用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08年K1~各位小公主小王子 ^o^
go

08年K1~各位小公主小王子 ^o^ [複製鏈接]

好開心, 可以轉到上午班!
期待8月第三次註冊及9月開課日

0    0    0    0

WHY2005

你好﹗我囡囡都轉到上午班呀,好開心。

原文章由 WHY2005 於 08-5-19 15:12 發表
好開心, 可以轉到上午班!
期待8月第三次註冊及9月開課日

係呀, 唔知會唔會同一班呢...嘻嘻
如果係既, 大家可以交流下麻!
你小朋友駛唔駛搭校車呀?

原文章由 dreamma 於 08-5-20 09:52 發表
WHY2005

你好﹗我囡囡都轉到上午班呀,好開心。

[ 本文章最後由 WHY2005 於 08-5-20 15:15 編輯 ]

係啦﹗如果同一班就好了。好似8月1日第三次註冊就知讀邊班了。

我小朋友都要搭校車的。

原文章由 WHY2005 於 08-5-20 15:14 發表
係呀, 唔知會唔會同一班呢...嘻嘻
如果係既, 大家可以交流下麻!
你小朋友駛唔駛搭校車呀?

係呀? 8月會俾埋邊班呀, 好緊張呀!嘻嘻....
你地邊區上車呀? 我就沙田區, 不過未知幾錢, 同埋路線, 如果遠既我就諗住自己帶, 起碼小朋友唔駛咁辛苦麻!

原文章由 dreamma 於 08-5-21 14:05 發表
係啦﹗如果同一班就好了。好似8月1日第三次註冊就知讀邊班了。

我小朋友都要搭校車的。

WHY2005 & Dreamma,

Hi, how are you? Nice to meet you both here.

My boy also  change to AM class in the coming school term. I think it is more ideal for us as our child can have afternoon nap and more choice for interest classes in the future.

I'll use the school bus service too. As, we live in Kwun Tong, it may take less than one hour time there.

KRS is really a quality school as the teachers are really
nice!

Keep in contact and may be we"ll meet each other some
day!

Freda
Hao Hao was born on 17 Aug 05 :-P

你好呀!
其實諗住整個TOPIC大家可以聯絡下, 又可以傾下小朋友上課既野, 嘻嘻...同埋你都講得岩呀, 我就係諗住下午可以俾小朋友上下興趣班之類, 時間好用好多!
我都驚校車兜路線較長呀, 所以等埋6月封信再決定, 又唔知校車幾多$左右...嘻嘻....總之樣樣都心急知, 緊張過自己返學!
我朋友都話禮賢係好學校, 所以我個女十幾個月時我已經心儀呢間學校勒, 唔知佢地仲收唔收插班生呢?

原文章由 Fredawah 於 08-5-22 17:58 發表
WHY2005 & Dreamma,

Hi, how are you? Nice to meet you both here.

My boy also  change to AM class in the coming school term. I think it is more ideal for us as our child can have afternoon nap and mor ...

大家好, 我個仔都轉咗上午班, 非常開心, 因為我個仔好早起身ga.  佢都要坐校車, 因為我要返工, 禮賢又吊腳.  我諗佢坐校車都要成個鐘, 無辦法la.

好開心在這裏認識你們, 以後多多交流.

Hello, 大家好:
我女女都係上午班,住第一城,坐校車起碼1個鐘,希望她能適應及認識到新朋友吧!

原文章由 WHY2005 於 08-5-22 10:18 發表
係呀? 8月會俾埋邊班呀, 好緊張呀!嘻嘻....
你地邊區上車呀? 我就沙田區, 不過未知幾錢, 同埋路線, 如果遠既我就諗住自己帶, 起碼小朋友唔駛咁辛苦麻!

...

Hello WHY2005,

Nice to chat with you here, from what you write, I guess
you are full-time taking care of your baby.

I am a full-time mummy too. Have your child attend nursery class since 2 years old? I only send my boy to attend nurserysince this February. I find him learn a lot of things there,
though I can teach him many things at home, it still makes a big difference..... more exposure!

KRS in fact, is not quite convenient to go, though we like the campus and the teachers there.

BTW, nice to meet other mummies too!

Keep in contact.

Freda
Hao Hao was born on 17 Aug 05 :-P

我個女反而唔早起身, 因為而家跟婆婆住, 所以我要攪返正佢時間, 如果唔係第時小學就慘 !

學校都幾吊腳呀, 如果我送返學都可以, 之後自己趕餐死, 所以都係搭校車, 俾佢試下先...嘻嘻!

原文章由 purplerabbit 於 08-5-23 23:32 發表
大家好, 我個仔都轉咗上午班, 非常開心, 因為我個仔好早起身ga.  佢都要坐校車, 因為我要返工, 禮賢又吊腳.  我諗佢坐校車都要成個鐘, 無辦法la.

好開心在這裏認識你們, 以後多多交流. ...

我都係沙田區上車呀, 所以好想知道路條點行, 唔知入唔入馬鞍山先, 因為路線長既, 小朋友真係勁辛苦!

原文章由 lukluk213 於 08-5-24 11:27 發表
Hello, 大家好:
我女女都係上午班,住第一城,坐校車起碼1個鐘,希望她能適應及認識到新朋友吧!

你好呀!嘻嘻...其實我有返工O家! 平時婆婆湊, 我就日日去睇個女, 星期五六日就自己湊返...哈哈, 都幾辛苦!
返學後個女跟返我住, 因為想佢習慣早睡早起, 3年後又話小學勒!
我冇幫個女報N1, 但報左兩個COURSE, 都OK, 起碼佢可以識下朋友, 獨立o的!

其實我都好開心呀, 識到你地, 雖然未知係咪同一班, 但起碼可以交流....

原文章由 Fredawah 於 08-5-24 23:33 發表
Hello WHY2005,

Nice to chat with you here, from what you write, I guess
you are full-time taking care of your baby.

I am a full-time mummy too. Have your child attend nursery class since 2 years ol ...

整個list先,大家喜歡可以加入:

名                      地區               班別(8月1日後)
why2005           沙田              上午班

[quote]原文章由 WHY2005 於 08-5-26 13:26 發表
整個list先,大家喜歡可以加入:

名                      地區               班別(8月1日後)
why2005           沙田              上午班

purplerabbit       調景嶺          上午班

purplerabbit       調景嶺            上午班
dreamma           葵涌              上午班

唔知係咪9月1日返學定會早一星期俾小朋友返學習慣呢?
係咪好似其他幼稚園咁頭兩日家長可以陪同???
如果可以既, 我都要請定假!!

原文章由 dreamma 於 08-5-27 09:17 發表
purplerabbit       調景嶺            上午班
dreamma           葵涌              上午班 ...

魚魚媽                大埔         下午班 (好想轉, 交左信, 但冇回音)

dreamma           葵涌              上午班 ...
魚魚媽                大埔         下午班 (好想轉, 交左信, 但冇回音)

agnesBB             油塘          下午班

hi 咁多位ma ma 多多指教!!
原先想轉上午班,但女兒已習慣下午班ga 生活
所以遲d再諗~~

why2005  :
  頭幾日係可以陪小朋友一齊上課ga!!
應該係 9月1日~9月3日啦,  陪小朋友上課!!

原文章由 AgnesBB 於 08-5-27 14:39 發表
魚魚媽  ...

小鳳女                 Diamond Hill       Am
‹ 上一主題|下一主題