用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: clarachel
go

08-09 K2L [複製鏈接]

圖書應該係10月30日(第二粒心心)那天交!

原帖由 BB927 於 08-10-20 21:01 發表

見完家長喇!但好似無乜點講成績嘅!我個仔比miss Lee話佢做嘢慢吞吞!激死我喇!

圖書係幾時交返學校呢?今日派咗張通告打防疫針!
...

圖書應該係10月30日(第二粒心心)那天交!

見完家長喇!但好似無乜點講成績嘅!我個仔比miss Lee話佢做嘢慢吞吞!激死我喇!

...

Ms Lee話三本圖書可以係手冊下次印有心心印的日子交,亦可以係之前幾天交,因為老師其實要在那天之前集齊圖書,然後交到下一班喎!所以約在那幾天交都沒問題!不過,昨晚我個女已經話有同學仔還了書比老師,仲問我點解唔記得比本書佢喎!比佢激死!

...

我囡囡昨晚話要做風車和課本內兩頁紙 (i.e. 圈會令風車轉的物件及tick 旅行要帶的物件) 您們的小朋友有否提及 ?

囡囡話今日佢調左位, 由太陽組調左去星星組

原來佢地有組的名稱,我唔知呀!因為囡囡無講過!Chanlkj ,你囡囡同我囡囡一起坐呀!尋晚佢話比我知,霈衡調左位坐係佢隔離,而家佢地係「隔離鄰舍」啦!

原帖由 chanlkj 於 08-10-21 17:34 發表
囡囡話今日佢調左位, 由太陽組調左去星星組

回覆 # 的文章

霈衡都話佢隔離坐咗個女仔,原來係您囡囡

[quote]原帖由 boygirl 於 08-10-22 07:53 發表
原來佢地有組的名稱,我唔知呀!因為囡囡無講過!Chanlkj ,你囡囡同我囡囡一起坐呀!尋晚佢話比我知,霈衡調左位坐係佢隔離,而家佢地係「隔離鄰舍」啦!

係要做風車呀!囡囡都係今日返到課室先同我講,已經有小朋友做了並交回,而老師亦話這幾天也有提小朋友做的,但囡囡都唔記得同我講,可能今日老師再提她們,所以今日放學後叫我同佢做風車了!另外,仲話要將一張bb相貼在不用的紙上,要寫自己個名,明天交比老師,唔知要嚟做咩?!

原帖由 chanlkj 於 08-10-21 15:50 發表
我囡囡昨晚話要做風車和課本內兩頁紙 (i.e. 圈會令風車轉的物件及tick 旅行要帶的物件) 您們的小朋友有否提及 ?

尋晚我個女臨睡覺前先同我講話要做風車,攪到我漏夜要幫佢做,但又搵唔到適合的紙做,而家做在出來係一個唔郁的風車,但都無計,因為佢話今日要交啦,其他同學仔都交左!但係佢無話要做本書入邊個兩頁,都無話要貼BB相呀!但係而家我又番左工,所以比唔到佢番學帶了,知唔知係咪一定要今日交呀?


原帖由 clarachel 於 08-10-22 23:42 發表
係要做風車呀!囡囡都係今日返到課室先同我講,已經有小朋友做了並交回,而老師亦話這幾天也有提小朋友做的,但囡囡都唔記得同我講,可能今日老師再提她們,所以今日放學後叫我同佢做風車了!另外,仲話要將一張bb相貼在不用 ...

Sorry,是不需要帶bb相的,可能囡囡聽了其他東西再幼想出來的,不過老師都照收了及即刻比咗粒星比佢.

另外,妳們的小朋友有沒有說要做書本最後那頁,用樹葉做的小手功?今日看到在廁所外的壁報板貼了很多那些樹葉勞作,做得很漂亮的,但我囡囡都無講過要做,不過就算有都唔會做得咁靚而貼堂呢!

原帖由 boygirl 於 08-10-23 07:58 發表
尋晚我個女臨睡覺前先同我講話要做風車,攪到我漏夜要幫佢做,但又搵唔到適合的紙做,而家做在出來係一個唔郁的風車,但都無計,因為佢話今日要交啦,其他同學仔都交左!但係佢無話要做本書入邊個兩頁,都無話要貼BB相呀!但係而家我又 ...

唔緊要啦!係呢,你地明天會唔會同佢地穿特別的衫仔呀!我而家都伸諗梗,其他班有D媽咪都會化個靚妝番去呀!
原帖由 clarachel 於 08-10-23 23:54 發表
Sorry,是不需要帶bb相的,可能囡囡聽了其他東西再幼想出來的,不過老師都照收了及即刻比咗粒星比佢.

另外,妳們的小朋友有沒有說要做書本最後那頁,用樹葉做的小手功?今日看到在廁所外的壁報板貼了很多那些樹葉勞作,做 ...

子瑜媽媽,

很久不見了,我們每天返學去洗手間時,都會見到子瑜,這一兩個星期和她熟咗,佢每次都會等埋rachel一齊返課室,而我多數同囡囡在課室外坐一會才入去的,她也會企定定等,所以我經常會同佢傾吓計,佢好可愛同好醒目呢!

各位媽媽,Rachel媽媽
  近日無留言係因要處理新、舊姐姐問題.例如家務,子瑜心理等,原來都好煩。希望快D熟習啦!
  Rachel媽.子瑜在家中係一個不折不拘的惡霸,天堂:loveliness: 與地獄都係由她控制。家長曰比老師話唔專心,上堂傾偈等 。起初做工課二十分鐘,現在都計唔度。老師上堂講要什麼,帶什麼一次都無自己講,昨天我才知道要造風車,唉!都唔知做還是不做。

有無家長打咗流感針呀?

有邊間私家診所介紹?

子瑜媽咪,
原來你都係處理梗工人的事,你講得對!這件事實在煩得很!我由九月開始就已經攪梗工人辭職,請新工人又溝通唔到的問題,而家都仲要繼續請新工人,總之一「hot」眼淚!而家到年尾都唔知點算!

原帖由 EunisWong 於 08-11-3 00:24 發表
各位媽媽,Rachel媽媽
  近日無留言係因要處理新、舊姐姐問題.例如家務,子瑜心理等,原來都好煩。希望快D熟習啦!
  Rachel媽.子瑜在家中係一個不折不拘的惡霸,天堂:loveliness: 與地獄都係由她控制。家長曰比老師 ...

[quote]原帖由 clarachel 於 08-10-31 15:15 發表
Rachel媽媽,

你好, 子瑜今早一起身, 在我耳邊說: Rachel媽媽昨日同我講話, 我問她說什麼, 她笑笑口. 隨即走了出廳.
子瑜很喜歡你及Rachel.

子瑜mama,
Angela

我其實早在九月時,我已經幫對仔女打左啦!當時還沒有打針津貼呀!
原帖由 BB927 於 08-11-4 00:25 發表
有無家長打咗流感針呀?

有邊間私家診所介紹?

天氣涼左好多,你地有冇比小朋友曹冬季呀?我今日都比左囡囡著,因為近排流感又來了,所以大家都要小心呀!Take Care of Everyone!

My girl told me that they have some sort of tests / assessment conducted this week : Maths on Wednesday, Chinese yesterday and probably English today ......

Assessment tests on the kids were all finished yesterday, that's why they did not have homework yesterday.  They did General Knowledge and Numbers on Tuesday, English on Wed. and Chinese yesterday.

原帖由 chanlkj 於 08-11-14 11:51 發表
My girl told me that they have some sort of tests / assessment conducted this week : Maths on Wednesday, Chinese yesterday and probably English today ......
‹ 上一主題|下一主題