用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM 2010-11 K1 PM 家長閒談
樓主: 得巴
go

KM 2010-11 K1 PM 家長閒談 [複製鏈接]

原帖由 Littlehimhim 於 10-10-10 08:48 發表
你地家長義工團會去邊幾日呢?

今年無份做家長義工團了! 因為今年太多人報名,校方要抽籤,上星期五收到學校回條話暫'未'列入家長義工團名單,妳地邊個有份呀!

O....原來抽籤的, 我有份啊~

醒目開學勳章

Me 2 ar....  Mrs_U, 到時見..
我以為人人有份....

原帖由 Mrs_U 於 10-10-14 08:28 發表
O....原來抽籤的, 我有份啊~

醒目開學勳章

大家小心身體.... 近排天氣忽冷忽熱, 好易中招.  
我屋企有2個小頑皮, 更加要小心.

Halloween未知扮咩...仲諗梗.  

原帖由 得巴 於 10-10-12 14:17 發表
各位好呀,呢排公司好忙,好耐都無上黎呀。阿仔上星期病左2日,所以呢兩日既功課特別多,要做埋上星期個份。

大家halloween會幫小朋友扮咩呀? 我上個月已經買定左套超人衫啦! ...

原來今年家長義工要抽籤呀? 我有得做呀,今年要做四次先有表揚狀,我都揀左4次。希望今年可以做到室內啦。

大家揀左咩呀? 花市係must啦,我揀左2個11月interview day, 1次3月interview day。佢地通常會安排番同班既家長一齊做。

原帖由 babellt 於 10-10-14 09:09 發表
大家小心身體.... 近排天氣忽冷忽熱, 好易中招.  
我屋企有2個小頑皮, 更加要小心.

Halloween未知扮咩...仲諗梗.  

係呀,我自己都病左兩個月,咳屎人。

舊年halloween好遲先去搵衫,好多靚既都無。所以今年一早買定,阿仔好緊張halloween呀,成日問我到halloween未。

原帖由 得巴 於 10-10-14 10:05 發表

係呀,我自己都病左兩個月,咳屎人。

舊年halloween好遲先去搵衫,好多靚既都無。所以今年一早買定,阿仔好緊張halloween呀,成日問我到halloween未。 ...

係呀,我大細(我及囝囝)都中招,慘仲未好!

醒目開學勳章

原帖由 得巴 於 10-10-14 10:00 發表
原來今年家長義工要抽籤呀? 我有得做呀,今年要做四次先有表揚狀,我都揀左4次。希望今年可以做到室內啦。

大家揀左咩呀? 花市係must啦,我揀左2個11月interview day, 1次3月interview day。佢地通常會安排番同班既家長一 ...

點解我未收到通知o既?  等我聽日問下學校先.

Dorisdoris,

我想問下你仔仔係咪叫ng man hin?因為我女女有日話ng man hin病病, 發燒無返學呀!

上星期ching ching都病左, 三日無返學, 可能聽日都返唔到....

大家take care, 近來好多人病.

原帖由 Mrs_U 於 10-10-17 22:40 發表
Dorisdoris,

我想問下你仔仔係咪叫ng man hin?因為我女女有日話ng man hin病病, 發燒無返學呀!

上星期ching ching都病左, 三日無返學, 可能聽日都返唔到....

大家take care, 近來好多人病. ...

唔係呀!叫Wang Hong 呀!

今早Hong hong 仲病緊,可能昨天BBQ玩得太開心,昨天同N1BP同學仔敍會,我和Hugo都病,但都好想去見吓同學仔及老師,所以身體好些就去咗BBQ,可惜最後老師無黎,昨天Hugo玩到我以為佢忘記咗好想見老師,點之佢一上車就問我老師啦?老師去咗邊???  不過昨日真的玩得好開心,期待吓次12月 Christmas呀!!!

醒目開學勳章

Mrs U,
晴晴好返未? 我嗰女都有同我講, 晴晴病左..

祝早日康復.

尋日個個小朋友都玩得好開心~都忘記咗"老師"
christmas等我諗吓攪個indoor活動~
你同hugo都要休息吓啦~

原帖由 Dorisdoris 於 10-10-18 09:07 發表

唔係呀!叫Wang Hong 呀!

今早Hong hong 仲病緊,可能昨天BBQ玩得太開心,昨天同N1BP同學仔敍會,我和Hugo都病,但都好想去見吓同學仔及老師,所以身體好些就去咗BBQ,可惜最後老師無黎,昨天Hugo玩到我以為佢忘記咗好想 ...

尋日雖然路程遠咗D, 但Ian玩得開心, 所以尋晚都肯早瞓.

多謝Ashly媽及其他家長的安排. 期望下次聚會.

都唔少小朋友和大人病咗. 希望大家早日康復.

大小朋友都吃多些奇異果, 增加扺抗力.

醒目開學勳章

yes.. 我個女9:30pm就訓左啦..
我問佢下次重去唔去?? 估下佢點答.....
"唔去嘞....玩到我好攰..... "

cee,
謝謝你載了我們一程.  thanks so much.
下次我地可以相約一起飲茶...

原帖由 littlepig 於 10-10-18 11:23 發表
尋日雖然路程遠咗D, 但Ian玩得開心, 所以尋晚都肯早瞓.

多謝Ashly媽及其他家長的安排. 期望下次聚會.

聽到你地玩得好開心,下次可唔可以預埋晴晴, 佢都係B班o架, 不過係K1BP.   

原帖由 ashly11280 於 10-10-18 09:50 發表
尋日個個小朋友都玩得好開心~都忘記咗"老師"
christmas等我諗吓攪個indoor活動~
你同hugo都要休息吓啦~

託賴, 晴晴琴日返學了!不過瘦了成個碼......心痛!
YAU YAU媽, 你有無facebook?想同你share返上次張相.

原帖由 babellt 於 10-10-18 09:16 發表
Mrs U,
晴晴好返未? 我嗰女都有同我講, 晴晴病左..

祝早日康復.

原帖由 Mrs_U 於 10-10-19 12:18 發表
託賴, 晴晴琴日返學了!不過瘦了成個碼......心痛!
YAU YAU媽, 你有無facebook?想同你share返上次張相.

Thanks 子澄媽.....

到晴晴琴日返學了,我Hugo無返兩日學了,佢Monday放學回家就發燒,即刻同佢去看E生,現在好些,預計明天可能返學...

[quote]原帖由 babellt 於 10-10-18 12:00 發表
yes.. 我個女9:30pm就訓左啦..
我問佢下次重去唔去?? 估下佢點答.....
"唔去嘞....玩到我好攰..... "

我囝囝仲話下次去呀,佢睇video好開心呀,仲成日指住話給我知e個heidi,下一個video又指住e個heidi...下一個又係咁講,我相信佢同Heidi是好好的朋友仔....

問下大家評估內容"故事書"要考什麼???
‹ 上一主題|下一主題