用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

Bibi12,
請告知名比我, 我都係唔知carollam310講個名. thanks.
Bibi12 寫道:
係唔係大約3"高, 樽身圓碌碌, 用到咁上下要喺個樽底再推D上嚟嗰隻?  如果係就真係好多地方都有得賣, 萬寧, 屈臣氏都有.[quote]
carollam310 寫道:
好多地方有得賣架...百佳...惠康..一定有   
[/quote]
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

下午校返學啦????       
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

amycoco,

個名咪就係叫"確得"囉, 細細樽唔難揾架!
amycoco 寫道:
Bibi12,
請告知名比我, 我都係唔知carollam310講個名. thanks.
[quote]
Bibi12 寫道:
係唔係大約3"高, 樽身圓碌碌, 用到咁上下要喺個樽底再推D上嚟嗰隻?  如果係就真係好多地方都有得賣, 萬寧, 屈臣氏都有.[quote]
[/quote][/quote]

Bibi12,

Thanks.  
Bibi12 寫道:
amycoco,

個名咪就係叫"確得"囉, 細細樽唔難揾架![quote]
amycoco 寫道:
Bibi12,
[quote]
Bibi12 寫道:
[/quote][/quote][/quote]

amycoco,

佢雖然係叫蚊膏, 但唔係唧出嚟搽嗰種, 係類似直立式槳糊咁, 用到咁上下再喺樽底推D上嚟.  我今日都比阿仔帶返學校用, 尤其是今日落雨仲多蚊
amycoco 寫道:
Bibi12,

Thanks.  
[quote]
Bibi12 寫道:
amycoco,

個名咪就係叫"確得"囉, 細細樽唔難揾架![quote]
amycoco 寫道:
Bibi12,
[quote]
Bibi12 寫道:
[/quote][/quote][/quote] [/quote]

各位下午班嘅mami,

我哋呢個討論區有個叫Snake嘅mami, 開咗個topic叫上堂時間, 佢想知下午班嘅上堂時間同埋小一嘅教學內容, 但我囝囝係上午班, 有冇mami可以答吓佢呢!

醒目開學勳章

係呀 今日落雨仲多蚊 小心~~小心~~做好防蚊措施     

amycoco,

俊欣交左project未? 我星期六都幫cherry做到半夜3點幾, 因為佢用個新file replace左個舊file, 要成個file打過, 真慘  :cry:  :cry:  :cry:

常測派左未? cherry今日無常識堂, 所以重未知?

cherryma 寫道:
amycoco,

俊欣交左project未? 我星期六都幫cherry做到半夜3點幾, 因為佢用個新file replace左個舊file, 要成個file打過, 真慘  :cry:  :cry:  :cry:

常測派左未? cherry今日無常識堂, 所以重未知?

cherryma,

俊欣交左, 佢同佢媽咪做project都做到sat半夜3點, 因為我近日公司要搬, 我都冇時間幫佢, 為有佢同佢媽一齊做. 現在做家長唔要做, 做功課有要幫佢手, 測驗考試有要同佢一齊溫書, 有要返工, 真係辛苦家長.  

俊欣常識只得67分, 今次測驗d成績不算太好, 下次要迫緊d佢.      

bibi12,

多謝妳提醒, 原來我之前在萬寧買左比我姨甥女. 就是這支, 佢學校都有好多同學用.
[quote]
Bibi12 寫道:
amycoco,

佢雖然係叫蚊膏, 但唔係唧出嚟搽嗰種, 係類似直立式槳糊咁, 用到咁上下再喺樽底推D上嚟.  我今日都比阿仔帶返學校用, 尤其是今日落雨仲多蚊 [quote]

Carol,

邊度有得D/L老馮日記呀?  D人講得咁好睇, 我又想睇!

醒目開學勳章

你地有冇去八下呀 油尖旺跨區英中學額減少 :cry:  :cry: 諗起都頭痛    知唔知小左幾多呀?? :  :

醒目開學勳章

老馮日記我用BT DL架...隔左幾日未必有種喎 :  :

尋日睇報紙話少左千幾個學位, 平均4個人爭1個英中學位, 另一個重災區係深水埗區, 又係4爭1, 唉! 咁小英中學校, 實打崩頭啦!     
你地有冇去八下呀 油尖旺跨區英中學額減少 :cry:  :cry: 諗起都頭痛    知唔知小左幾多呀?? :  :

醒目開學勳章

tamannabel

目標名校忽被剔走 望子成龍搬屋

教育統籌局早前公布最新升中校網編訂,油尖旺區影響最大,可選擇的跨區英中縮減一半至只剩下九間,被削的包括皇仁及香港華仁等灣仔區名校,令不少苦心經營搬進油尖旺區的家長憤怒,指摘教統局擅改「遊戲規則」儼如「強姦」,故決定下月3日於行政會議開會時抗議,又要求教統局局長李國章引咎辭職。

今年升中派位,油尖旺校網不再包括灣仔區中學,津貼小學議會、資助小學校長會及油尖旺區議會昨舉行家長會討論新校網建議,逾300名家長參與。資小校長會主席張志鴻指出,油尖旺校網被削九間英中,七間位於灣仔、兩間在沙田,較去年的18間減少一半,另中中亦被削減八間,失去247個中一學位,認為並不合理,並指斥政府諮詢不足。

下月3日行動促李國章辭職

一眾家長則決定,下月2日於行會開會時抗議,下月3日則約見教統局官員,更不排除不在截止日前提交統一派位申請表以示抗議。油尖旺區區會主席陳文佑更指教統局做法間接影響區內小學未來收生,或引致殺校災難,故區議會將召開特別會議討論。

家長林先生指出,其子就讀油

醒目開學勳章

唉~~咁搞法....對女仔好不利    我當初係因為油尖旺區網好先選架...而家搞成咁...我都唔知點算    

amycoco,

星期一妳有無去睇協和上午校個大匯演呀?
我睇左4:00pm - 6:00pm果場. 好好睇     
不過cherry就慘啲, 要8:00am返到學校彩排. 咁就無左一日啦      好彩琴日有得補假, 返兩日又放3日, 可以比佢瞓下      唔駛日日都咁早起身.

cherryma 寫道:
amycoco,

星期一妳有無去睇協和上午校個大匯演呀?
我睇左4:00pm - 6:00pm果場. 好好睇     
不過cherry就慘啲, 要8:00am返到學校彩排. 咁就無左一日啦      好彩琴日有得補假, 返兩日又放3日, 可以比佢瞓下      唔駛日日都咁早起身.

Dear cherryma,

俊欣冇去大匯演, 我星期一教會揀去南Y島旅行, 所以我都冇去睇.      

醒目開學勳章

tamannabel

‹ 上一主題|下一主題