用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 今年有無人或朋友的子女考到體藝呀?
go

今年有無人或朋友的子女考到體藝呀? [複製鏈接]

我有個朋友的女兒考上了,
是女子足球員,攞了幾年全香港12以下冠軍,
今年都係得佢一個考女足,
話仲有一個拉丁舞入左,兩個用體操入左

唔知其它人用咩運動考入呢?
我女女學校都係三年前一個女仔入到咋
   0    0    0    0

唔知你記唔記得我呢?

女女學校派位成績出咗未呀?

記得呀,haha,
女女學校都係好似以前咁,
八十幾人入左芵中

咁有幾多人入鄰校呀?

[ 本文章最後由 Mrssslui 於 07-7-13 09:02 編輯 ]

小兒入左體藝Visual Art,小學是國際學校。
另外,朋友的女兒都入了體藝Visual Art,不過唔知小學背境。

原文章由 Mrssslui 於 07-7-12 22:03 發表
咁有幾多人入鄰校呀?

我今年無特登返學校睇榜喎,
女女話同以前咁上下,即係六十幾人咁上下,
不過我就從來都無想過去鄰校喎,
咁傳統的學校,唔係個個細路都啱讀,
而且我見到佢地的學生,好多個樣都木木讀讀咁,
讀死書咁樣

chanms:

我身邊的朋友仔女都係體育入的,
希望小朋友係體藝會開開心心,
有動力去讀好書,
你知唔知體藝的會考成績係點呢??
會唔會唔係咁好呢??

[ 本文章最後由 彤媽媽 於 07-7-15 15:15 編輯 ]

我不太清楚體藝最近的會考成績。
不過,在教會裡我認識一位F.3女生讀體藝(art),她有帶同學返教會,品行自信都ok! 他們都很喜歡自己學校。

另外,我的同事都是體藝畢業,她的同學是壁球選手趙詠賢。同事是電腦programmer,從她口中得知有同學做牙醫、及其他職業,當然有繼續搞藝術的,有運動的!

我選體藝最重要的原因是兒子有畫畫天份,這間學校可以提供合適的栽培。除了運動或藝術,學生仍可選擇其他發展。

遲些認識更多家長時,就可以分享多一點!

my daughter, selected visual art, 考到 ah!! she is from
Canossa school (San Po Kong), one of her classmate
also  考到.  Hope they can have a happy school life...

eager to know more about this school.

我有個姪女今年入左, 佢係打壁球的, 另外有一個親戚, 今年本來中三升中四, 但成績差到離譜, 做人態度都差, 所以留班, 但佢竟然話有十個一齊留班

我大仔同學既家姐今件都入左,佢係學校既運動會一直都係風頭人物,亦有代表學校參加好多東九龍....比賽有獎既,成績亦OK全班第一(全級無問佢)!我都希望佢開開心心上學,能成為將來既李麗珊!

原文章由 BB2WONG 於 07-7-16 17:27 發表
我大仔同學既家姐今件都入左,佢係學校既運動會一直都係風頭人物,亦有代表學校參加好多東九龍....比賽有獎既,成績亦OK全班第一(全級無問佢)!我都希望佢開開心心上學,能成為將來既李麗珊!

我女女出年會考,佢好喜歡運動,
都有幾樣運動全港比賽的奬,
我只係希望佢會好開心咁返學,
可以享受佢的中學生活,
咁開心自然會讀好書啦,
唔好好似一些傳統學校咁,
叫你日讀夜讀,我朋友個女晚晚讀到十二點

希望遲些見到你們開一個體藝的topic

我個仔入咗體藝,佢係游水ga,另外佢同學就喺用羽毛球入,
不過佢係叩門囉!
聽講有D畢業後會做咗會計師,有D畢業後會做咗工程師,我都希望有個體藝ge topic,
家長可以一齊分享吓 :

[ 本文章最後由 lfh 於 07-7-18 22:37 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題