用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問有無人知道---新法書院---好唔好
go

請問有無人知道---新法書院---好唔好 [複製鏈接]

請問有無人知道---新法書院---好唔好

請問各位知唔知依家的新法書院轉左直資後,教學好唔好,校風得唔得     

Re: 請問有無人知道---新法書院---好唔好

希望大家比D意見參考下啦

不予置評,不作推介!

F.1-F.3 開兩班,F.4 六班,F.5 七班,F.6-.F.7 八班。
你話讀唔讀得過?

以前新法 F.1 開成十幾班,去到 F.5 得兩三班架咋!唔係精英,無得留低!

不過,我好想知他們說是由香港中文大學教育學院提供支援,合作制定學生之學習持續性評估。是什麼東東???
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

easonkinki :

嘩~恭喜恭喜!

03年畢業~05年做了陳b仔媽媽~快手啵!

hotdogpapa,
新法專出靚女(好多年前, 而家唔知), 手快有,手慢無. 你得閒都去學校門口蒲下, 開下眼介. 但小心家變!!!

哈里波特:

承蒙哈里君提點!查實“熱狗”初中時已放蕩不

96-03年讀新法,即係讀到F.7喎.但都係咁差,即係呢間學校唔讀也把啦.
妳咁早就結埋婚生仔,唔通新法D女仔個個都係咁

請問太子道個間新法幾時無左架,
呢家係唔係得返窩打老道出個間咋,
都係咁差架

,太子道新法真係多靚女,我都識過,不過太子道新法執左有幾多年呀.窩打老道個間都係咁差架.聽講D體育唔錯喎.同中大合作既夥伴協作係乜來的

新法係唔係英文中學黎架,
佢呢家初中唔使比學費喎,
由F.4先比,佢都係私立學校要賺錢交燈油火蠟啦,
咁知唔知讀完F.7 個D學生入到大學既有幾多成

[quote]
ballwong63 寫道:
96-03年讀新法,即係讀到F.7喎.但都係咁差,即係呢間學校唔讀也把啦.
妳咁早就結埋婚生仔,唔通新法D女仔個個都係咁
咁除左妳其他入到大學既有幾多成

新法全盛時期有四間校舍, 現時只剩下窩打老道山 民福道一間。 現時校舍係 70 年代最後起的。 當年是開設中三至中五用的。 太子道則是中一及二的。 全盛時是間算好的私校, 以多水手裝美少女名噪一時。 現時點就唔知啦。
[img align=right]http://images5.theimagehosting.com/P1040061-3s.JPG[/img]

ballwong63 寫道:
唔好意思寫左D會另人有誤會既
係呢到向easonkinki講聲對唔住先
所以要將剛才寫既改過
96-03年讀新法,即係讀到F.7喎.真係咁差,
咁除左妳其他入到大學既有幾多成
咁妳都係讀窩打老道山個間新法嗎 :
佢係唔係用英文教學架

himarj 寫道:
新法全盛時期有四間校舍, 現時只剩下窩打老道山 民福道一間。 現時校舍係 70 年代最後起的。 當年是開設中三至中五用的。 太子道則是中一及二的。 全盛時是間算好的私校, 以多水手裝美少女名噪一時。 現時點就唔知啦

咁聽妳請都唔係咁差喎,咁請問佢係唔係英文中學黎架

ballwong63 ,
你很有趣,不知是先生還是小姐呢?

easonkinki妹妹坦白分享,換來你的人身攻擊,你好像和她有仇,請你自重吧新會員'陸'先生.

伊華 寫道:
ballwong63 ,
你很有趣,不知是先生還是小姐呢?

easonkinki妹妹坦白分享,換來你的人身攻擊,你好像和她有仇,請你自重吧新會員陸先生.

呀.唔好意思,如果寫左D另大家誤會既野,請多多包涵

收到ballwong63給我4個私人信息,內容如下:

ballwong63 :真係唔好意思寫左D另妳誤會既野
ballwong63 :係呀我唔係姓陸的

回應:沒相幹!陸衫先生,幽默一點可以嗎?

ballwong63 :幽默一點,可以呀,不如妳喚我做黃大仙吧
回應:可以呀,香港人!

ballwong63 :請問妳是外國人嗎
回應:你認為呢,我的中文水平不賴?要吃晚飯了,有空再和你談天說地吧!

如有興趣和我閒談,在這裏便可以,不用再pm了.

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題