用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 馬鞍山靈糧vs禧年
樓主: daphane
go

馬鞍山靈糧vs禧年 [複製鏈接]

Re: 馬鞍山靈糧vs禧年

朱古力,

無錯禧年小學對面馬路有兩間補習,我聽同學仔媽媽講,補開個間好好的,但我不知道2間邊一間.好有心機和耐性,好似話2母女教的,而且多數都是禧年的學生.有的是主風學生.好快full晒.

klyie,朱古力,

好多謝你們的回應呀! 唔知你地介唔介意pm你們所說的補習社名稱給我知道呢? 好等我可以多d時間搜集資料呀!
另外,如果日後有事想請教唔知可唔可以呢?  謝謝!

囡囡媽
囡囡媽

唔好意思,
我想問以下是2004-2006年度既派位,咁04-06年係咪應該有兩界學生?或是怎樣計算?

[quote]
天瑜 寫道:

事實是在mos ling liang ps 讀得好, 正常都會轉出去大圍哪些比較派位好的小學就讀.

good luck!

以下是禧年小學的升中概況, 成績不錯!

2004-2006年度中學學位分配學生獲派志願表

中學名稱 獲派人數
#240  聖羅撒書院  1
#448  浸信會呂明才中學 1
#459  沙田蘇浙公學  7
#445  宣道會鄭榮之中學  5
#547  德信中學  3
#460  天主教郭得勝中學 4
#467  五旬節林漢光中學  4
#471  沙田培英中學 8
#472  聖公會林裘謀中學  11
#473  聖公會曾肇添中學  8
#475  沙田循道衛理中學  1
#474  沙田官立中學  2
#  體藝中學  1
#  林大輝中學  2
#  浸會大學附屬黃錦輝中學  1
#  協恩中學  2
#  培基書院 1
451  青年會書院 7
452  潮州會館中學 2
453  基督書院 1
462  樂善堂楊葛小琳中學 2
463  馬鞍山聖約瑟中學 3
464  馬安山崇真中學 16
468  保良局朱敬文中學 1
469  保良局胡忠中學 6
478  崇蘭中學 1
479  東華三院馮黃?亭中學 1
480  東華三院黃?翎中學 6
481  邱金元中學 2
482  馮堯敬紀念中學 6
483  台山商會中學 1
484  曾壁山中學 4

有#者中學為以英語作教學語言的中學,本年度共有62名學生獲派英文中學

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

囡囡媽,

我要返屋企先覆到你呀!因為無資料係身.
日後有問題大家傾下啦!無所謂,可能我都有事要請教你都唔定呢?

囡囡媽 寫道:
klyie,朱古力,

好多謝你們的回應呀! 唔知你地介唔介意pm你們所說的補習社名稱給我知道呢? 好等我可以多d時間搜集資料呀!
另外,如果日後有事想請教唔知可唔可以呢?  謝謝!

囡囡媽

qkhui,
其實沙田有好多間小學都唔錯的,只是要看看自己的小朋友能唔能夠應付到.不用太膽心,小一大多數小朋友都會應付到的.
囡囡媽,
我問左同學仔媽媽pm比妳,有問題妳可pm比我.

klyie

klyie,

你PM埋比我呀!等我睇下係咪同一間,thanks!

朱古力, 囡囡媽 :

已pm比妳地 la.

klyie,

唔該晒你         

klyie 寫道:
  朱古力, 囡囡媽 :

已pm比妳地 la.

hello ehksn,
my daughter study P.1 at Hay Nien in 2007 Sept.

2001Anson,

Hi∼我囝囝都係讀禧年呀!請多多指教.

2001Anson 寫道:
hello ehksn,
my daughter study P.1 at Hay Nien in 2007 Sept.

Hello 2001Anson,

Ling Liang has received my son for P1. I am still consider which school is better for him. May be make a table for comparision. Do you know which school better or any suggestion? Thanks!

hihi chocolate,
see u 25/Aug at Hay Nien.    

hihi ehksn,
i like Hay Nien School & teacher.
i choice Hay Nien.    
‹ 上一主題|下一主題