用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08年K1~各位小公主小王子 ^o^
樓主: WHY2005
go

08年K1~各位小公主小王子 ^o^ [複製鏈接]

名                       地區               班       別
why2005           沙田               上午幼愛班
lukluk213           沙田               上午幼愛班
purplerabbit        調景嶺            上午幼愛班
dreamma           葵涌               上午班
Aurea 淇淇          葵涌               上午班
小鳳女                Diamond Hill   上午班
suklaic               九龍灣             上午班
魚魚媽                 大埔               下午班
agnesBB             油塘               下午幼望班
晴晴BB                藍田               上午班
CurtisBB             藍田               下午班
FredaBB             觀塘               上午班
babymilkmilk       葵涌               上午班
nibikalea             九龍塘             下午幼信班

而家有3個已經係同一班, 嘻嘻...可能我囡囡到時同你小朋友一架校車添!  多多聯繫勒

原文章由 lukluk213 於 08-7-15 17:55 發表
hello,
我女女都是上午幼愛班, 請多多指教呢!!!
我正考慮會否請假....

原文章由 nibikalea 於 08-7-14 23:11 發表
女仔開學日返3點....好晏啊
依家已經開始同阿囡適應下午班時間表喇, 上午課外活動, 下午5點先瞓晏覺到食飯前起身.

我反而好開心可以為佢準備自己的茶點呀, 可以不時比d驚喜佢嘛(不過到時可能又覺得煩:p) ...

請問你幫囡囡安排了什麼課外活動呀??
我個女每朝9:30am起身,下午返學,晚上9:30睡覺,差不多每天
一樣~~
我也開始為佢d茶點煩腦,因為現在是學校為佢準備,
而家都唔知比d乜佢帶返學食
係呢體格表你地填左未??

佢的活動好似多咗d:p
星期一英文, 星期二老公放假所以囡囡都休息. 星期三游水, 星期四畫畫(只for暑假), 星期五晚就音樂班.
體格表我星期二帶咗阿囡見醫生填咗喇, 冇情情用咗$250

原文章由 AgnesBB 於 08-7-17 14:59 發表

請問你幫囡囡安排了什麼課外活動呀??
我個女每朝9:30am起身,下午返學,晚上9:30睡覺,差不多每天
一樣~~
我也開始為佢d茶點煩腦,因為現在是學校為佢準備,
而家都唔知比d乜佢帶返學食
係呢體格表你地填左未 ...

原文章由 nibikalea 於 08-7-17 20:02 發表
佢的活動好似多咗d:p
星期一英文, 星期二老公放假所以囡囡都休息. 星期三游水, 星期四畫畫(只for暑假), 星期五晚就音樂班.
體格表我星期二帶咗阿囡見醫生填咗喇, 冇情情用咗$250

...

好貴呀!!我未填但已問價錢,都要$160
而家d e生真係.........
都好多活動喎!!我淨係比佢暑假上芭蕾舞班咋!
其他日子去圖書館睇書

我打去問個時佢都話要200-300. 不過都要比架啦
英文, 音樂同畫畫都係上開的, 只係調咗時間. 佢都想跳舞架, 不過我唔想太多喇~ 我呢度最近的圖書館係何文田, 不過都唔係好近的, 而且公公成日話d圖書好污漕....我就帶佢去page one睇算, hehe

原文章由 AgnesBB 於 08-7-17 20:17 發表

好貴呀!!我未填但已問價錢,都要$160
而家d e生真係.........
都好多活動喎!!我淨係比佢暑假上芭蕾舞班咋!
其他日子去圖書館睇書

原文章由 nibikalea 於 08-7-17 23:08 發表
我打去問個時佢都話要200-300. 不過都要比架啦
英文, 音樂同畫畫都係上開的, 只係調咗時間. 佢都想跳舞架, 不過我唔想太多喇~ 我呢度最近的圖書館係何文田, 不過都唔係好近的, 而且公公成日話d圖書好污漕.... ...

冇錯都要比架啦 我c6重問我
可唔可以用番上次n1張體格表tim
呢幾樣活動要遲下先加比佢

咁你小朋友有冇瞓晏覺?如果我囡囡930起身又冇瞓晏覺, 佢個晚食完飯8點就會瞓著, 之後第2朝7點就起身

原文章由 AgnesBB 於 08-7-18 23:02 發表

冇錯都要比架啦 我c6重問我
可唔可以用番上次n1張體格表tim
呢幾樣活動要遲下先加比佢

原文章由 nibikalea 於 08-7-19 22:52 發表
咁你小朋友有冇瞓晏覺?如果我囡囡930起身又冇瞓晏覺, 佢個晚食完飯8點就會瞓著, 之後第2朝7點就起身

一樣
所以唔擔心佢唔習慣返下午班,就擔心佢搭校車

即係佢冇瞓晏覺?我估我囡囡放學坐校車時一定瞓著. 坐校車我反而唔太擔心, 因為佢n1下學期都坐過. 由第一日上校車開始都未喊過. 反而我送佢返學走時佢就會喊. 我覺得小朋友係鍾意坐校車的.
因為有d朋友仔一齊, 同囡囡最fd的就是校車坐佢隔離的小朋友.

原文章由 AgnesBB 於 08-7-20 14:15 發表

一樣
所以唔擔心佢唔習慣返下午班,就擔心佢搭校車

原文章由 nibikalea 於 08-7-20 18:05 發表
即係佢冇瞓晏覺?我估我囡囡放學坐校車時一定瞓著. 坐校車我反而唔太擔心, 因為佢n1下學期都坐過. 由第一日上校車開始都未喊過. 反而我送佢返學走時佢就會喊. 我覺得小朋友係鍾意坐校車的.
因為有d朋友仔一齊, 同囡囡 ...

未夠2歲半的時候,佢自己話唔要午睡
咁放學後就飲奶,沖涼,玩,早d食飯(7:00pm),
8:30pm上床睡(呢個time是最初的)
到後期就9:30pm先睡lu~~
我送佢返學一直都喊,直到6,7月先至冇喊
所以有d擔心到時坐校車,唔知佢會唔會喊死

Hello, 大家好呀!  好耐無上嚟啦 , 睇番你地所寫的 record , 我先發現原來我囡囡又係  "上午幼愛班" , d字實在細到我同老公都無為意....
多多指教呀 , 雖然大家住唔同地區  , 都可以保持聯絡!

9月3 日 開學日我都會請假陪隻豬返學 , 到時打招呼先

Aurea-ma

原文章由 WHY2005 於 08-7-16 14:42 發表
而家有3個已經係同一班, 嘻嘻...可能我囡囡到時同你小朋友一架校車添!  多多聯繫勒

名                       地區               班       別
why2005           沙田               上午幼愛班
lukluk213           沙田               上午幼愛班
purplerabbit        調景嶺            上午幼愛班
dreamma           葵涌               上午班
Aurea 淇淇          葵涌               上午班
小鳳女                Diamond Hill   上午班
suklaic               九龍灣             上午班
魚魚媽                 大埔               下午班
agnesBB             油塘               下午幼望班
晴晴BB                藍田               上午班幼勇班
CurtisBB             藍田               下午班
FredaBB             觀塘               上午班
babymilkmilk       葵涌               上午班
nibikalea             九龍塘             下午幼信班
:hammer: :-( :-D :-) :-o

Aurea 淇淇          葵涌               上午班幼愛班
晴晴BB                藍田               上午班幼勇班

岩岩攪掂張體格證明, 醫生好好呀, 唔收錢!
8月1日你地帶唔帶小朋友一齊去學校呀?
我就會帶, 到時又可以俾個女返學校睇下, 熟悉環境!

Aurea 淇淇          葵涌               上午班幼愛班
babymilkmilk       葵涌               上午班幼勇班

我都會帶呀, 同你想法一樣.

原文章由 WHY2005 於 08-7-23 12:10 發表
岩岩攪掂張體格證明, 醫生好好呀, 唔收錢!
8月1日你地帶唔帶小朋友一齊去學校呀?
我就會帶, 到時又可以俾個女返學校睇下, 熟悉環境!

其實上午班係咪得2班咋?

我都帶呀!

原文章由 nibikalea 於 08-7-24 08:47 發表
我都會帶呀, 同你想法一樣.

你地諗住買幾多套圍裙同埋體育服呀?
幾點去呢?
睇下見唔見你地...

原文章由 Aurea 於 08-7-25 00:44 發表
我都帶呀!
‹ 上一主題|下一主題