用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網有7位朋友,有6都派得第4-8志願~
樓主: tiffany_wong23
go

91網有7位朋友,有6都派得第4-8志願~ [複製鏈接]

不錯的學校, 不過聽聞好多功課做, 同埋d野好深, 要有心理準備.

原帖由 ilmom 於 09-6-8 15:18 發表
第三志願
蕭漢森, 這校如何?

原帖由 MyTurn 於 09-6-8 10:59 發表
今早剛打去問過, 原來要下學期先轉全日制, that means, 囝囝要返幾個月下午班, then adjust his pattern again! Poor kid.......

My turn,
你又不必太擔心的, 上年我囡囡的同學仔因不適應"蕭小"轉來胡下, 聽佢媽咪講讀得好開心.
胡上與胡下...各不同運作的.
原於9月搬去但教育局未批, 所以最新消息胡下2010年才可能正式搬去乙明村陳祖澤校舍.

原帖由 arnoldmami 於 09-6-9 09:47 發表
下, 選第2及第3, 胡下及胡上都不入, 那小朋友的隨機編號一定好後.
唔係wor, 無理由, 有d人放第七位, 都入到胡下, 我覺得一係你攪錯, 一係你朋友, 不是91網, 在本區填了誇區, 即=棄權.
以上是我估的, 希望不要介意. ...

同意.
擺"胡上"於第3志願不入是有可能, 因都好多家長選它叩門人數亦不少(當年我都看見不少人排隊叩門).
但聽聞"胡下"全年接受收生, 將"胡下"擺第 3 志願不入既好似沒可能吧.
‹ 上一主題|下一主題