用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^。^ 創價 07 K1家長(part2)
樓主: patBmom
go

^。^ 創價 07 K1家長(part2) [複製鏈接]

今日校服商終於打俾我喇!我揀左番學校羅校服,咁就唔駛特登去何文田。其實張證件相有無話要咩背景顏色?
創價無校車架,全部都係褓姆車,但學校會定期同褓姆車司機開會,監管得好好。我舊年去學校"探路"時同D褓姆車姨姨傾左好耐,姨姨都話創價D小朋友好乖,同學校溝通得好好。開學頭兩日老師仲會全體出動"跟車"添。價錢方面,我都係住將軍澳,如果無記錯應該係$820。8月18日會派詳細資料。不過你6月果時同校車聯絡左未?駛唔駛比個電話你?

醒目開學勳章

我見 d 女同學頭飾一般以簡單為主..
不過你再好問下學校..
因為 oscar 係男仔..

原文章由 janetngan2 於 07-7-8 23:26 發表
Oscar媽:我想問下女仔既頭飾係咪一定要凈色?定係無所為?
thanks

Oscar媽,
我個仔係返下午班,
我諗住自己湊返放學,
所以請問最遲可以幾點返到學校呢?
咁最遲又係幾點接放學呢?
:) 唔該晒!

Dear all, pls. remind that we need to submit 12 photos during briefing at 18/8.
[img align=left]http://b3.lilypie.com/YC-Gp8.png[/img]

上午班:
1)pink...sunny仔...將軍澳
2) 咕怪媽媽...寧寧(女)...將軍澳坑口站
3)annie926.....柏禧.....荃灣
4)dorothy......逸熙...彩虹
5) 天使兒 ...... Ryan ..... 深井
6) abebe ...... 玟穎 ..... 青衣
7) pinocchio....禮禮......青衣

下午班
1)patBmom....Samuel....太子
2)小阮子媽媽....晴晴....深水埗
3)janetngan2....政慧.....大角咀
4)小王子popo....祉悅.....黃大仙  
5)Michelmcy.....Alex.....將軍澳
6)Salina ... Ki Ki ... Tsuen Wan
7) sweetman...惠惠...青衣
8) ernestfu...柏天....荔枝角

上午班:
8) elysemama....巧妤.....沙田

下午班
6)Salina ... Ki Ki ... Tsuen Wan

醒目開學勳章

下午班返 1:40 架!!
咁放學係 4:40 架!!
因為學校會安排搭校車既小朋友放學先..
所以你最好打電話返學校問清楚 d 時間

原文章由 patBmom 於 07-7-10 13:45 發表
Oscar媽,
我個仔係返下午班,
我諗住自己湊返放學,

大家好!加上我仔一個::)
上午班:
8) elysemama....巧妤.....沙田

下午班
9)tracy...hoho....沙田

各位媽咪有冇洗過啲校服呀?
想問吓會唔會縮水同脫色架?

咁今年幾多錢學費呀
Thanks!

原文章由 janetngan2 於 07-7-7 23:22 發表
wongpsv:係~
各位搭校車既創價媽媽:我想問有無校車叔叔/亞姐打比你地呀?因上次問校車線問題時亞姐話會電話通知我上/落時間,但到現在都未收到電話?係咪我自己要打去問?定係等8月家長會時再問學校呢

醒目開學勳章

我洗左一年都唔覺有縮水同脫色..

[quote]原文章由 patBmom 於 07-7-12 15:12 發表
各位媽咪有冇洗過

醒目開學勳章

今年應該係 $2150...

原文章由 wongpsv 於 07-7-12 15:20 發表
咁今年幾多錢學費呀
Thanks!

原文章由 patBmom 於 07-7-10 13:45 發表
Oscar媽,
我個仔係返下午班,
我諗住自己湊返放學,

pat
我係自已接放学,下午班大約4点50分先可以接到小朋友,1点正返到學校都無問題,在課室門口有玩具玩。
頭幾日兩个鐘唔知去邊,我教您去明愛賓館左手邊个路口圖書館坐吓, 因為平時我都去坐

Oscar媽&mimicheng,
Thanks!
乜原來明愛賓館有圖書館!
我都唔知道添!
mimichen你都喺嗰頭住架?
咁你平時同你個仔返學係坐車定行路呀?

Oscar媽,

請問你係咪放入洗衣機同其他衫一齊洗架?白色上衣駛唔駛分開手洗呢?

我今日番學校攞左套校服囉, 細碼, 件衫都ok, 不過條褲個褲頭好似好緊咁......唔知係咪著耐左會鬆既呢?

仲想問下咁多位媽咪, 你地會買兩對同款的白波鞋, 定係會買兩對唔同的呢?

原文章由 Oscar媽 於 07-7-12 15:45 發表
我洗左一年都唔覺有縮水同脫色..

[quote]原文章由 patBmom 於 07-7-12 15:12 發表
各位媽咪有冇洗過

套校服我未洗ops:" /> 我稔住第一次洗時會將衫同褲分開洗~
bb2:我已買o左一對白波鞋,明日會去買多一對(2對同牌子,款有少少不同),我個女其中一條褲都緊(校服商比o左2條唔同碼我)我就拎緊果條去何文田校服商換大一個碼(因當時自己無check清楚所以自己去換)我覺得你可以考慮去換大一個碼,小朋友都穿得舒服

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-7-14 22:22 編輯 ]

醒目開學勳章

bb2

我第一次洗係用洗衣機分開洗
但第二次我已經一齊洗..冇問題..
因為 我一向同 oscar d 衫分開洗..即唔會同我 d 衫一齊洗
所以套校服係同 oscar d 普通衫一齊洗..
校褲未試過有脫色落 d 白色衫到..

我唔覺 oscar 條校褲的褲頭著耐左會鬆

原文章由 bb2 於 07-7-14 20:03 發表
Oscar媽,

請問你係咪放入洗衣機同其他衫一齊洗架?白色上衣駛唔駛分開手洗呢?

我今日番學校攞左套校服囉, 細碼, 件衫都ok, 不過條褲個褲頭好似好緊咁......唔知係咪著耐左會鬆既呢?

仲想問下咁多 ...

原文章由 patBmom 於 07-7-13 16:22 發表
Oscar媽&mimicheng,
Thanks!
乜原來明愛賓館有圖書館!
我都唔知道添!
mimichen你都喺嗰頭住架?
咁你平時同你個仔返學係坐車定行路呀?  

我住西貢呀,去吓圖書館及我家姊到。無法啦慳Dma
坐校車差唔多要成$1000.坐巴土浩楠k1唔洗錢。我坐20日都係$240蚊。

原文章由 mimicheng 於 07-7-14 23:55 發表

我住西貢呀,去吓圖書館及我家姊到。無法啦慳Dma
坐校車差唔多要成$1000.坐巴土浩楠k1唔洗錢。我坐20日都係$240蚊。

mimicheng,

想問吓西貢搭幾號no. 呀 想知道架巴士會唔會經將軍澳   不過我囝囝鍾意搭 mtr 多過巴士, 如要搭巴士, 最想搭到金色巴士添

我就諗住買兩對唔同牌子,
因為買晒兩對同一樣,
怕如果著得唔舒服,
咁咪一次過兩對都著唔到囉!
‹ 上一主題|下一主題