用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 分享下考培正幼稚園的要點
樓主: charlotteling
go

分享下考培正幼稚園的要點 [複製鏈接]

Re: 分享下考培正幼稚園的要點

有無人收到培正幼稚園07年入學的報名表及面試信呀?

其實培正暫時都未算係一條龍喎!!

因為佢中學係受政府資助, 所以小學升中都係要派位
雖然傳聞佢中學想轉直資...但都要經過校董會+聯會去決定
亦有傳聞聯會會另開" 培正書院 ",
作為培正小+培道小一條龍上
校址都好似決定左, 只係同政府方面仲有d針著...

andykwan

培正舊年都收咗我個囡,佢係26/08出世,以培幼嘅收生標準絕對屬於細女。
andykwan 寫道:

my daughter was born in July 2004, so she is relatively "small" among all applicant...

how many "small" kids accepted last year?

該用戶已被刪除

我BBo係屋企會大聲講野同唱歌,但o係街就斯文細聲(細聲到爭D聽唔到),去到陌生地方雖然唔會喊,但要段時間warm up   都唔知有冇機?

Although我好希望PC收BB,唔想佢有壓力,我冇再特訓BB for PC interview instead 我開始摧眠自己睇淡D。:cry:

醒目開學勳章 貢獻勳章

TongSzeLai 寫道:
我BBo係屋企會大聲講野同唱歌,但o係街就斯文細聲(細聲到爭D聽唔到),去到陌生地方雖然唔會喊,但要段時間warm up   都唔知有冇機?

Although我好希望PC收BB,唔想佢有壓力,我冇再特訓BB for PC interview instead 我開始摧眠自己睇淡D。:cry:

個個小朋友係自己地頭(屋企)一定大大聲, 出去就細細聲, 始終係陌生地方要時候適應, 我都係以平常心去玩(interview), 大家一齊努力啦!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

多謝你安慰 : Yeah! 大家一齊努力啦!

monkey妹 寫道:

個個小朋友係自己地頭(屋企)一定大大聲, 出去就細細聲, 始終係陌生地方要時候適應, 我都係以平常心去玩- - (interview), 大家一齊努力啦!

各位好, 我昨天剛收到培正的報名表, 但居然還有一份家長問卷, 看到問題後令我煩惱了一晚, 因學校表示這份問卷會影响收生的決定, 請問各位有否好意見提供給我們如何去填寫這份問卷

醒目開學勳章 貢獻勳章

kathyfcc 寫道:
一份家長問卷, 看到問題後令我煩惱了一晚, 因學校表示這份問卷會影响收生的決定,

邊到寫會影响收生的決定
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

就是那份家長問卷也會作為取錄與否的參考

sorry, 於問卷寫明(為了更全面瞭解家長教養子女, 親子關係及選校的意見, 請家長填妥問卷, 並於遞交報名表當天一併交回,以作為參考), 所以我也不知道應否填寫一些比較中肯的答案

Dear all,

我想只不過是問卷, 應該沒有很大影晌呀!
你們幾時交表呀?
我15日上午930-1030

‹ 上一主題|下一主題