用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請分享下48網 派榜結果
go

請分享下48網 派榜結果 [複製鏈接]

請分享下48網 派榜結果
   0    0    0    0

派咗去25志願,觀塘樂華村樂善堂楊仲明小學。

派咗去4志願, 油塘陳呂重德紀念學校

想問問大家排位點排....結果又係點??

回覆 2# kochiman2004 的文章

咁你頭3志願係邊間呀?

回覆 4# amanda_lee1996 的文章

同妳一樣,第4,陳呂重德!有冇人知間學校好唔好?

原帖由 AnnetteWong 於 11-6-10 17:10 發表
咁你頭3志願係邊間呀?

NET 48
1. 聖馬太
2. 基顯
3. 官塘官立
填足30間小學,結果第25意願:『樂善堂揚仲明小學』! 我已問過很多“科林”,應該無人抽獎差過第25意願 ...

回復 7# lsy9255 的帖子

我個幼稚園校長話宜家學校好好, 不過同學仔媽咪話入到尖子班派既中學就好好, 唔係尖子班就唔知啦, 我第一志願(基顯), 第二志願(基法), 第三志願(觀塘官立), 第四志願就係宜家派果間陳呂重德

原帖由 kochiman2004 於 11-6-10 22:22 發表

NET 48
1. 聖馬太
2. 基顯
3. 官塘官立
填足30間小學,結果第25意願:『樂善堂揚仲明小學』! 我已問過很多“科林”,應該無人抽獎差過第25意願 ...

我阿仔有兩個同都派咗樂善堂揚仲明小學, 一個11志願, 一個20幾志願, 不過佢哋都會去叫門, 唔想讀宜間, 佢哋講果到有三間學校, 最差就係佢哋果間

我個細仔因哥哥讀緊聖安當, 唔敢去博, 自行分配學位階段時, 已被取錄. 覺得先攞左個位再去扣門比較穩陣, 免得重轁2年前覆轍, 大抽獎又被派去果間楊仲明......

當年心情極度失落, 諗起都怕怕.......

今日同個細去左李兆強(德田)Interview, 家長只在課室外等候, 約15分鐘左右就出返來, 考成點? 唔係好清楚, 個仔唔多講, 淨係話老師問左佢好多加數, 一條減數, 英文就問顏色......佢除左Black, White答唔到, 其他全部都識晒.

聽朝9AM仲要去基法, 11AM去平田李兆強, 藍循/ 基顯就要等通知, 可能見到冇得見......

以上是但一間收佢, 我都一定轉過去, 希望大仔做唔到既, 細仔做到la.

原帖由 AnnetteWong 於 11-6-10 13:34 發表
請分享下48網 派榜結果

請問係邊間基樂呀?好似得兩間,一間牛頭角,一間九龍灣?
,你朋友派到的是那間?

原帖由 tedghost 於 11-6-10 17:22 發表
我有4個friend
3個派1st 樂華天主教/基樂/藍循
1個派10th 佑華(佢1st樂華天主教, 2rd 基樂)

原帖由 hkflyboy 於 11-6-11 00:05 發表
我個細仔因哥哥讀緊聖安當, 唔敢去博, 自行分配學位階段時, 已被取錄. 覺得先攞左個位再去扣門比較穩陣, 免得重轁2年前覆轍, 大抽獎又被派去果間楊仲明......

當年心情極度失落, 諗起都怕怕.......

今日同個細去左 ...

早幾日去藍循聽簡介會, 佢校長講明要第1同第2輪都填佢地第1志願先獲叩門機會.

原帖由 amanda_lee1996 於 11-6-10 22:32 發表

我阿仔有兩個同都派咗樂善堂揚仲明小學, 一個11志願, 一個20幾志願, 不過佢哋都會去叫門, 唔想讀宜間, 佢哋講果到有三間學校, 最差就係佢哋果間

呢間真係派到都喊3聲:;pppp:

原帖由 麥兜媽 於 11-6-11 09:07 發表

呢間真係派到都喊3聲:;pppp:

呢間學校全校都唔過二十班, 同學仔媽咪話尋日(10/6)已經要買書, 買校服, 交雜費啦, 如果好既學校都唔需要咁早買定哂啲野

其實玩埋呢次, 我應該唔使再玩D咁荒謬ge抽獎遊戲, 藍循亦非我所想的, 若今次細仔都係冇任何回音, 就證明閣下所講係事實......

聽講基顯亦都係用同樣方式去睇有冇得In, 咁ge玩法真係咪公平呢?

原帖由 cwclsh 於 11-6-11 03:15 發表

早幾日去藍循聽簡介會, 佢校長講明要第1同第2輪都填佢地第1志願先獲叩門機會.

回復 6# hkflyboy 的帖子

我囡囡今朝到去基法考試, 佢出黎返份工作紙好難。
我諗我都係摺理心水讀陳呂重德吧

我個細仔今朝都考完,佢話好多英文唔識,最後見到得11分 , 20分為滿分。應該打定輸數!

好彩後尾到李兆強(平田), 佢話一入去, 老師就叫佢拼圖, 佢好快砌好, 用左8秒完成, 再問佢"big blue dog" , 叫佢係圖片中指出隻藍色大狗,之後就問佢哥哥讀緊邊間學校, 似乎佢全部識答, 仲覺得老師對佢印象好好, 有D機會掛?

原帖由 lsy9255 於 11-6-11 11:29 發表
我囡囡今朝到去基法考試, 佢出黎返份工作紙好難。
我諗我都係摺理心水讀陳呂重德吧

點解可以睇到分數11/20,我都想知阿女有幾多分!

今朝我個囡都考完基法, 點可以睇到幾多分?
阿囡都係派左去陳呂重德, 佢話中英數各有一條唔識, 睇黎都係唔得架喇...
‹ 上一主題|下一主題