用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91定46網?急
樓主: suetyuki
go

91定46網?急 [複製鏈接]

其實九龍灣果頭入沙田都好快. 自己接送到, 就當然好啦, 真係要搭nanny bus or school bus, 我估都係1小時咁上下.

我住觀塘架,我都唔知選邊個網?因為我諗住到時都會work,時間可能係最重要嘅考慮,如選91梁小可以坐89C,如選46九龍灣聖約翰就可以坐校bus或自己送
原帖由 cadamom 於 10-9-15 20:06 發表
Actually depending on where you live and where the school is. May be there is nanny bus.  Find out about this. Otherwise,taking 89X to school is not too bad if an adult can go with her.
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

梁小可能無school bus去九龍,因為而家都係婆婆由沙田送個女去觀塘返學,來回差唔多3個鐘,所以我都考慮緊個女會唔會好辛苦
原帖由 dlmcdlcl 於 10-9-15 21:05 發表
其實九龍灣果頭入沙田都好快. 自己接送到, 就當然好啦, 真係要搭nanny bus or school bus, 我估都係1小時咁上下.
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

up..up...up

我都係決定揀91網, 因為沙田既學校真係不錯.
可能第時搬近沙中線, 去沙田都acceptable.

原帖由 suetyuki 於 10-9-17 00:48 發表
up..up...up

要問保母車喇, 但係你預左保母車都會兜下邨接學生, 所以九龍去沙田, 最小都要1小時多.

我仔仔而家由大埔返九龍塘, 一程都要1小時多. 可以接受.

原帖由 suetyuki 於 16-9-2010 01:15 AM 發表
梁小可能無school bus去九龍,因為而家都係婆婆由沙田送個女去觀塘返學,來回差唔多3個鐘,所以我都考慮緊個女會唔會好辛苦
‹ 上一主題|下一主題