用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2010 K2 大召集
樓主: carfoon
go

創價 2010 K2 大召集 [複製鏈接]

放完長假期希望各位小朋友收拾心情,唔好乜都唔記得哂啦!
原帖由 carfoon 於 10-12-22 16:51 發表
我都祝大家冬至快樂~!聖誕快樂~!新年進步~! 大人小朋友都健康快樂~ 小朋友就聽教聽話, 聰明伶俐~!

大家好,就快要揾學校啦,你地開始未呀。

醒目開學勳章

hello,
好耐冇入黎哩邊呀,我係下低二既黎樂澄媽咪(haley),原來有好多第2組同學仔係度~

haley唔駛煩小學喇,因為我比佢讀津校,岩岩攪掂左家姐,haley跟住就得喇!

你好natalielin, 我係心悠媽咪呀,家姐派咗邊間呀,你就好啦唔使煩,我而家仲諗緊揀邊間自行收生嘅學校呀。

醒目開學勳章

原帖由 tolulu 於 11-6-20 16:48 發表
你好natalielin, 我係心悠媽咪呀,家姐派咗邊間呀,你就好啦唔使煩,我而家仲諗緊揀邊間自行收生嘅學校呀。

心悠媽,

我都係岩岩煩完咋,家姐派得唔好呀,派左第15位呀,我地叩門成功入返第一志願,40網既荔枝角天主教小學

你會唔會考私小先?如果會,可以博下d心儀學校,如果唔會,會揀返區內既,你要留意下邊間學校要自行都揀佢,先有得叩門,因為萬一好似我咁唔好彩派得差,叩門就睇你排位,好多學校都會睇架!

不過我只叩返區內既學校,我叩左4間,4間都收左,創價小朋友都幾受歡迎呀!

natalielin,
我都會考私小,如果真係冇一間收的話,就會揀番區內學校。不過自行仲諗緊會唔會跨區。你係唔係搬咗去荔枝角啦,所以你都係同一區冇跨區自行呀。

醒目開學勳章

原帖由 tolulu 於 11-6-22 10:09 發表
natalielin,
我都會考私小,如果真係冇一間收的話,就會揀番區內學校。不過自行仲諗緊會唔會跨區。你係唔係搬咗去荔枝角啦,所以你都係同一區冇跨區自行呀。 ...

心悠媽,

你都會考私校,應該唔會冇學校收掛,我見好多同學仔都考到架,你有幾多分先,同埋跨區想揀邊間學校,睇下有冇機會先,如果冇咩機會,你就要考慮喇,因為如果自行加統一甲乙都揀同一間學校,叩門收你機會大d架~

natalielin,
我得15分,所以要諗清楚D先。

你好!想問下你in創價插班時,老師有問你為何轉校嗎?我亦想知你為何轉呢間學校,THX~
原帖由 Pekya 於 10-8-9 19:57 發表
大家好, 好開心加入創價這個大家庭,
我個女彤彤將會插班升讀 K2 下午第二組

請多多指教
‹ 上一主題|下一主題