用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 2
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站--Part 2 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享?-Part 2

唔係喎,內聯網都無喎,唔通MK同TKO有分別?

跳跳虎 寫道:
印第安公主,
呢張通告係上內聯網收架,唔好怪小公主啦  

跳跳虎 寫道:
淡然,
你小朋友係咪9月讀優才?到時好開心架喇!

係呀,囡囡會返旺角 我地已經好期待,我會將你地講既學校生活轉告囡囡,佢聽到都好開心,成日想快d去優才返學!

印第安公主,
通告編號06-354,我剛再睇係發給G1-G6,無寫M1A & M1B,可能MK唔同

淡然,
你小朋友好期待新學校就好喇

跳跳虎 寫道:
淡然,
你小朋友好期待新學校就好喇

看來幼稚園畢業她也不會感到不捨 貪新忘舊

今天發現她下排兩隻門牙鬆了,令我想起她的朋友仔...

她的朋友仔潼潼,上年是居於我們屋苑的,上年這時候也是掉了門牙.潼潼的父母為了心儀優才,特地搬到將軍澳,本來也是on waiting list,最後入了優才,今年在將軍澳唸G1.很久沒見過潼潼了,因為潼潼,我們才知道優才,因為好奇優才有什麼吸引而在網上research, 再因而令我和外子都心儀優才,致今天囡囡有幸入了優才. 囡囡期待有機會再見到潼潼,也許會在學校活動碰面,也許g4就可以在將軍澳見面了

過去一年都有幾次機會 TKO 同 MK 一齊搞活動, 例如去錦田BBQ, X'mas party, 陸運會, 烏溪沙宿營 (唔記得仲有無), 都好多機會同 TKO 的同學認識.  如果參加童軍, 每個Sat都去TKO集會.

還有上學期到音樂農莊的戶外學習,黎緊下學期呢次的戶外學習唔知會唔會一齊呢?

軍魁星 寫道:
過去一年都有幾次機會 TKO 同 MK 一齊搞活動, 例如去錦田BBQ, X'mas party, 陸運會, 烏溪沙宿營 (唔記得仲有無), 都好多機會同 TKO 的同學認識.  如果參加童軍, 每個Sat都去TKO集會.

跳跳虎 寫道:
7月份校車費係咪唔使交?9月份學費要現在交定嗎?

校車費自動轉帳,都唔記得要比幾多個月. 黎緊9月的校車已要填表,不過無跟自動轉帳表格喎. 唔通小公主又...

9月份學費都無提,亦無叫填留位意向,我估都無乜人退學.     

我都無校車自動轉賬表格.  同埋個通告的路線係咪印錯左, 唔過海果條線叫左"港島快線" (好似係咁上下), 過海果條叫"九龍快線".  我揀左$750果部.

印第安公主 寫道:
虎:

我地無收過任何關於試後的活動喎,唔通小公主又放左係某某同學到?上兩星期派的英文考試範圍都無影無蹤...     

我個仔本常識書都去左另外一個同學屋企, 好彩佢媽咪打電話來話我地知, 如果唔係真係唔知去邊度搵.

今朝我將份校車form+支票比

軍生,
軍仔唔係有你親自接送咩?點解9要搭校車?

印第安公主,
車費已經減

我搬出九龍就係貪佢有校車, 已經接送左二百幾日喇, 乜都夠, 以後我解放喇.

各位優才o既家長,

你o地好!!  
因我囝囝就o黎要interview, 所以想問一問各位... 面試o既
形式係點o既呢? 大慨會問o的咩問題呢!? 佢o地係會用o的
咩語言問o架!?

好緊張呀!!     

野野芄
耶和華所賜的福、使人富足、並不 加上憂慮 。 箴言10:22

我女都好快要interview, 題目年年唔同, 以前係要分開小朋友還小朋友in, 家長還家長in.

祝大家都順順利利!

軍生,
原來你搬了出九龍,哪一區?

藍田區, 返學校車最遲上車, 放學第一站落車果度.

軍生,
咁正?最遲上車及最早落車,仲方便將來升G4返TKO校舍

每日早上有一部專線大巴由我果個屋苑不停站直到GT TKO. 同搭的士差唔多. 一樣咁方便.
‹ 上一主題|下一主題