用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

萁菖媽咪,

How are you       ?~  終於考完試, 可以同仔仔去輕鬆下了        .

講開三測三考, 或兩測兩考, 我地都覺得 okay, 或者真係各有各好       !  依家兩測兩考, 每次範圍真係多左好多, 我地又唔習慣提早溫習, 所以真係會影響少少成績, 但相對, 依家我地真係多左唔少樂器練習既時間, 多左既時間, 可以去發展一些課外既活動, 所以有時都覺得值得          !  習慣左, 出年可能會應付得好 d 嫁喇           .

不過講開又講       , 今年英文科轉左出版社, 我覺得真係好過我地之前既好多 (係好多好多 . . . ), 之前既書實在太淺喇, 連 reading 書都係好淺, 所以幸好今年可以有個好好既轉變, 我都希望學校來年可以將更多好既東西帶比我地!

個版面變晒樣 tim        , 仲唔見左 d msg        . . .

b.t.w., 今日番學校聖經班, 阿女話好好, 每班有一位外藉老師 + 一位中學部既大姐姐   :)   .

四年多的日子, 四千幾個留言, 真係好直得我們懷念和回味! 有些不捨得! 美好的回憶永遠留在我們心內!

希望我們繼續積極面對未來, 繼續互相支持和鼓勵!:loveliness:
菲媽 =^_^=

四年多的日子, 四千多個留言, 真係有些捨不得! 當中有很多事值得我們懷念和回味!

希望在未來的日子我們繼續互相支持和鼓勵! 新屋再見!:loveliness:
菲媽 =^_^=

test

please reply
菲媽 =^_^=

anybody hear me!!!
菲媽 =^_^=

原文章由 菲媽 於 07-7-4 15:46 發表
anybody hear me!!!

你們好嗎? 又一年過去了.
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

你們好嗎? 又一年過去了, 我女升3年級啦...真係快過...
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

原文章由 Miffy2 於 07-7-14 11:19 發表
你們好嗎? 又一年過去了, 我女升3年級啦...真係快過...

Hi Miffy2,

真係好快又一年喇!~  

我地都換左新班房, 有空入黎坐坐吹吹水!  

預祝妳囡囡有愉快充實既新一年 !~

我的女也是升3年級啦...真係快過!

是不是一年級已經轉直資呢?

是不是四年級應該會成功轉全日制呢?

原文章由 Miffy2 於 07-7-14 11:19 發表

Hi Zoey, 菲媽,桃子, heidi媽,

你們在嗎? 有事請教.!!!

原文章由 Miffy2 於 07-9-10 13:05 硐表
Hi Zoey, 菲媽,桃子, heidi媽,

你們在嗎? 有事請教.!!!

Miffy2,

乜野事呀?

原文章由 Zoey 於 07-9-10 15:29 硐表

Miffy2,

乜野事呀?

ZOEY,
我急找G 3的英文獨誦.我仍未選那一首.因我一首都未有..
所以找你們求救.. 不過桃子告知她碰見你, 並得知可以在校取.佢現試幫我找..希望找到啦.............

[ 本文章最後由 Miffy2 於 07-9-11 17:53 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題