用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

carollam310 寫道:
tamannabel

我喺到咩樹.....

醒目開學勳章

tamannabel

請問你女女上學期既書仲0係唔0係度???有冇掉左???   

醒目開學勳章

明天大測    要努力溫書啊      大測完又考試....考試完又大測...好辛苦

醒目開學勳章

下午校家長

有冇收到通告 你地去唔去遊行

carollam,

小一書仲喺到喎!...
由今次開始小一要開始自行看卷作答la,真係有d擔心...
差不多日日都有一兩張通告,反而今日無收過任何通告喎!
昨天只收了關於油尖旺區,反cut灣仔網的家長一人一信及遊行通告咋...   

carollam,

去邊樹呀!親子旅行呀!有d興趣喎!   

5.14還我升中學位大遊行

因刪除灣仔學校學位事宜, 油尖旺區小學家長教師會<關注中一學額分配>小組決定於5月14日舉行<5.14還我升中學位大遊行>, 資料詳情如下:

日期:5月14日 (星期日 母親節)
集合地點 : 下午2時
集合地點:中還遮打花園
遊行路線:由遮打花園出發至政府總部

from:
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=602045&forum=45&0
[img align=left]http://www.animeplanet.it/Mahou%20no%20Tenshi%20Creamy%20Mami/2.jpg[/img] 書蟲窩

tamannabel,

carollam係問你去唔去"遊行", 唔係"旅行"呀!
tamannabel 寫道:
carollam,

醒目開學勳章

真係比你激死遊行同旅行差好遠架呢件事我有D擔心...冇左咁多跨區位,,只剩下油尖旺區....女仔冇乜選擇 我當初比佢0係油尖旺區讀書...就係貪佢校網好....而家........

Bibi12 寫道:
tamannabel,

carollam係問你去唔去"遊行", 唔係"旅行"呀![quote]
carollam,

[/quote]

多謝你提點!!
無計我份人真是懵懵地,
咁你地去唔去呀!
政府既野,朝令夕改.
都不知遲多幾年又有咩新花臣...   

祝各位baby kingdom的媽媽"母親節快樂"!
小朋友日日孝順父母,努力讀書     

Dear All,

邊位媽咪有去遊行呀?

我都無去, 因為明年可能又改, 真係今年唔知出年事, 我都係隨遇而安     

Dear cherryma,

妳今早有冇同cherry去幫手賣旗, 俊欣就冇去幫手. 妳近日工如何??? 係唔係好忙呀??? 都好久冇見妳上來傾計.   
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

醒目開學勳章

你地會唔會去6月2日...感恩崇拜文藝匯演呀 係咪上下午校一齊架

你地會唔會去6月2日...感恩崇拜文藝匯演呀 係咪上下午校一齊架

都唔明點解係呢啲時間攪. 我決定唔去啦. 因為快將考試, 重要係好重要嘅呈分試. 亞女又要表演, 又要山長水遠湊佢返佢去練歌, 所以決定唔去, 留返啲時間溫書好過.
記得舊年都有, 我去唔到叫左我細佬去, 因為要湊返亞女, 佢有表演. 我細佬話以後都唔好叫佢去, 悶到   

amycoco 寫道:
Dear cherryma,

妳今早有冇同cherry去幫手賣旗, 俊欣就冇去幫手. 妳近日工如何??? 係唔係好忙呀??? 都好久冇見妳上來傾計.   

我叫cherry去, 不過佢話唔想去, 話個個星期六都無得瞓晏啲, 所以無去到     

工作都好忙呀, 不過忙啲時間過得好快, 通常都係OT到6:00-6:30pm, 埋數都係OT到7:45pm, 都ok啦. 啲同事好好人, 所以做得好開心. 只係未做夠一年無大假, 攞假要扣錢 :cry:  :cry:  :cry:

妳又點呀? 返去舊公司工作順利嗎?

醒目開學勳章

我都唔想去呀...但阿女想去睇....唯有陪佢去啦   

我都唔想去呀...但阿女想去睇....唯有陪佢去啦   

我囡都想去,
成7:30放得工來都6:30la.
又要迫去銅鑼灣,
但唔去好似要寫信.
but我都是決定唔去....

carollam,

呢個星期五好似有觀課日.
我就請了下午假去,等我了解吓其他老師既教學方法~~

carollam,

呢個星期五好似有觀課日.
我就請了下午假去,等我了解吓其他老師既教學方法~~

上午班無呀, 我都唔知幾想去觀課, 睇下啲學生點上堂, 啲老師點教書     
‹ 上一主題|下一主題