用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 6月的尖子兒童普通話大賽
樓主: TINGMUM
go

6月的尖子兒童普通話大賽 [複製鏈接]

簽名被屏蔽

原帖由 Beantwins 於 10-5-24 14:43 發表
專唔專業我就不清楚, 坊間有好多比賽, 睇家長用咩態度比孩子參加, 我自在比小朋友上台建立多一份自信(因小女好害羞)上次參加完小女多了一份勇氣,成日話要上台再表演朗誦.

金毛b媽
我想報親子組考慮中, 現先選獨誦. ...

咁又係既, 小朋友肯上台完成比賽, 我已經覺得佢地好叻了, 畢竟佢地只係幾歲人仔, 對住咁多人, 都可以講野, 真係了不起, 第時佢地考小一, 都大膽一 d 啦

謝謝你地呀
教育王國以外之相冊連結已被刪除

原帖由 Meganmom 於 10-5-24 14:42 發表
thanks beantwins  post the details then no need pm go and pm out la....more clear now

評判團 have 3 評判that's good wow....even the "校製" also only 1評判....not fair

then i will try because my dau ...

一個評判咁少, 會唔會做馬架

非常有意義ar...'收費將撥捐協康會作慈善用途"....

原帖由 Beantwins 於 10-5-24 14:43 發表
專唔專業我就不清楚, 坊間有好多比賽, 睇家長用咩態度比孩子參加, 我自在比小朋友上台建立多一份自信(因小女好害羞)上次參加完小女多了一份勇氣,成日話要上台再表演朗誦.

金毛b媽
我想報親子組考慮中, 現先選獨誦. ...

唔該晒 beantwins 俾我資料, 我而家 post 出黎, 俾大家睇下

"一個評判咁少, 會唔會做馬架" you think la

very agree "小朋友肯上台完成比賽, 我已經覺得佢地好叻了, 畢竟佢地只係幾歲人仔, 對住咁多人, 都可以講野, 真係了不起"

原帖由 金毛B媽 於 10-5-24 14:45 發表

咁又係既, 小朋友肯上台完成比賽, 我已經覺得佢地好叻了, 畢竟佢地只係幾歲人仔, 對住咁多人, 都可以講野, 真係了不起, 第時佢地考小一, 都大膽一 d 啦

謝謝你地呀 ...

簽名被屏蔽

協康會是...?我 想 知 多 d...感謝

原帖由 Beantwins 於 10-5-24 15:17 發表
金毛b媽

唔洗客氣!

我都好希望今次主辦機構比賽活動,  
令多d人認識協康會, 去幫助有需要兒童.

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原帖由 Beantwins 於 10-5-24 16:32 發表
協康會服務...透過逾三十個服務單位,為由初生至初中階段、在學習和發展上有困難的兒童提供專業的訓練及治療,其中包括早期教育及訓練中心、特殊幼兒中心、綜合服務中心、青蔥計劃及康苗幼兒園。

有特殊需要兒童的成長, ...

或者請容許我補充下, 協康會唔係話所有活動都係舉辦俾有特殊需要的兒童, 佢地還有舉辦好多學習班俾正常嘅小朋友! 我小朋友都參加過佢地舉辦嘅體感playgroup, 唔錯, 都幾好架!

協康會 d 課程真係幾好架, 真係可以幫助到小朋友成長呢

簽名被屏蔽

原帖由 Beantwins 於 10-5-25 11:30 發表
我都補充下呢個尖子兒童普通話大賽..是捐款給協康會,  主辦單位是小百合文化中心.

我見有親子組喎, 請問係點呢, 我未參加過親子組呀

親子組 -> means the group with parents...i also join last Sat. The center's Admin jes jes so nice and professional.  Are u enroll? see u there
[url=[url=[center]Megan][center]Megan[/url]][url=[center]Megan][center]Megan[/url][/url]

原帖由 Meganmom 於 10-5-31 10:36 發表
親子組 -> means the group with parents...i also join last Sat. The center's Admin jes jes so nice and professional.  Are u enroll? see u there

唔該晒, Meganmom

不過我驚我既表現, 拉低左阿囡分數.....哈哈

okok, you have this "heart" that's already good...i saw you really love your kids.
[url=[url=[center]Megan][center]Megan[/url]][url=[center]Megan][center]Megan[/url][/url]

原帖由 Meganmom 於 10-6-1 12:35 發表
okok, you have this "heart" that's already good...i saw you really love your kids.

你小朋友係咪參加左好多比賽架, 聽你口吻, 對比賽好似好多研究咁喎

你小朋友成績點呀 ?

6月的尖子兒童普通話大賽

I called the organization yesterday for details.  I find their 理念 is very good.  They mentioned to me that some of the parents reported to them the other competition is fair enough.  therefore, they specially find a Judge from Beijing and donate the 收費to協康會作慈善用途.  Therefore, i also enroll for my girl.  
‹ 上一主題|下一主題