午班
agnesBB             油塘               下午幼望班
晴晴BB                藍田               上午班
CurtisBB             藍田               下午班
FredaBB             觀塘               上午班
babymilkmilk       葵涌               上午班

agnesBB             油塘               下午幼望班
nibikalea             九龍塘             下午幼信班

女仔開學日返3點....好晏啊
依家已經開始同阿囡適應下午班時間表喇, 上午課外活動, 下午5點先瞓晏覺到食飯前起身.

我反而好開心可以為佢準備自己的茶點呀, 可以不時比d驚喜佢嘛(不過到時可能又覺得煩:p)

purplerabbit        調景嶺            上午幼愛班
nibikalea             九龍塘             下午幼信班

開課日你自己帶阿女返學定你先生都會一齊帶呀?
唉...我都煩緊, 而家阿女好夜至訓, 第二日又好晏起身, 因為而家跟婆婆住, 我驚到時佢唔習慣咋, 所以8月中左右我就會自己湊返, 俾佢習慣下, 到時自己帶茶點, 都唔知帶咩好, 嘻嘻...到時你俾下意見, 我只係識帶餅仔, 蛋糕仔咋!

原文章由 nibikalea 於 08-7-14 23:11 發表
女仔開學日返3點....好晏啊
依家已經開始同阿囡適應下午班時間表喇, 上午課外活動, 下午5點先瞓晏覺到食飯前起身.

我反而好開心可以為佢準備自己的茶點呀, 可以不時比d驚喜佢嘛(不過到時可能又覺得煩:p) ...

hello,
我女女都是上午幼愛班, 請多多指教呢!!!
我正考慮會否請假....
原文章由 purplerabbit 於 08-7-12 23:50 發表

因為老公都係返晏放晏, 阿囡都係好夜瞓的. 所以我申請入學時要求返下午班. 一來阿囡易d適應, 二來可以見多d爸爸囉. 依家阿囡已經適應得好好喇, 每日9點幾起身, 下午5點左右先瞓. 我仲安排晒佢d課外活動係上午, 星期五就一堂係放學後. 由依家至開學後都跟呢個時間表囉.
開課日老公要返工, 我應該都自己帶架喇. 而且都唔知2位家長學校比唔比入呢. 開學之後我地可以分享吓帶咩茶點呀, 我想可能會預備得豐富d, 同每日加d水果. 佢返下午班, 中午可能唔會食太飽嘛.

原文章由 WHY2005 於 08-7-15 11:38 發表
開課日你自己帶阿女返學定你先生都會一齊帶呀?
唉...我都煩緊, 而家阿女好夜至訓, 第二日又好晏起身, 因為而家跟婆婆住, 我驚到時佢唔習慣咋, 所以8月中左右我就會自己湊返, 俾佢習慣下, 到時自己帶茶點, 都唔知帶咩 ...

明白, 咁你都安排得唔錯, 唉....我又係驚阿女唔飽, 嘻嘻..你知啦, 而家想食就食, 到時返學就唔可以麻, 我地一定上黎多多分享一下先!

原文章由 nibikalea 於 08-7-15 21:32 發表
因為老公都係返晏放晏, 阿囡都係好夜瞓的. 所以我申請入學時要求返下午班. 一來阿囡易d適應, 二來可以見多d爸爸囉. 依家阿囡已經適應得好好喇, 每日9點幾起身, 下午5點左右先瞓. 我仲安排晒佢d課外活動係上午, 星期 ...
‹ 上一主題|下一主題