用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 6月的尖子兒童普通話大賽
go

6月的尖子兒童普通話大賽 [複製鏈接]

有冇人己報名參加尖子兒童普通話大賽,會自選或向主辦方取建議素材?

北京普通話老師給了報名表,見項都幾多, 小朋友可以有多張證書報小學. 同埋見張程的評判團都o.k.,
王建田教授 (北京清華大學 香港大學項目中心主任)

方平教授 (香港嶺南大學中文系教授) 及(香港電台全港大專生普通話辯論賽首席評判)
高璐小姐 (亞洲電視國際台普通話新聞女主播)
   0    0    0    0

有冇多D, 如網站。是否open to public?

OKPLEASE,

只係比幼稚園小朋友参加.係OPEN比PUBLIC.
我PM個查詢電話比你.

比賽日期: 2010年6月26 (周六) / 27日(周日)
比賽項目 : 朗誦比賽,兒歌比賽
比賽級別:  K-1組、K-2組、K-3組

獎項有 冠亞季同其他一些獎(唔記得, 睇返再話你知).

TINGMUM

唔該PM我, 要唔要報名費?截咗止未呀?
Thanks.

原帖由 TINGMUM 於 10-4-21 23:37 發表
OKPLEASE,

只係比幼稚園小朋友参加.係OPEN比PUBLIC.
我PM個查詢電話比你.

比賽日期: 2010年6月26 (周六) / 27日(周日)
比賽項目 : 朗誦比賽,兒歌比賽
比賽級別:  K-1組、K-2組、K-3組

獎項有 冠亞季同其他一些獎( ...

OKPLEASE,

己pm左電話比你, 你check下收唔收到. Details你可以打電話去問清楚.

TINGMUM

Thanks a lot. I called the lady there, she will send me more details. They do not have website.

However, their centre is in Tai Wai, a bit far away for me.

Anyway, let's wait for her information. I really want to expose my kid to more speech or other competition as she is really too shy in front of people.

Did your kid join the competition too? Do you need to enrol to their courses?

原帖由 TINGMUM 於 10-4-22 10:43 發表
OKPLEASE,

己pm左電話比你, 你check下收唔收到. Details你可以打電話去問清楚.

醒目開學勳章 貢獻勳章

請各家長如有需要可直接pm有人士查詢資料, 請勿於版面留下沒有可讀性留言(如pm me/check pm等等), 如未有改善, 必關文, 多謝合作!!

你的comment 又有幾可讀性???
我唔識TINGMUM , 但如果佢唔講, 我点知呢個比賽咁多嘢!!
如果你要關此topic, 我唔阻止你, 因透過TINGMUM我已取得我要的資料, 但你可能阻止咗其他有興趣的人䏲。 另煩請你關埋其他类似的post! Thank you!

原帖由 kylie_mom 於 10-4-22 11:26 發表
請各家長如有需要可直接pm有人士查詢資料, 請勿於版面留下沒有可讀性留言(如pm me/check pm等等), 如未有改善, 必關文, 多謝合作!!

Tingmum,

I also want to have the info, pls PM me. tks.

Tingmum,

I also want to have the info, pls PM me. tks.

Dear TING MUM,

Would you please p.m. me the information because I want to help my child to enrol.  Many thanks for your assistance.

Ononchu

原帖由 TINGMUM 於 10-4-21 13:03 發表
有冇人己報名參加尖子兒童普通話大賽,會自選或向主辦方取建議素材?

北京普通話老師給了報名表,見獎項都幾多, 小朋友可以有多張證書報小學. 同埋見張程的評判團都o.k.,
王建田教授 (北京清華大學 香港大學項目中心 ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 kylie_mom 於 22-4-2010 11:26 發表

TINGMUM

Pls e-mail the details to me
[email protected]

Thanks a lot.:)

Sorry,請各位直接PM我查詢電話,以免收到版面管理員
warning, thank you。

題外話:

保良局陳守仁小學5月1日有OPEN DAY(早10晚5),open比public,如有興趣的幼稚園家長,可以同小朋友去行下!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 TINGMUM 於 22-4-2010 23:44 發表
Sorry,請各位直接PM我查詢電話,以免收到版面管理員
warning, thank you。

多謝合作!

Please pm the details to me.  Thanks!

TINGMUM,

對不起,我的pm send 不到, 不知出了什麼問題, 你可以pm我嗎?

原帖由 TINGMUM 於 10-4-23 00:06 發表
題外話:

保良局陳守仁小學5月1日有OPEN DAY(早10晚5),open比public,如有興趣的幼稚園家長,可以同小朋友去行下!

Sorry呀, 我的pm都有問題, 唔可以主動pm比人, 但收到pm則可回覆. 你冇email address, 我或者email個電話比你打去問details.

各位如有人收唔到我回覆, 請知道, 我唔知自己有冇覆漏.

原帖由 mackyfungng 於 10-4-23 21:16 發表
TINGMUM,

對不起,我的pm send 不到, 不知出了什麼問題, 你可以pm我嗎?

回覆 1# TINGMUM 的文章

因我不能成功PM給你, 可否留下主辦機構的電話號碼.
‹ 上一主題|下一主題