用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 一信班家長
樓主: bcdaniel
go

一信班家長 [複製鏈接]

la, 咁大個第一次自己去outdoor activities. 我諗緊20/50? 或者再入d $ ハ達通防下身。 長褲我怕太熱,
d細佬一開心就跑來跑去, 一身汗。我就預左防蚊貼所以穿番短褲算la.

我有少少掛心, 但仔大左,
係時候練下放手

原帖由 feelogsofee 於 08-10-30 10:15 發表
我都唔知應俾幾多錢阿囡帶去旅行好.  帶得多, 又覺得唔好, 帶得少, 又驚佢望著人地玩, 自己無得玩唔開心.... 你地有無提議呀?

我豬豬地, 係學校度訂校服, 今日先有得拎.... 都唔知洗在條長褲, 干唔干得切俾佢聽日著 ...

我預備俾 $30 阿囡, 今日再同佢傾下先..

係呀, 我都覺得長褲好熱. 但阿囡一俾蚊咬, 會腫得好誇張, 又會痛, 唔知蚊貼得唔得.

阿囡幼稚園時旅行, 已是父母不能同去.  上年, 佢跟幼稚園去左3次旅行, ok 喎.  問題係, 幼稚園去旅行只有70人左右.... 今次, 有幾百個小朋友姐.  

原帖由 KW 於 08-10-30 11:29 發表
係la, 咁大個第一次自己去outdoor activities. 我諗緊帶$20/50? 或者再入d $入 ハ達通防下身。 長褲我怕太熱,
d細佬一開心就跑來跑去, 一身汗。我就預左防蚊貼所以穿番短褲算la.

我有少少掛心, 但仔大左,
係時候練下 ...

回覆 # 的文章

我會預$50比佢, 睇番果d自費活動, 如果佢玩哂(以一次計算, 我估阿仔會係咁買飼料餵動物), 都要$50, 仲要預比佢買野飲, 今次等佢學下理財, 係有限既金錢, 點様满足佢既無限欲望先得
:-D

我仲豬, 今日要到學校接放學, 因為買入大量校服, 驚死d衫干唔切, 已經預備埋個環保袋, 比完錢仲要托物咁托番屋企

原帖由 feelogsofee 於 08-10-30 10:15 發表

我豬豬地, 係學校度訂校服, 今日先有得拎.... 都唔知洗在條長褲, 干唔干得切俾佢聽日著 ...

驚死d衫干唔切…me too!! 我在金x買時有部份無貨,
他們番覓會安排送到學校,
唔知會不會和你們今批一次過呢. 希望亞仔拎到la.

我諗諗下都係學你話齋,
$50la. 讓他取捨玩dセ….

[/

回覆 # 的文章

頭先聽阿仔講, 原來老師落咗order, 唔可以帶多過$50, 咁都好, 唔駛同阿仔辯論要帶幾多$

有guideline, 太好la!

原帖由 Brianmama 於 08-10-30 15:59 發表
頭先聽阿仔講, 原來老師落咗order, 唔可以帶多過$50, 咁都好, 唔駛同阿仔辯論要帶幾多$

尋晚亞仔話一年級帶$30, ニ三年級可以帶$50...希望今日好天氣玩得開心la..他帶了火腿芝士飛碟....

原帖由 KW 於 08-10-30 16:23 發表

好開心仔仔昨日借了3本圖書回來,講 spiders, dinosaurs和昆蟲,終於都踏出第一步喇! Sorry呀   可能對妳們只不過係小事一樁,但因為仔仔係唔多睇書的,所以我真係好開心呀!

今日仔仔好興奮,跟幼稚園時一樣,平日要叫好耐先起身,今朝晨早已經自己醒了 !

回覆 # 的文章

hi,  你們好, 終於可以入黎交流交流

回覆 # 的文章

親家!終於成功登錄了...haha,Thx!!!

阿仔又係講d唔講d, 激c

今日天氣真係好, 唔係太哂, 又有微風, 正呀

原帖由 KW 於 08-10-31 09:52 發表
尋晚亞仔話一年級帶$30, ニ三年級可以帶$50...希望今日好天氣玩得開心la..他帶了火腿芝士飛碟....

莫非你就係Cherry ma?  Welcome Welcome.

原帖由 szechingmum 於 08-10-31 11:04 發表

咪咁講啦, 始終踏出阿仔既第一步

唔知佢地家陣做物呢  

原帖由 Sue^_^ 於 08-10-31 10:25 發表
好開心仔仔昨日借了3本圖書回來,講 spiders, dinosaurs和昆蟲,終於都踏出第一步喇! Sorry呀   可能對妳們只不過係小事一樁,但因為仔仔係唔多睇書的,所以我真係好開心呀!

今日仔仔好興奮,跟幼稚園時一樣,平日要叫好耐先起 ...

嘩, 物你咁醒既, 咁快睇到密碼

原帖由 KW 於 08-10-31 11:18 發表
莫非你就係Cherry ma?  Welcome Welcome.

恭喜哂, 得閒多d黎吹吹

原帖由 szechingmum 於 08-10-31 11:04 發表

Wahahahaha....

原帖由 Brianmama 於 08-10-31 11:22 發表
嘩, 物你咁醒既, 咁快睇到密碼

Sue, good start wow!

原帖由 Sue^_^ 於 08-10-31 10:25 發表

今日仔仔好興奮,跟幼稚園時一樣,平日要叫好耐先起 ...

有guideline 咩.... 阿囡凈係講, 可以樣樣野都玩就好囉.... 佢隻字都無提老師話唔可以俾多過 $50.

D運動衫, 我尋晚都係驚死, 焗干佢...

原帖由 KW 於 08-10-30 16:23 發表

HI,
請問每日一片, 唔係11月1 日開始嗎?  點解無聲氣ke?  應該有LOGIN ID 同 PASSWORD 架...你地D 仔仔, 有提起嗎?  tks.
‹ 上一主題|下一主題