用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 港島東區有邊間幼兒園有playgroup比2歲以下小朋友join? ...
go

港島東區有邊間幼兒園有playgroup比2歲以下小朋友join? [複製鏈接]

港島東區有邊間幼兒園有playgroup比2歲以下小朋友join?

有無媽咪知道港島東區有邊間幼兒園有playgroup比2歲以下小朋友join?  例如victoria 咁, 佢有offer一星期幾日既playgroup.

Thanks!

Re: 港島東區有邊間幼兒園有playgroup比2歲以下小朋友join?

有呀 ^^
北角衛理堂幼樂坊
Tel : 25787913 馮主任
以笑臉迎接每一天 , 以信心去對抗逆境  ^0^
一個人的快樂 , 不是因為他/她擁有得多 , 而是因為他/她計較得少 ^0^
因為愛,學會珍惜.因為愛,學會不捨.因為愛,你要學會放下.
每個人都有一顆慈悲心,視乎你有沒有好好運用它. 慈=施予別人快樂, 悲=拔走別人痛苦.

Re: 港島東區有邊間幼兒園有playgroup比2歲以下小朋友join?

多謝哂, 我都想打電話查詢下.

多謝哂, 我都想打電話查詢下.

唔駛客氣 ^^
馮主任好好人 , 好有愛心架  ^^
以笑臉迎接每一天 , 以信心去對抗逆境  ^0^
一個人的快樂 , 不是因為他/她擁有得多 , 而是因為他/她計較得少 ^0^
因為愛,學會珍惜.因為愛,學會不捨.因為愛,你要學會放下.
每個人都有一顆慈悲心,視乎你有沒有好好運用它. 慈=施予別人快樂, 悲=拔走別人痛苦.

有呀, 我個囝囝就緊北角明慧(北角地鐵站後面近書局街), 返緊第6堂, Total 1個course 有8堂, 每堂每course 學既都唔同, 每逢星期六9:30am ~ 11:30am!
:-D  :-)  :roll:  ;-)

thanks hinhinandy & elflee,
我會打去問下詳情.  我想知一班有幾多個小朋友呢?  你覺得小朋友有無進步?

其他mame, 仲有無好介紹呢?

victoria係中英混合的,好多班,通常要waiting 先有位

衛理堂係純中文,馮主任好好

原文章由 podi 於 07-6-22 16:17 發表
有無媽咪知道港島東區有邊間幼兒園有playgroup比2歲以下小朋友join?  例如victoria 咁, 佢有offer一星期幾日既playgroup.

Thanks!

細女一歲時(今年1、2月)已開始幫佢報名衛理堂幼樂坊playgroup,但wait到而家阿女都快17個月大啦!都未有消息!!
victoria都係wait左差不多半年都未有消息!睇怕wait到佢足兩歲返nursery都未有位!:(
另明慧playgroup之前都同阿女返過,本人唔係太鍾意,因上堂要不停轉班房,d地方又唔係大,走廊好窄,d老師又唔係好夠愛心,同班人數太多,年齡差距又大!阿女返左一堂後,因o係屋企發生意外撞到成口血,睇醫生搞到好大陰影,之後同佢再返明慧playgroup一見d miss著晒制服好似nurse咁,就喊到癲左,入都唔肯入學校,所以我唯有放棄呢間!

‹ 上一主題|下一主題