用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問有無人知道---新法書院---好唔好
樓主: ballwong63
go

請問有無人知道---新法書院---好唔好 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 請問有無人知道---新法書院---好唔好

betty

你都唔好客氣la! 大家飲杯la!     
[img][/img]

由 bettylam 於 2005-04-28 17:05:27
Dear DoReMi媽媽:有的野睇左好耐都吾明呀!我頭大無腦成日比媽媽関,慘慘呀!

ballwong63寫道: bettylam 唔明唔緊要既...最緊要有野talk...
我剛剛收到有家長PM比我知..新法現在既教學方法
不過我就唔敢再講出黎....因為比伊華姐姐話我...要尊重別人PM比我既野

ballwong63寫道:
點解唔見左伊華姐姐....咁耐無見佢發下偉論喎

醒目開學勳章

點解今日吾見左ballwong架.     仲有的野想請教佢添!

betty

剛剛睇電視,話新法書院初中 $0 學費喎!

www.nmc.edu.hk

你地可以818.

[quote]
bettylam 寫道:
點解今日吾見左ballwong架.     仲有的野想請教佢添!

betty

ballwong寫道:
betty 姐妳好...要返工嘛 .所以咁早黎唔到囉   

個廣告都買得幾吸引喎....

你地可以818.

ballwong63 寫道:
個廣告都買得幾吸引喎....
     [quote]

你地可以818.
[/quote]
ballwong63,
你好呀,忙嘛遲咗上來聊聊天,唔好意思
買=buy
賣=sell
究竟你話個廣告是買得幾吸引
還是賣得幾吸引,唔係好明煩請賜教賜教   

醒目開學勳章

Dear ballwong63:

Hello!你好,你係咪好忙架,我見你好快快手甘就解決左甘多難題,但又出左甘多架深架問題,所以咪諗住走入黎請教你羅,因為我好急,所以問左朋友啦!

係呢!你甘叻女,係味係教統局做到好高級架???????

betty          
[quote]

betty

ballwong寫道:
betty 姐妳好...要返工嘛 .所以咁早黎唔到囉   

[quote]
Dear ballwong63:

Hello!你好,你係咪好忙架,我見你好快快手甘就解決左甘多難題,但又出左甘多架深架問題,所以咪諗住走入黎請教你羅,因為我好急,所以問左朋友啦!

ballwong道:
betty姐解決左D問題就ok啦

ballwong道:
唔知各位家長有無去理大睇直資巡禮呀

ballwong:
新法的招生廣告拍得不錯呀

ballwong:
伊華姐姐近來好像失綜了呀,為何不來撩撩是非呀

ballwong:
伊華姐姐近來好像失綜了呀,為何不來撩撩是非呀

ballwong兄,

你好~剛吃完晚飯回來
我沒有取綜援~失甚麼綜?
是不是失踪啊?
好像是你失踪吧!
上次的問題你還未回答我啊!

引文:
------------------------------------------------------

拉登仔 寫道:
老婆無哂興趣,點算好
------------------------------------------------------

拉登仔,
你可否說詳細一點才可以幫你
結了婚多久~多少個孩子~年紀多大?
經濟感情狀況~很多都有關鍵
最好去明愛有婚姻輔導尋求專業意見

63兄,

除了升中問題~有其他問題我都可以嘗試解答你
我多方面的資料都有

伊華 寫道:
引文:

拉登仔 寫道:
老婆無哂興趣,點算好

拉登仔,
你可否說詳細一點才可以幫你
結了婚多久~多少個孩子~年紀多大?
經濟感情狀況~很多都有關鍵
最好去明愛有婚姻輔導尋求專業意見

63兄,

除了升中問題~有其他問題我都可以嘗試解答你
我多方面的資料都有

ballwong寫道:
伊華姐姐妳去過邊到黎呀...我呢度係講新法喎...乜妳去左搵拉登仔幫佢攪野呀

記住呀伊華姐姐唔好咁豪放呀

63兄,

甚麼攪野呀我是外省人不明白嘛!
親子王國會員都是一家人~拉登仔有困擾請教大家
很多媽咪都踴躍回應~大家抱著助人為快樂之本
63兄你除了升學問題~有其他困擾也可勇敢發表
相信大家都很熱心幫你~對不對?
你撥開話題之前的問題你還未答我呀!
明天見

[quote]
伊華 寫道:
63兄,

甚麼攪野呀我是外省人不明白嘛!
親子王國會員都是一家人~拉登仔有困擾請教大家
很多媽咪都踴躍回應~大家抱著助人為快樂之本
63兄你除了升學問題~有其他困擾也可勇敢發表
相信大家都很熱心幫你~對不對?
你撥開話題之前的問題你還未答我呀!
明天見

拉登仔道:
伊華姐...妳做乜走左黎新法書院呢度架...我係夫婦情感個度喎....(((老婆唔想做老公可以點做)))妳黎啦...我等到妳頸都長左       
妳唔好阻住人地啦...我同妳傾密偈啦

ballwong:
伊華姑姑..我唔係唔比妳幫個位拉登仔...不過唔該妳睇清楚我呢個topic先啦....妳去左人地個topic又 copy埋人地d野黎我呢度..無哩頭咁
又話要尊重人地...咁妳都唔好講一套又做另一套先得架     
重有..妳呢句又乜解救...((((你撥開話題之前的問題你還未答我呀)))))         

重有..妳呢句又乜解救...((((你撥開話題之前的問題你還未答我呀)))))         

唔好意思妳講妳係外勞...呀(((打錯字)))...係..外省先對..乜解救我諗妳唔識解....係什麼意思呀...明白嗎...姑姑
如果唔明的話就開個另一個topic..叫什麼topic好呢...妳話我知啦
‹ 上一主題|下一主題