用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

cherryma,

明日妳去唔去大球場的"全球禱告日", 我會去, 如果妳去, 有冇機會見到面.   
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

amycoco 寫道:
cherryma,

明日妳去唔去大球場的"全球禱告日", 我會去, 如果妳去, 有冇機會見到面.   

Sorry, 現在先覆妳, 湊住樂樂好難去, 因為佢無乜耐性
:-|  :-|  :-|

cherryma 寫道:
[quote]
amycoco 寫道:
cherryma,

Sorry, 現在先覆妳, 湊住樂樂好難去, 因為佢無乜耐性
:-|  :-|  :-| [/quote]

我剛剛返來, 禱告當中聖靈好大觸摸.
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

cherryma 寫道:
[quote]
amycoco 寫道:
cherryma,

:-|  :-|  :-| [/quote]

忘記話妳知12月23日有"全球禱告日",希望可以同妳一齊去.

cherryma,

喺户外旅行個討論區見到你問去長隆歡樂谷嘅資料, 你喺咪打算等Cherry考完試去呀?  原本我諗住上個月27號去, 因為蝦子餅生日又撞啱短週, 點知嗰排落雨好似落狗C咁, 先至取消咗, 依家諗住7月1日去, 因為連續兩日假期, 唔駛請假, 阿仔又考完試!  係呢, 你有冇考慮過青青世界?  好似都ok喎!

carollam,

恭喜哂!   
你妹咪得嘗所願lo...
想問吓!你妹是原區派,定誇網派到.

星期五晚出去學琴時,
唔怪之得見有2-3個協和小朋友,
在奧海城行來行去.
又見到個成7:30仲起髮屋la!!
原來取消了,當日我諗好多人白行了.....

carollam310 寫道:
好開心....派到第一志願協下呀    9月開始可以同阿女一齊返學放學     

恭喜你, 最后你妹妹的小朋友可以同你女女一齊返學放學。
有可能, 是我女女的同學, 哈哈

醒目開學勳章

maku

你要多D上黎啊   

醒目開學勳章

tamannabel

我妹住我附近架...佢住油塘..佢係原區派..不是誇網....佢有4個地址可以用

我想問....你女女小一D書可唔可以唔好掉....比左我妹呀....

好似好厚面皮咁

carollam310

我會多d上來.

carollam310 寫道:
tamannabel

我妹住我附近架...佢住油塘..佢係原區派..不是誇網....佢有4個地址可以用

我想問....你女女小一D書可唔可以唔好掉....比左我妹呀....

好似好厚面皮咁

咁本身你妹有無報定私校墊底呀!!
你唔好咁講la,
慳得則慳ma.(而書價又年年加   )
你妹幾時要訂書了.
因我都忘記舊年幾時買書,
學期完左應不會要,
到時再通知你或你再提我呀!

醒目開學勳章

阿妹無報私校呀!!佢好有信心會抽到喎 : 32網..協和唔係最好果間...佢交表果日見到好多人選聖公會基榮小學....大角嘴天主教小學(海帆道)做第一志願..所以佢好有信心會抽到 :  :

幾時訂書 冇咁快啦....佢會訂新書的..佢要舊書既原因係....佢想0係暑假自己教個女...佢女女係讀普通幼稚園...佢怕個女D程度太差跟唔到喎    你真係好人....我代阿妹多謝你   

carolma,

程度又不算深
唔...叫你妹放心la!!
我女早期同我講,
有同學d書寫過野.~好似全級第一既
咁老師就問佢做咩未教就畫花哂!!
個同學話媽咪教定,
之後老師就話使唔使呀!咁...
我同番亞女講,
有備課無錯喎!
如果學校教深半學期,
而有時間既話      
我都備定既~~    

carollam,

點解你話協和不是最好果間,
果兩間好嗎??   
有些家長都是不想讀半日制及有新校舍咋...
協和衰半日制咋...
如果唔係,真係好好...

醒目開學勳章

而家油尖旺校網既學校己不值錢了 前日0係阿女生日會上同其他媽咪傾過...個個都好擔心...特別係女仔...0係油尖旺校網既中學....女仔冇乜選擇   

聽D媽咪話大角嘴天主教小學(海帆道)好似幾好架....又全日制又新校舍..D老師好有愛心     

老師有愛心值回好多票價...
至於我地果d,真是偏心得出哂面...  

醒目開學勳章

係呀...我女一..二年級係同一個班主任...佢好好...我好滿意..阿女又好鐘意...但..升上三年級唔知仲有冇咁好彩    我好擔心呢樣呀 :  : 仲有成中方面搞成咁...2010年仲不再同鉻賢有聯繫關係....真係冇乜選擇 你擔唔擔心呀

‹ 上一主題|下一主題