用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08年K1~各位小公主小王子 ^o^
樓主: WHY2005
go

08年K1~各位小公主小王子 ^o^ [複製鏈接]

各位有班相,愉快學校生活2及
生日壽星仔/女照片,快d看la~~

咁你應該早過我喇, 我預產期2月中, 2月頭開刀.

原帖由 WHY2005 於 08-10-27 13:48 發表
我預產期就1月尾2月頭呀!嘻嘻....舊曆同我個女差唔多!兩個可以一齊做生日!

我諗11月中會涼啦, 而家天氣勁熱, 加上我地有左仲熱, 唉...
我個女而家學野都OK, 有時同佢會再溫習下!

...

BOOK左2月幾號開刀呀?
唉...今胎我都麻煩, CHECK到血糖高左少少, 而家要篤手指自己CHECK呀!

原帖由 nibikalea 於 08-11-3 12:22 發表
咁你應該早過我喇, 我預產期2月中, 2月頭開刀.

2月2呀~你呢?
咁你要小心飲食喇.

原帖由 WHY2005 於 08-11-12 14:39 發表
你BOOK左2月幾號開刀呀?
唉...今胎我都麻煩, CHECK到血糖高左少少, 而家要篤手指自己CHECK呀!

大家有冇聽到小朋友唱呢首歌呢?

在天上的爸爸

在天上的爸爸,願人人都尊你名為聖。
在天上的爸爸,願你國度降臨。

日用的飲食,今日賜給我。
赦免我的罪,因我也赦免那虧欠我。
不要叫我,遇見試探,求救我脫離那惡者。
哈利路亞,哈利路亞,國度,權柄,榮耀,全是你的。
讚美、哈利路亞,國度,權柄,榮耀,全是你的,讚美。

midi: http://hk.geocities.com/fongwya/

我就1月31呀, 但我想順產, 所以到時可能未必31號!
而家我已經咩都介口, 今日開始篤手指驗血糖呀!

原帖由 nibikalea 於 08-11-12 23:23 發表
2月2呀~你呢?
咁你要小心飲食喇.

咁長既, 我冇聽過喎!

原帖由 nibikalea 於 08-11-12 23:24 發表
大家有冇聽到小朋友唱呢首歌呢?

在天上的爸爸

在天上的爸爸,願人人都尊你名為聖。
在天上的爸爸,願你國度降臨。

日用的飲食,今日賜給我。
赦免我的罪,因我也赦免那虧欠我。
不要叫我,遇見試探,求救我脫離那惡者。
哈利 ...

其實我都想順產的, 不過上一胎開刀, 呢胎醫生, 中醫同老公都話繼續開刀好d. 希望唔會爆房要upgrade啦. 比多2萬幾架~ 嗚~~

原帖由 WHY2005 於 08-11-13 11:24 發表
我就1月31呀, 但我想順產, 所以到時可能未必31號!
而家我已經咩都介口, 今日開始篤手指驗血糖呀!

係呀, 原來你第一個都開刀, 上一次我都係呀, 今次就想自己生, 你有睇開中醫呀? 我都有呀, 下次我都問下我中醫先!
而家市道唔多好, 可能到時有位呢, 我聽朋友講, 而家好多都去返公立生呀!

原帖由 nibikalea 於 08-11-13 15:29 發表
其實我都想順產的, 不過上一胎開刀, 呢胎醫生, 中醫同老公都話繼續開刀好d. 希望唔會爆房要upgrade啦. 比多2萬幾架~ 嗚~~

講真, 我都想轉去公立架, 不過私家比咗2萬deposit冇得退架.....嗚~

原帖由 WHY2005 於 08-11-17 11:58 發表
係呀, 原來你第一個都開刀, 上一次我都係呀, 今次就想自己生, 你有睇開中醫呀? 我都有呀, 下次我都問下我中醫先!
而家市道唔多好, 可能到時有位呢, 我聽朋友講, 而家好多都去返公立生呀!

...

算啦, 都定左日子, 最緊要大家都順順利利, 生個可愛BB
尋日我都去左覆診, 血糖KEEP得幾好, 嘻嘻, 而家仲有兩個月, 心情越黎越緊張, 尋日至拎左BB衫出黎洗, 反而走佬袋就未執, 嘻, 下個月再攪!

原帖由 nibikalea 於 08-11-26 20:11 發表
講真, 我都想轉去公立架, 不過私家比咗2萬deposit冇得退架.....嗚~

h我咩都未整呀. 阿媽都催我問朋友拎返個薑醋煲返嚟佢要開始煲喎. 剛搬完屋d野先剛剛執掂咋,.等xmas之後我先拎d衫出嚟洗, 1月中就整定張bb床. 睇書話唔好等bb出世先拎d bb野出嚟放, 怕大b覺得bb特然佔用好多位喎. 依家阿囡已經成日問我細佬幾時先出嚟. 我估整好張床佢一定日日問我都似. haha 我見有d mami已買定奶粉尿片等等, 我咩都未呀, 奶樽都未買.....過咗xmas有排忙喇~

原帖由 WHY2005 於 08-11-28 12:23 發表
算啦, 都定左日子, 最緊要大家都順順利利, 生個可愛BB
尋日我都去左覆診, 血糖KEEP得幾好, 嘻嘻, 而家仲有兩個月, 心情越黎越緊張, 尋日至拎左BB衫出黎洗, 反而走佬袋就未執, 嘻, 下個月再攪!

...

我岩岩至拎左BB衫洗, 阿囡已經話嘩...BB衫呀, 第時我要幫手湊, 加上我又要買BB床, 都會帶埋佢去, 等佢知道第時多個成員陪佢, 暫時佢都好錫 BB, 我諗等BB出左世至知佢點...哈哈!
你要買過奶樽呀? 我用返阿女果O的咋, 係換過奶咀, 尿片我都未買呀, 而奶粉更加唔駛急住, 而家係煩在執好間屋, 大家努力啦...哈哈!

原帖由 nibikalea 於 08-11-29 22:41 發表
h我咩都未整呀. 阿媽都催我問朋友拎返個薑醋煲返嚟佢要開始煲喎. 剛搬完屋d野先剛剛執掂咋,.等xmas之後我先拎d衫出嚟洗, 1月中就整定張bb床. 睇書話唔好等bb出世先拎d bb野出嚟放, 怕大b覺得bb特然佔用好多位喎. 依 ...

阿囡個時d野我全部都有keep返,所以都冇咩野要買. 不過我問過話奶樽隔太耐同用過入面的保護塗層應該都冇咗, 而且又日日用的, 所以就買過囉.
阿囡都好心急成日問我細佬幾時先出嚟,希望出咗世佢一樣咁鍾意啦.我就打算xmas後先洗衫同準備野,走佬袋真係大安旨意冇打算執,hehe

原帖由 WHY2005 於 08-12-1 14:58 發表
我岩岩至拎左BB衫洗, 阿囡已經話嘩...BB衫呀, 第時我要幫手湊, 加上我又要買BB床, 都會帶埋佢去, 等佢知道第時多個成員陪佢, 暫時佢都好錫 BB, 我諗等BB出左世至知佢點...哈哈!
你要買過奶樽呀? 我用返阿女果O的咋,  ...

係呀, 咁我都考慮都要買奶樽喎!

原帖由 nibikalea 於 08-12-6 16:16 發表
阿囡個時d野我全部都有keep返,所以都冇咩野要買. 不過我問過話奶樽隔太耐同用過入面的保護塗層應該都冇咗, 而且又日日用的, 所以就買過囉.
阿囡都好心急成日問我細佬幾時先出嚟,希望出咗世佢一樣咁鍾意啦.我就打算xmas後先洗衫同 ...

祝各位聖誕快樂, 新年進步, 身體健康, 一切順利!
‹ 上一主題|下一主題