用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08年K1~各位小公主小王子 ^o^
樓主: WHY2005
go

08年K1~各位小公主小王子 ^o^ [複製鏈接]

原文章由 WHY2005 於 08-7-25 13:22 發表
你地諗住買幾多套圍裙同埋體育服呀?
幾點去呢?
睇下見唔見你地...

諗住買2pcs圍裙同埋1pcs體育服

回覆 #2 WHY2005 的文章

本來無諗過帶, 聽完你哋話又覺得帶埋幾好, 可以比我仔仔熟習下環境.  你哋會幾多點去, 不如約埋大約時間去, 可以互相認識交流一下, 又可以比小朋友早D一齊玩.

名                       地區               班       別
why2005           沙田               上午幼愛班
lukluk213           沙田               上午幼愛班
purplerabbit        調景嶺            上午幼愛班
dreamma           葵涌               上午班
Aurea 淇淇          葵涌               上午班幼愛班
小鳳女                Diamond Hill   上午班
suklaic               九龍灣             上午班
魚魚媽                 大埔               下午班幼信班
agnesBB             油塘               下午幼望班
晴晴BB                藍田               上午班幼勇班
CurtisBB             藍田               下午班
FredaBB             觀塘               上午班
babymilkmilk       葵涌               上午班幼勇班
nibikalea             九龍塘             下午幼信班

我都咁諗呀, 因為一星期得一次體育課, 一套都夠!

原文章由 AgnesBB 於 08-7-25 18:04 發表

諗住買2pcs圍裙同埋1pcs體育服

我應該會9點幾至10點去到, 唔知攪幾耐呢!

原文章由 purplerabbit 於 08-7-25 23:02 發表
本來無諗過帶, 聽完你哋話又覺得帶埋幾好, 可以比我仔仔熟習下環境.  你哋會幾多點去, 不如約埋大約時間去, 可以互相認識交流一下, 又可以比小朋友早D一齊玩. ...

原文章由 WHY2005 於 08-7-28 11:13 發表
我應該會9點幾至10點去到, 唔知攪幾耐呢!

我應該會10點幾至11:30am去到,個囡冇咁早起身
帶埋個囡去試衫&比佢四圍走下等佢有個概念,知道
要係呢到返學~~
準備晒d野未呀??

要準備咩?係睇下食物盒都冇其他野!

原文章由 AgnesBB 於 08-7-30 15:12 發表

我應該會10點幾至11:30am去到,個囡冇咁早起身
帶埋個囡去試衫&比佢四圍走下等佢有個概念,知道
要係呢到返學~~
準備晒d野未呀??

等咁耐等到今日, 竟然到今日差d唔記得去註冊, 11:30先記得拿拿聲同阿囡換衫沖出去坐的士:p
註冊都算快, 但係買校服就排得幾耐吓, 係走廊時冇冷氣, 唔知係咪因為大肚, 我熱到就快暈. 感覺上覺得好耐. 入到去暈暈地買錯咗2套運動衫, 轉頭去買完圍裙又返轉頭退返一套
大家有冇買埋外套同冬季運動衫呀?

原文章由 nibikalea 於 08-8-1 13:27 發表
等咁耐等到今日, 竟然到今日差d唔記得去註冊, 11:30先記得拿拿聲同阿囡換衫沖出去坐的士:p
註冊都算快, 但係買校服就排得幾耐吓, 係走廊時冇冷氣, 唔知係咪因為大肚, 我熱到就快暈. 感覺上覺得好耐. 入到去暈暈地買 ...

冬季我冇買呀!!今早10:30到學校,走時大約11:15.
原來幼兒班課室正在裝修呀~~
我地有個新課室用啦!!

咁攪笑既, 尋日我就同埋老公個女10點鐘左右到左學校, 好彩果時唔係太多人, 但都要等呀, 老師好nice, 我老公第一次去學校睇咋, 阿女interview佢都冇去過, 入到去佢不知幾滿意, 買校服就最耐, 攪成45分鐘, 我買左2條圍裙, 冬夏既運動服各一套, 冇買冷衫呀, 到時至買o羅, 但我驚冬季運動服到時唔岩添...唉!

原文章由 nibikalea 於 08-8-1 13:27 發表
註冊都算快, 但係買校服就排得幾耐吓, 係走廊時冇冷氣, 唔知係咪因為大肚, 我熱到就快暈. 感覺上覺得好耐. 入到去暈暈地買 ...

幼兒班係咪上一樓呀, 唔怪得我地尋日去2樓註冊, 而家等埋8月聽家長會, 你到時一個到定2公婆呀?

原文章由 AgnesBB 於 08-8-1 13:59 發表

冬季我冇買呀!!今早10:30到學校,走時大約11:15.
原來幼兒班課室正在裝修呀~~
我地有個新課室用啦!!

我都係怕冬天時唔啱著所以冇買呀, 我見有家長問校服公司話到時會再安排一日買冬季校服的. 或者你問吓可唔可以依家退或到時唔啱有冇得換?

原文章由 WHY2005 於 08-8-2 09:05 發表
咁攪笑既, 尋日我就同埋老公個女10點鐘左右到左學校, 好彩果時唔係太多人, 但都要等呀, 老師好nice, 我老公第一次去學校睇咋, 阿女interview佢都冇去過, 入到去佢不知幾滿意, 買校服就最耐, 攪成45分鐘, 我買左2條圍 ...

原文章由 nibikalea 於 08-8-2 23:54 發表
我都係怕冬天時唔啱著所以冇買呀, 我見有家長問校服公司話到時會再安排一日買冬季校服的. 或者你問吓可唔可以依家退或到時唔啱有冇得換?

我都係冇買冬季校服呀!! 家長日我c6如冇ot的話就一齊去~~
裝修課室係地下個層,我見班房門口寫住幼望/愛(個牌)

我買咗2 條圍裙 , 1 套夏季及1套冬季運動衫, 個miss 好好佢話d校褸冷衫唔須要買, 到時可以著自己d褸, 冷衫, 唔洗晒錢住.

原文章由 AgnesBB 於 08-8-3 13:57 發表

我都係冇買冬季校服呀!! 家長日我c6如冇ot的話就一齊去~~
裝修課室係地下個層,我見班房門口寫住幼望/愛(個牌)

我試下打去問先, 唉..早知唔買住啦, 我覺得件衫到時或者唔岩, 條褲應該OK, 但果日我C6又話件衫OK喎, 我咪費事出聲, 佢揸主意咋!

原文章由 nibikalea 於 08-8-2 23:54 發表

Hi, everybody!

I hope it's not too late to meet you all.
My daughter studies in AM  幼勇班 too. We live in Tsuen Wan and I'm considering sending her to school by school bus. Will you all attend the parent's talk on 28 Aug? Hope to see you soon!

原文章由 WHY2005 於 08-7-23 12:08 發表
名                       地區               班       別
why2005           沙田               上午幼愛班
lukluk213           沙田               上午幼愛班
purplerabbit        調景嶺            上午幼 ...

HI, 你好呀!
我28號都會去呀, 到時你一個定兩個去呀?

原文章由 isum97 於 08-8-7 00:30 發表
Hi, everybody!

I hope it's not too late to meet you all.
My daughter studies in AM  幼勇班 too. We live in Tsuen Wan and I'm considering sending her to school by school bus. Will you all attend the ...

Hi, WHY2005!

I think both of us will go. It's a good chance to meet other parents and teachers so we can understand more about the school. What about you?

原文章由 WHY2005 於 08-8-7 12:57 發表
HI, 你好呀!
我28號都會去呀, 到時你一個定兩個去呀?

我老公未必出席到呀, 應該我自己去咋, 其實我都想佢去聽下, 因為上次1號去註冊都係第一次去學校咋, 不過佢就好滿意學校同埋話老師好NICE, 所以如果佢有時間去聽下家長會就更好!

原文章由 isum97 於 08-8-7 23:44 發表
Hi, WHY2005!

I think both of us will go. It's a good chance to meet other parents and teachers so we can understand more about the school. What about you?

大家睇下有冇錯!

purplerabbit        調景嶺            上午幼愛班
Aurea 淇淇          葵涌               上午幼愛班
babymilkmilk       葵涌               上午幼勇班
晴晴BB                藍田               上午幼勇班
dreamma           葵涌               上午班
小鳳女                Diamond Hill   上午班
suklaic               九龍灣             上午班
FredaBB             觀塘               上午班
魚魚媽                 大埔               下午幼信班
nibikalea             九龍塘             下午幼信班
agnesBB             油塘               下午幼望班
CurtisBB             藍田               下午班

[ 本文章最後由 WHY2005 於 08-8-8 12:00 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題