用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請給意見,有兩間學校都收
go

請給意見,有兩間學校都收 [複製鏈接]

朋友的仔女剛獲通知,以下兩間學校都取錄。
請問哪一間較好?

元朗公立中學校友會鄧兆棠中學
YLPMSAA TANG SIU TONG SECONDARY SCHOOL

(屯門)廠商會蔡章閣中學
CMA CHOI CHEUNG KOK SECONDARY SCHOOL

Thanks for your kindly help.
   0    0    0    0

原文章由 chanms 於 07-7-19 16:22 發表
請問哪一間較好?

YLPMSAA TANG SIU TONG SECONDARY SCHOOL

CMA CHOI CHEUNG KOK SECONDARY SCH ...

我做中學訓導主任的朋友告訴我,元朗的鄧兆棠中學校風及成績均好,因為我的表弟從星加坡回流時找學校,他學校的校長曾給他推薦這間學校。

原文章由 chanms 於 07-7-19 16:22 發表
請問哪一間較好?

CMA CHOI CHEUNG KOK SECONDARY SCH ...

鄧兆棠中學我就唔清楚, 但蔡章閣中學就麻麻地, 我曾聽見佢地D學生在街講粗口...同埋選校時學校比意見都把佢放在最後, 你原來在哪間學校?

朋友因工作關係,搬家到大陸。怎料非戶藉居民只可讀到中三。
現在急於返港,最困難就是找學校。

一對子女成績很好,以前女兒在香港讀聖心。不過,香港學校不認同大陸的程度。以上兩間學校,給他們考試,發現他們勁好的成績。唔收就走寶!

希望他們找到最好的學校!

原文章由 chanms 於 07-7-19 18:00 發表
朋友因工作關係,搬家到大陸。怎料非戶藉居民只可讀到中三。
現在急於返港,最困難就是找學校。

一對子女成績很好,以前女兒在香港讀聖心。不過,香港學校不認同大陸的程度。以上兩間學校,給他們考試,發現 ...

屯門都有鄧兆棠同級數的學校,無謂用較多時間搭車返學.鄧兆棠創校都冇十年(1999年).近年就最多人講佢成績有進步.以前都係普普通通.不過妳朋友囝囡成績咁好還有更好選擇.

chanms:

如英中冇位,鄧兆棠係天水圍都好多人揀佢.band 2生熱選.

希望妳友人子女讀得開心,成績更進一步

[quote]原文章由 chanms 於 07-7-19 16:22 發表
請問哪一間較好?

CMA CHOI CHEUNG KOK SECONDARY SCH ... [/quot

鄧兆棠中學幾好 我同事個仔係度讀 OK \
蔡章閣中學唔好  校風差 BAND 3

鄧兆棠中學幾好 我同事個仔係度讀 OK \
蔡章閣中學唔好  校風差 BAND 3
‹ 上一主題|下一主題