用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔該大家幫下我...煩死...係天后果間嘉文幼稚園好唔好.. ...
樓主: Shirley_
go

唔該大家幫下我...煩死...係天后果間嘉文幼稚園好唔好..... [複製鏈接]

Re: 唔該大家幫下我...煩死...係天后果間嘉文幼稚園好唔好.....

我相信我會明白你嘅擔憂的, 我都幾清楚呢間學校.
如果間學校無轉老師, 上次擺小朋友喺樓梯那位老師應該
不是你BB嘅班主任. 你BB班主任的姓氏是L字頭, 對嗎?

其實間間學校都要一個月通知, 否則要交一個月學費,
如果你係唔想你老公知個事實, 咁就唔好講住 !!
唔係叫你講大話呃佢, 但呢一刻唔講, 遲D都要講佢知,
雙方要貴乎坦承才可以維繫落去, 知道嗎!?!?

至於那一個月通知, 我知有家長同佢講話去旅行, 之後失左
蹤, 咁就不了了知, 亦有人試過講都唔講就無再聽佢地電話,
因為通常2, 3日無返, D老師都會搵你.
至於你想點做, 個決定權在你手上, 我唔會加意見, 因為你遲
D會明白我今日講嘅野係咩一會事.

至於選擇學校方面, 我就鐘意揀D有資助嘅學校,一因為教統
局會定期check住, 學校會遞交報告, 要合乎師生比例........

以上只係我嘅個人意見, 啱聽就聽, 唔啱聽就忘記了!

Re: 唔該大家幫下我...煩死...係天后果間嘉文幼稚園好唔好.....

一位媽咪.

點解你會咁清楚呢間學校嘅? 你有朋友在這間學校讀的嗎? 呢間學校都有資助, 難道教統局無會定期check住?    不過好在你有題到"上次擺小朋友喺樓梯那位老師應該
不是我BB嘅班主任"  :  : Thank you 你呀   

點解我咁清楚, 因為我之前就考慮過留唔留喺度  ,

而且咁啱我亦識得有人喺度讀. 呢間學校唔算係資助學校,

只係幫有合資格嘅家長申請資助. 至於教統會有無check住,

比人check同實際嘅會係兩回事. 唔駛 thank you 我, 我只

會信我自己對眼同講我知嘅野.

係呢, 你BB係讀半日(上午or下午), 定係全日呀!?!?  :

我BB係讀半日架...係呢咁你嘅BB仲喺唔喺個度讀?

已經離開左, 都好少同以前d家長聯絡,

有時行街碰到面就同佢地傾幾句.

icic...咁我都知點做Loo...請問封信係唔係求其寫就算?? 佢地會唔會難位我BB架?? :cry: 這點是我最煩的 :cry:
‹ 上一主題|下一主題