用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請分享下48網 派榜結果
樓主: AnnetteWong
go

請分享下48網 派榜結果 [複製鏈接]

果種興奮, 我完全明白呀...

當我收到面試通知時已經有啲失措, 面試之後過咗幾日''漫長的等待'', 果種等待好似回復初戀既時候咁, 真係''苦澀''又''期待''...

收到取錄通知時, 我簡直不能置信, 開心過自己升職加人工...

原帖由 BebeeYY 於 11-7-1 00:46 發表
唸起上年叩門既經歷...真係好痛苦...叩左好多間都無著落...見人地開開心心去註冊, 去買野預備昇小一...我就做咩野都無心情~  到第一間牛基通知收阿女...簡直開心c...因為起碼吾駛讀個間國際學校(楊仲明)~~ ...

BebeeYY,
還記得我嗎?知道你的女兒在官秀讀得開心,我也很高興.

去年我的兒子幸運的派獲第一志願,亦僥倖的叩門成功,最終我選擇了叩門的那一間,一間與兒子性格相違背的學校.這一年來對我和兒子都是惡夢,每天與他爭吵,現在很想轉校,卻尚未成功.

原帖由 keroppi925 於 11-6-30 23:10 發表
我自己都係咁唸,仲好過離不開樂善堂。我個是女女,但我冇唸過讀女校,D朋友多數都say no

我格離屋個小朋友就讀聖安當一年級,有日佢家長和我交談,(因她女兒大我女一年)之前也同讀同一間幼稚園,當她知道我第一志願是油基法後,就一直話唔好,話聖安當好,我見我格離屋個小朋友話讀得好開心,所以,以為唔錯,我自己都有叩聖安當,但,基法收左我女,所以我無去IN
http://farm4.static.flickr.com/3155/2300011999_9d450d6aaa.jpg?v=0

大家好, 多謝你地既分享呀 !!!

出年輪到我個囡, 真係好緊張好擔心 !

回復 34# BebeeYY 的帖子

請問係計2位加減2位OR2位加減1位數呢? 如2位對2位真係好深喎

原帖由 水杯 於 11-6-28 17:05 發表
我派了30志願"閔僑",德田李學 兆強小學 18志願,我女叩門德田李兆強,14號通知錄取了,德田李兆強小學真不錯,佢真是考小朋友實力. 好感恩,各位媽咪加油,希望在明天 ! ...

請問你填德田係18志願?

回復 62# wkwok01 的帖子

去年我的兒子幸運的派獲第一志願,亦僥倖的叩門成功,最終我選擇了叩門的那一間,一間與兒子性格相違背的學校.這一年來對我和兒子都是惡夢,每天與他爭吵,現在很想轉校,卻尚未成功.

可否講你叩門係邊間?太谷所以想轉校?

多謝你的分享,本身我都叩埋基法,但基法考試時間撞左平田李兆強,我怕遲到印象唔好,所以放棄左基法。今日應收到李兆強封信,唔知結果會係點呢?
原帖由 acomcom88 於 11-7-2 01:19 發表

我格離屋個小朋友就讀聖安當一年級,有日佢家長和我交談,(因她女兒大我女一年)之前也同讀同一間幼稚園,當她知道我第一志願是油基法後,就一直話唔好,話聖安當好,我見我格離屋個小朋友話讀得好開心,所以,以為唔錯,我 ...

我已收到平田李兆強信,肥佬左

點解德田李兆強仲未収到?

你唔係決定咗基顯嗎?

平田李兆強同基法是同一日面試, 因為同一日我又考基顯, 最後, 李兆強果度我遲咗半個鐘至到... 囡囡面試五分鐘就出 咗嚟, 我以為一定衰咗, 但是, 在13號收到李兆強電話有2nd In...

我4號會去註冊嘞, 咁就準備同囡囡買定小一要既野, 跟住好好享受埋呢個幼兒成長期最後一次輕鬆既暑假...

原帖由 tommysimmy 於 11-7-2 20:29 發表

原帖由 tommysimmy 於 11-7-2 20:29 發表

德田唔係講左話收唔到電話=肥佬嗎?
我個仔衰左呀..所以我唯有接受現實..不過可能咁樣會好D..如果唔係..我驚到時佢入左兆強..谷得太行我會發癲 =="

請問你係德田李兆強定平田李兆強,點解你有2in既同埋你面試時5分鐘就出返黎既,因為我面試當天家長在禮堂等,小朋友夠人數就安排上去面試,同你所講完全唔同,請問你放第幾志願呢!我今天還未收到信,我諗都冇望了。你小朋友讀什麼幼稚園呢?
原帖由 akina_yeung 於 11-7-2 21:20 發表
你唔係決定咗基顯嗎?

平田李兆強同基法是同一日面試, 因為同一日我又考基顯, 最後, 李兆強果度我遲咗半個鐘至到... 囡囡面試五分鐘就出 咗嚟, 我以為一定衰咗, 但是, 在13號收到李兆強電話有2nd In...

我4號會去 ...

回復 13# BebeeYY 的帖子

你既心情我完完全全體會到,就好似我而家咁入左聖安當(雖然唔係自己頭三甲),但總好過留係楊仲明。如果冇學校收,我女女今年一定辛苦X1000

尋晚收到信, 仔仔入到聖馬太, 我開心到差d喊左出黎, 等左半個月waiting, 終於等到好結果

我見平田果間,因為我遲到半小時,一入去老師就叫咗囡囡上二樓,我條氣都未回佢就落咗嚟。。。我都覺得自已衰咗,問返囡囡,老師問咗佢兩條問題就叫佢走咯~

跟住13號就打電話嚟叫我2nd in。

原帖由 akina_yeung 於 11-7-3 08:26 發表
我見平田果間,因為我遲到半小時,一入去老師就叫咗囡囡上二樓,我條氣都未回佢就落咗嚟。。。我都覺得自已衰咗,問返囡囡,老師問咗佢兩條問題就叫佢走咯~

跟住13號就打電話嚟叫我2nd in。 ...

聽講今年平田無咁多人叩..好似走哂去德田兆強同基顯..

原帖由 carnationBB 於 11-7-3 10:12 發表
where is it?

聖馬太係秀茂坪架!

Wkwok01,
妳兒子是否讀徳田李兆強?
原帖由 wkwok01 於 11-7-1 23:58 發表
BebeeYY,
還記得我嗎?知道你的女兒在官秀讀得開心,我也很高興.

去年我的兒子幸運的派獲第一志願,亦僥倖的叩門成功,最終我選擇了叩門的那一間,一間與兒子性格相違背的學校.這一年來對我和兒子都是惡夢,每天與他爭吵, ...
‹ 上一主題|下一主題