用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急! ...
樓主: potatoo
go

有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急! [複製鏈接]

Re: 有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急!

potatoo 寫道:
Dear all mum
我收到信喇!收咗仔仔讀上午班   
鬆一ロ氣

恭喜晒呀     , o甘你仲去唔去其他學校考呀 ??? 我仲未收到信喎, 唔知係咪唔收個"d"遲"d"寄呢 !!哈哈~~~ :tongue:

hinhin.mami
我老公話想in 埋其他學校先,但我都幾想仔仔讀又一村。我等你的好消息

你記住呀,如果真係諗住報,22/10要交留位費。
HI ! 我叫MATTSON 仔,

又一村收咗我個女..... 好似個個都收喎....你哋會唔會讀這間?....其實這學真是令人覺得好warm!! 小朋友一定會開心!!   
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

HI all mom,

Congratulation!!  My daughter is also accepted by this school.  Will you attend interview for the other school?  Actually I like this school and I think that the children will have a happy life here.

potatoo,

好消息,我都收到學校封信話收我個仔仔啦,我諗我都會交留位費作個保險!!!
potatoo 寫道:
qqchu008
係呀我22/10去交留位費,等你的好消息

收到信既各位媽咪,真係恭喜哂!    你地仲有無報同埋 in 左其他學校呀?in 成點?佢地好多都話要 in 完兩個禮拜後至收到信得唔得. 令到我十五十六咁!

你地好呀..又一村都收左我個仔呀.....
我都會去交留位費.買個保險呀!
我仲報左培正.同等緊民生派表.....

不過又一村真係好大.比我個feel好好...我都唔識點chose!哈哈...
查實係唔係個個小朋友都收.我諗佢都估到我地d媽咪會報好多間.開學一定好多人退學!
入來睇下我d光頭仔相呀 http://hk.photos.yahoo.com/candyshan1211 光頭仔既影樓相 小B終於係2005年2月20日出世啦.有3.285KG.. Ivan & Anson photo

Re: 有冇又一村幼稚園

收o左啦~~~收o左啦 !!     , 真係好似個個都收喎.     你地會唔會考慮讀全日呀 ???

請問你地有無報同係又一村區既禮賢呀? 聽講佢地嚮德育同教導自學自理方面都做得幾好. 你地有無考慮呢間? 有無媽咪可以比啲意見?

Hi all mame

Also my son has been collected in 又一村.Very happy,but I want to ask that why in the interview day has no English teacher ask him & has no any computer give to them for testing but I see some mame said that their son or daughter have ?

By the way, I ask the teacher she said that K3 is all English to teach,Is It?

I aslo want to apply 禮賢,but I know that they just have half day lesson,but 禮賢 has primary school ,all mame how to chose ?

我問過讀k3 d 媽媽.... k3 不是用全英文喎!   

hi all,

我朋友個女讀又一村K3,唔係全英文教學,同埋我朋友都抱怨英文程度太淺。

hi kling...你是否從家長會裹一個肥肥哋既miss 知....k3用全英文?...但我肯定現在的k3 不是喎,!

我係家長會內無聽聞佢地K3係會全英文,英文老師係每個星期有4節,每節半小時,另外除左英文老師之外,其他老師係日常課堂都會教一的英文。而全日班會係下午多一個小時外籍老師的story time。
我仲研究緊佢地的程度是否我的要求,不過我好肯定佢地真係一間以"兒童為本"的學校,小朋友應該會係果度有個開心的幼稚園生活。

見你地講又一村好好喎, 想問現在還可以報名嗎?

safarimama

This teacher the size is normal,If K3 is not whole English,may be I get the wrong message !!!!

Kathy Suen

How about your friend feel that K3 the english so
"un deep",Can you tell me more detail?
thanks

all mami
個個都收咪皆大歡喜囉!聽好多mami話怕又一村程度淺,究竟淺成點呀?其實我覺得如果程度唔係淺得太過份,那樣  也不用考慮這麼多!是否只是比名校淺一點而已?

hinhin.mami
好高興收到你的好消息,你諗住比阿仔返全日呀?

qqchu008
恭喜晒!happy happy!

patotoo,

讀全日.....想過下 la, 因為唔想佢下晝係屋企無所事事成日睇電視 or 玩, 但今日打去又一村問過, 學費 $3150(唔係太記得,好似係o甘上下) x 12期+ 膳食費 $450/月 + 雜費 $1???/學期, 為起每個月都成 三千幾四千蚊, 都幾貴吓. 所以仲係考慮緊. 另外, 亦都等緊 york 既消息, 因有"d"上個星期interview 既 mami 巳經收到信. 希望可以係呢個星期六前知道收唔收, 如果收既, 我可能唔交又一村留位費, 因我老公比較鍾意深"d"程度既幼稚園.  都係個句啦, 收左信先再諗.   

hinhin.mami

potatoo,

小兒以前同車的兩個小朋友,一個讀民生,一個讀培道,她們的媽咪跟我說,又一村所學的比她們學校的深。

另有朋友兒子讀根德園,比較過他們的英文功課,根~真係深好多架。

我想民生、培道和根德園都係唔錯的學校~~應該係名校la,咁又一村可以話唔算深,亦唔係淺la。

出名淺的應該是陸趙均鴻所辨或有份辨的學校吧,如:啟思、靈糧堂、嶺南等,K1唔執筆寫字。

我都唔贊成太淺,否則上小學就辛苦la,人哋一早學過,自己就剛起步。 但深都唔一定好啫,合適咪得law,太深,一個唔好彩跟唔上,學都唔想返la,孩子咁細,讀得開唔開心都好重要架!    

hinhin.mami
嘩!乜讀全日o甘'容'o架!我今日打咗電話去york問點解8月已寄form到而家都未有得interview,個miss話我阿仔DEC才出世,所以遲D先會收到信。我諗york可能會收晒D大仔先,若有位剩才收細仔,所以我遲遲都未收到信 :-|
‹ 上一主題|下一主題