用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 想問下葉氏兒童合唱團的意見?
樓主: kae
go

想問下葉氏兒童合唱團的意見? [複製鏈接]

Re: 想問下葉氏兒童合唱團的意見?

晴晴_媽媽, 老實講,康怡d老師就真係.........(你明啦....)

boomui:
另外想問妳, CPS有冇分level? 如果同一班大家join o既時間唔同, 點考試? 考試形式係點o架?
如果我個仔插班, 會唔會上堂唔知做乜, 更加難投入o架?
另外請問妳知唔知通利三歲班教o既o野同唔同妳o地o架?

HeiHeiMa,CPS都有分level架,所以你每期開始時入會好d
插班問題不大,因老師每堂都會溫返d野既

boomui,

Thanks for your answer!

boomui 寫道:
晴晴_媽媽, 老實講,康怡d老師就真係.........(你明啦....)

thx boomui! 明la!  我住近果頭, 唔知有無d 好ge 班/學校可以介紹下呢? thx!  
晴晴媽媽

IYYY,唔使客氣

晴晴_媽媽,唔好意思呀...
我唔熟o個頭呀...sorry

boomui,

請問可否告知佐敦區的地址和电話,因我查不到,如不便在此公開,煩請PM給我,謝謝!

jordan centre: 23170681
1/F, Wah Chi Mansion, 292, Temple street., Jordan

boomui, thx anyway!  
晴晴媽媽

boomui:
唔好意思, 仲有少少唔明!
咁請問總共分幾多個level? 幾耐學晒?
如果我四月開始join, 咁咪同原本讀開果班小朋友一齊, 會唔會學o既o野有差異呢?

boomui 寫道:
HeiHeiMa,CPS都有分level架,所以你每期開始時入會好d
插班問題不大,因老師每堂都會溫返d野既

boomui, thank you so much.

HeiHeiMa,
1)咁請問總共分幾多個level?
共有8個level,(lower1-4, upper 1-4)

2)幾耐學晒?
3個月一期(12堂)

3)學o既o野有差異呢?
要睇你個小朋友幾歲黎,
細d會入lower班,大d就入upper班
冇錯,如你4月入讀會同原本班小朋友一齊,
但當中都有小朋友同你個仔仔/女女同一level,
而且會複式教學,又有兩個老師,
當學五線譜,節奏等樂理會分組架!

8899,
you're welcome!

boomui:
好多謝妳o既解答!
如妳所講, 一期已經學晒8個Level, 咁第二期繼續讀的話, 會唔會又係重複所教過o既o野呢? 讀到幾時先可以再升級? 應該升乜o野班?
真係唔好意思, 咁多問題!

HeiHeiMa,
係一期學一個level呀!....

boomui:
Oh, sorry! 誤會o左妳意思o添! Thank a lot!

唔好客氣!

marcusBma,

Teacher Sam at Kln tong centre, he is good or not, any comments? thanks

bebe_c, 我同sam哥哥都有在ascot教,
佢教得好好架!
‹ 上一主題|下一主題